رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوا از وقوع ۴۵ هزار مرگ در تهران در طول یک سال بر اثر آلودگی هوا خبر داد.
محمد صادق حسنوند روز شنبه اول بهمنماه اعلام کرد وضعیت و کیفیت هوای تهران خوب نیست و اقداماتی که انجام میشود، پایه علمی ندارد به طوری که در حال حاضر میزان غلظت آلایندهها در تهران ۶ برابر حد مجاز است.
آقای حسنوند اظهار داشت: «ما از نوسازی ۳۰۰ هزار خودرو فرسوده در سال به صفر رسیدهایم.»
در همین زمینه خبرگزاری ایسنا گزارش داده است که براساس اطلاعات ثبت شده در ایستگاههای سنجش کیفیت هوای تهران، تعداد روزهای آلوده در دیماه امسال، ۱۹ روز بود که از این تعداد ۷ روز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس و ۱۲ روز در شرایط ناسالم برای تمامی گروهها قرار گرفت.
آمارهای نهادهای بینالمللی، از جمله سازمان جهانی شاخص آلودگی هوا، نیز نشان میدهد در اولین روز بهمن، هوای همه مناطق تهران آلوده بوده و میزان آلودگی در بخش اعظمی از استان در وضعیت قرمز قرار دارد. همچنین آلودگی هوای قزوین در یک قدمی «وضعیت بنفش» است که برای همگان شرایطی خطرناک محسوب میشود. شاخص آلودگی هوای قزوین به ۱۹۸ پیپیام رسیده و تنها دو واحد تا وضعیت بنفش فاصله دارد.
طی هفتههای گذشته و در پی کسری گاز، مازوتسوزی در نیروگاهها و بخش صنایع باعث آلودگی شدید هوا شده است.
هوای اراک، اصفهان، یزد و مناطق جنوب غرب کشور نیز روز شنبه در وضعیت «ناسالم» برای همه مردم قرار دارد.
سازمان هواشناسی ایران پیشبینی کرده است آلودگی شدید هوای کلانشهرهای کشور دستکم تا پایان هفته جاری ادامه خواهد داشت.
ایران از لحاظ انتشار گازهای گلخانهای مقام ششم را در جهان دارد. بر اساس برآورد «پروژه جهانی کربن»، انتشار گاز دیاکسید کربن ایران در سال ۲۰۲۱ حدود ۷۵۰ میلیون تن بود که بیشترین رقم بعد از چین، آمریکا، هند، ژاپن و روسیه است.