شورای عالی امنیت ملی ایران تهدید کرد، هرگونه حمله ارتش آمریکا به پایگاه‌هایی که به درخواست دولت سوریه ایجاد شده “بدون پاسخ” نخواهد ماند. حال‌وش می‌گوید ۱۸۲ بلوچ در سال گذشته اعدام و یا با شلیک ماموران کشته شده‌اند.

دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی با تهدید اینکه هر گونه حمله به “پایگاه‌هایی که با خواست دولت سوریه در خاک این کشور ایجاد شده” با “پاسخ متقابل” روبه‌رو خواهد شد، گفت: «آمریکا تلاش می‌کند با فرافکنی و فرار از تبعاتی که اشغال غیرقانونی بخشی از خاک سوریه متوجه نیروهای نظامی این کشور می‌کند، اتهاماتی را متوجه ایران نماید که واقعیت ندارد.»

کیوان خسروی، سخنگوی این شورا اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص مشارکت ایران در حمله به پایگاه‌های این کشور در سوریه را نیز همانند دیگر مقامات جمهوری اسلامی رد کرد.

خسروی با ادعای اینکه “جمهوری اسلامی برای مقابله با تروریسم در سوریه، هزینه‌های زیادی متحمل شده است” افزود: «طی دو روز گذشته نیز بالگردهای آمریکایی در سوریه اقدام به جابجایی تروریست‌های داعشی در خاک این کشور کرده‌اند که باید درقبال آن پاسخگو باشند.»

در عین حال بنا بر اعلام خبرگزاری رویترز دست کم ۱۹ نفر از شبه‌نظامیان حامی ایران در حملات اخیر هوایی ارتش آمریکا در شرق سوریه کشته شده‌اند.

سازمان ناظر حقوق بشر سوریه روز شنبه  پنجم فروردین (۲۵ مارس) اعلام کرد، این ۱۹ کشته شامل ۱۶ جنگجوی سوری و غیرسوری همسو با دولت‌های سوریه و ایران و سه سرباز ارتش سوریه بوده است.

رامی عبدالرحمان، مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه از احتمال افزایش تعداد کشته‌شدگان به دلیل شدت جراحات خبر داده است. 

گروه رسانه ای حال‌وش: ۱۸۲ شهروند بلوچ در سال ۱۴۰۱ اعدام شدند

بر اساس گزارش آماری منتشر شده از سوی گروه رسانه‌ای حال‌وش که اخبار مربوط به استان سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد، ۱۸۲ شهروند بلوچ در سال ۱۴۰۱ اعدام و یا با شلیک ماموران امنیتی جمهوری اسلامی کشته شده‌اند. نام سه زن نیز در میان اعدام شدگان بوده است.

اتهامات افرادی که اعدام شده‌اند “قصاص نفس، جرائم مربوط به مواد مخدر و موارد سیاسی، عقیدتی و امنیتی” بوده است.

گفته شده، دو فرد اعدام شده از میان شهروندان بلوچ در زمان ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشته و “کودک مجرم” بوده‌اند.

این گروه رسانه‌ای همچنین اعلام کرده است، در جمعه خونین زهدان در مهر ۱۴۰۱ در زاهدان و خاش نیز ۱۲۱ نفر کشته شدند.

حال‌وش در توضیح انتشار این آمار اعلام کرده است: «با توجه به محرومیت تاریخی بلوچستان و ضعف زیرساخت‌ها، این آمار صرفا شامل آن دسته از وقایعی است که توسط این سازمان مستندسازی شده است.»

دویچه وله مستقلا قادر به تایید این اخبار نیست.

ابطحی: نظام از سلف مشترک تضعیف می‌شود اما از دروغ و دزدی نه!

محمدعلی ابطحی، معاون رئیس جمهور سابق ایران به اظهارات روز گذشته احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد واکنش نشان داد و در صفحه توییتری خود نوشت: «خودبازنشستگی شما بهترین راه تقویت نظام است به مولا!»

علم‌الهدی در نماز جمعه روز چهارم فروردین گفته بود: «این فسق و فساد است که یک عده جوان در سلف سرویس دانشگاه، دختر و پسر باهم بنشینند و غذا بخورند.»

ابطحی نیز در واکنش به همین اظهارات بود که نوشت: «رستوران با سلف چه فرقی داره. بعد هم ناهار می‌خورند، فقط ناهار! چه نظام بی‌بنیادی تعریف کرده‌اید‌ که‌ از سلف مشترک تضعیف می‌شود و از این همه دروغ و دزدی و ناکارامدی نه.»

علم‌الهدی در بخش دیگری از نمازجمعه نیز گفته بود: «وقتی می‌بینید دشمن با توطئه شیطانی، اغتشاش داخلی را برنامه‌ریزی می‌کند و یک عده افراد ناآگاه نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد و دست به چنین حرکتی می‌زنند، آنچه در حرکت اول ظهور پیدا می‌کند، بی‌دینی و لامذهبی است که یک دختر روسری از سرش برمی‌دارد.»

تجمع شماری از کارگران کارخانه هفت تپه

شماری از کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست در روز شنبه پنجم فروردین ۱۴۰۲ دست به تجمع زدند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران در مطلبی در رابطه با عدم رسیدگی به مطالبات کارگران نوشته است: «از شهریور سال ۱۴۰۱ فصل جدیدی در مبارزات مردم علیه حاکمان شروع شده است. دیگر باید بر همگان روشن شده باشد که هرگونه مطالبه‌گری و خواست بهبود اوضاع توسط حکومت به بن‌بست رسیده و تنها راه رهایی از این وضعیت فلاکت بار اقتصادی-سیاسی و اجتماعی واژگون کردن این سیستم تبعیض‌آمیز و استثمارگر است.»

وزیر کشور: دشمنان در سال ۱۴۰۱ گرفتاری و مزاحمت درست کردند

احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه “آیا سال گذشته وزارت کشور سال سختی را پشت سرگذاشته است” به خبرگزاری ایلنا گفته است: «نمی‌توانیم بگوییم سخت بود اما بالاخره یک گرفتاری و مزاحمتی بود که دشمنان برای کشور درست کردند و ما هم وظیفه‌مان بود در قالب شورای امنیت به این موضوع بپردازیم که با کمک همه دستگاه‌های ذی‌ربط این کار انجام شد.»

عنوان “گرفتاری و مزاحمتی” که از سوی وحیدی اعلام شده است، به اعتراضات سراسری ایران بازمی گردد. مقامات جمهوری اسلامی از خیزش مردمی در سال ۱۴۰۱ با عناوینی هم چون “فتنه” و “اغتشاشات” نیز یاد می‌کنند.