تعطیلات نوروزی در ایران با موج هشتم کرونا هم زمان شده است. بر اساس اعلام وزارت بهداشت جمهوری اسلامی، ۱۳ شهر کشور در وضعیت قرمز و ۴۸ شهر در وضعیت نارنجی قرار دارند. ۲۴ نفر در شبانه‌روز گذشته جان باخته‌اند.

وزیر بهداشت جمهوری اسلامی از افزایش ۵۸ درصدی مراجعان به اورژانس مراکز درمانی از ابتدای سال ۱۴۰۲ خبر داده است.

بهرام عین‌اللهی با بیان اینکه موج هشتم ویروس کرونا در ایران آغاز شده است، از افرادی که از مدت تزریق آخرین واکسن‌شان شش ماه می‌گذرد، خواست برای تزریق مجدد به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

اعلام رسمی ورود موج هشتم کرونا از سوی وزیر بهداشت در حالی مطرح شده است که پیش از این دو معاون او از پایان موج هشتم خبر داده بودند.

سعید کریمی، معاون اول این وزارتخانه موضوع شروع و پایان موج هشتم کرونا را در چند نوبت اعلام کرده بود. او نخستین بار در نشست خبری دهه فجر (۱۶ بهمن ۱۴۰۱) گفته بود: «در حال حاضر موج هشتم کرونا را پشت سر گذاشته‌ایم و ۱۰ روز است که از قله موج عبور کرده و میزان مراجعین سرپایی و بستری در حال کاهش است.»

به دنبال این ادعا، معاون دیگر وزیر بهداشت هم گفته بود، موج هشتم کرونا در ایران پشت سر گذاشته شده است.

خبرگزاری مهر با اشاره به تناقض در اظهارات مسئولان وزیر بهداشت نوشته است: «اخبار متناقض از کرونا در کشور که از سوی وزیر و معاونان او نقل قول می‌شود، نشان می‌دهد هیچ‌گونه هماهنگی در امر اطلاع‌رسانی از این بیماری در کشور وجود ندارد.»

۱۳ شهر ایران در وضعیت کرونایی پرخطر

موج هشتم کرونا تعداد شهرهای وضعیت قرمز را از ۱۰ به ۱۳ شهر و تعداد شهرهای وضعیت نارنجی را از ۳۳ به ۴۸ شهر افزایش داده است.

وزارت بهداشت همچنین اعلام کرده است، تعداد شهرهای وضعیت زرد از ۱۹۸ به ۱۹۴ و تعداد شهرهای وضعیت آبی از ۲۰۷ به ۱۹۳ شهر رسیده است.

برخی از مسئولان با اعلام افزایش تعداد شهرهای قرمز، از احتمال شدت گرفتن این روند تا پایان تعطیلات نوروزی خبر داده و از وزارت بهداشت، خواسته‌اند، “بهتر است تدبیری برای اطلاع‌رسانی شفاف” انجام دهد تا دچار “غافلگیری” نشود.

وزیر بهداشت در بازدید از مرکز کنترل عملیات اورژانس کشور در روز پنجم فروردین از “غافلگیری” خبر داد و گفت: «ما در بهمن ماه ۱۴۰۱ منتظر موج هشتم بودیم اما موج هشتم در اواخر اسفند ماه از راه رسید!»

افزایش شمار مناطق قرمز در تعطیلات نوروز

از سوی دیگر با آغاز مسافرت‌های نوروزی به شهرهای شمالی کشور، نگرانی از انفجار بیماری در این شهرها نیز افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، وضعیت شهرستان رودبار نارنجی (وضعیت کرونایی پرخطر) اعلام شده و شهرستان‌های بندرانزلی، رشت، خمام، رضوانشهر، شفت، فومن، لنگرود، ماسال، رودسر، لاهیجان و آستانه اشرفیه در رنگ بندی زرد (نسبتا پرخطر کرونایی) قرار گرفته‌اند.

استان اصفهان نیز وضعیت مطلوبی ندارد و چهار شهرستان چادگان، فریدونشهر، شهرضا و نطنز در این استان بر اساس آخرین رنگ‌بندی میزان ابتلا به کرونا، در وضعیت قرمز و بسیار پرخطر قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دلیل افزایش تعداد شهرهای دارای رنگ‌های قرمز، نارنجی و زرد در این استان را رفت و آمد مسافران نوروزی، کمرنگ شدن رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گرفتن از زمان آخرین واکسیناسیون اعلام کرده است.

همچنین در پنج روز نخست سال جدید شمسی در ایران، قوچان و کوهسرخ، دو  شهرستان خراسان رضوی نیز در وضعیت نارنجی کرونایی قرار گرفته‌اند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم از ۱۳ شهرستان این استان که در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) قرار دارند، خبر داده است.

بر اساس اعلام خبرگزاری ایرنا، از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیش از دو هزار نفر در کردستان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت، با بالا رفتن آمار مبتلایان به کرونا، ۲۴ نفر در شبانه‌روز گذشته در ایران بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادند. ۶۸۵ بیمار جدید نیز در کشور شناسایی شده است.