فرشید خدادایان: دوستان دغدغه مند فرهنگ و هنر زاگرس از دستور یک مقام قضایی برای حذف «بردشیر» از گورستان های کهگیلویه و بویراحمد خبر دادند و این نگرانی که چنین دستوری به فرهنگ دیرپای منطقه آسیب خواهد زد.
خاطرم آمد که چند سال پیش نیز مسئول دیگری در استان چهارمحال و بختیاری، چنین ایده ای را مطرح، اما مدتی بعد و با فشار افکارعمومی فرمایشش را پس گرفت.
«بردشیر» قدمتی به دیرپایی فرهنگ باستانی در منطقه دارد و قدیمی ترین نمونه های برجای مانده از آن را می توان در آثار برجای مانده از تمدن ایلام باستان به وضوح دید. نمونه هایی که دکتر یوسف مجیدزاده در اثر ارزشمند خود «تاریخ و تمدن ایلام» گراور نمود.
نماد و شاخصی از اهمیت این مظهر قدرت و صلابت که در طول تاریخ باستان ریشه های ایلامی خود را در فرهنگ و تمدن «الیمایی» مناطق بختیاری نشین حفظ نمود و سینه به سینه منتقل و در سرپنجه های هنرمند حجاران سرزمین کهن ما نگاه داشت تا امروز بازتابی از شجاعت و رشادت و پهلوانی و نیک نامی، بر گور مردان بزرگ سرزمین مان باشد.
«بردشیر» از اعماق تاریخ می آید و با دستور نیامده که با دستور حذف شود و حذف نیز نخواهد شد.
در عین حال این نقد نیز به حجاری های جدیدی که از بردشیر می بینیم وارد است که با قالب گیری ها و ماشین تراشی های جدید، طرح نمادین بردشیر مورد خدشه واقع شده و شایسته بازنگری و دقت بیشتر است تا بهانه حذف به دست افراد ناآگاه ندهد.
«بردشیر»، با دستور نیامده که با دستور حذف شود، اما برای معرفی بهتر اهمیت و تاریخ این نماد ارزشمند باید کار فرهنگی و هنری بیشتر و بیشتری کرد.مشابه کاری که جوان هنرمند و دغدغه مند دیارم امیر سرقلی عزیز انجام داد و ماکت های نمادینی از بردشیر به خانه هایمان هدیه کرد.