ارسال پرونده سروناز احمدی و کامیار فکور به اجرای احکام و انتقال آنها به بند عمومی زندان اوین:
سندیکای کارگران شرکت واحد خبر داده است: سروناز احمدی، مددکار اجتماعی حوزه کودکان و مترجم حوزه زنان و از حامیان جنبش کارگری و کامیار فکور، خبرنگار حوزه کارگری و اقتصاد محیطزیست، هنرمند و از حامیان کارگران در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ همراه با تعدادی از دیگر فعالینکارگری و معلمی در هنگام دیدار با خانواده معلم زندانی، محمد حبیبی، بازداشت شدند. بازداشت آنها از کوچکترین وجاهت قانونی برخوردار نبود. بجای آزادی فوری و بی قید و شرط بازداشت شدگان، ۷ نفر از آنها، الدوز هاشمی، ژاله روحزاد، ریحانه انصاری نژاد، آنیشا اسدالهی، عسل محمدی، هیراد پیربداقی و حسن چرتابی به قید وثیقه های یکمیلیاردی و با پرونده سازیهای کاذب جدید آزاد شدند، اما متاسفانه از آزادی سروناز احمدی و کامیار فکور جلوگیری بعمل آوردند و این زوج جوان و کنشگر اجتماعی را برای اجرای احکام ناعادلانه ای که قبلا علیه آنها صادر شده بود از بند ۲۰۹ زندان اوین به بند عمومی زندان اوینمنتقل کردند. این دو فعال اجتماعی و مدافع حقوق کودکان و کارگران، در آبان ۱۴۰۱ بازداشت شده بودند و با اتهامات کلیشه ای و تکراری ای همچون اجتماع و تبانی با قصد برهمزدن امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به حبس تعزیری محکوم شده بودند. در دادگاه تجدید نظر سروناز احمدی به سه سال و نیم حبس وکامیار فکور به ۸ ماه حبس محکوم شده بود.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه اجرای احکام ظالمانه علیه سروناز احمدی و کامیار فکور و ممانعت از آزادی آنها را فاقد وجاحت قانونی و هرگونه عدالت قضایی دانسته و خواهان لغو فوری این احکام و توقف اذیت و آزار و پرونده سازی علیه فعالین مدنی و حامیان کارگران شده است.
راهپیمایی اعتراضی کارگران شهرداری خورموسی (بندر امام) برای معیشت و معوقات!
تداوم بازادشت غیرقانونی مسعود فرهیخته
مسعود فرهیخته، فعال صنفی و عضو شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، که در تاریخ ۱۱ اردیبهشت در خانهاش در کرج بازداشت شد، همچنان در مکانی نامعلوم تحت بازجویی میباشد. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن ابراز ناخرسندی از تداوم بازداشت آقای فرهیخته و دیگر معلمان زندانی توسط نهادهای امنیتی و دستگاه قضایی، این اعمال را محکوم کرده و اعلام رده است در برابر آن سکوت نخواهد کرد.
۷ زندانی در رجایی شهر و قزل حصار اعدام شدند
حکم چهار زندانی که با اتهام «تجاوز به عنف» به اعدام محکوم شده بودند، در زندان رجایی شهر کرج به اجرا درآمد. در قزل حصار سه نفر به در ارتباط با جرایم مواد مخدر اعدام شدند.
بنا به اطلاع سازمان حقوق بشر ایران، صبح امروز، چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه، حکم اعدام چهار مرد در زندان رجایی شهر کرج به اجرا درآمد. هویت این چهار زندانی که با اتهام «تجاوز به عنف» به اعدام محکوم شده بودند، تا لحظه تنظیم این خبر به دست نیامده است. سازمان حقوق بشر ایران خبر اعدام سه زندانی دیگر در زندان قزلحصار کرج را نیز منتشر کرده است. این سه زندانی با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» به اعدام محکوم شده بودند. با این حساب شمار اعدامهای امروز در کرج، به ۷ نفر افزایش یافت. هیچ یک از این اعدامها تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانههای داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است. براساس گزارش سالانه سازمان حقوق بشر ایران، در سال ۲۰۲۲ دستکم ۵۸۲ تن در زندانهای ایران اعدام شدند که رسانههای داخل ایران تنها ۷۱ مورد از آنها را اعلام کرده بودند. طی ۱۶ روز گذشته، ۶۶ نفر و از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، ۲۱۸ نفر در زندانهای مختلف ایران اعدام شدند.
اعدام سه زندانی، درگیری و تیراندازی در برابر قزل حصار
ساعات اولیه بامداد امروز خانواده و بستگان حسین پنجک، عبدالحسین امامی مقدم و بابک آقایی که در زندان قزلحصار جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شدهاند در مقابل این زندان تجمع کردند. این سه تن همراه با دست کم چهار نفر دیگر سحرگاه چهارشنبه اعدام شدند. تجمع خانواده های این عده با خشونت ماموران زندان و ضرب و شتم تجمع کنندگان و پرتاب گاز اشک آور به سمت آنان همراه شده است. بستگان یکی از زندانیان بهدلیل ضرب و شتم به بیمارستان منتقل شده و وضع جسمی او وخیم گزارش شده است.
چهارمین روز اعتراض کارگران خطوط ابنیه کرمان
اعتراض کارگران خطوط ابنیه فنی راه آهن کرمان وارد چهارمین روز شد، اما هیچکس پاسخگوی مطالبات ان ها نیست! چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت
زیر بار ستم نمی کنیم زندگی!
امروز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ جمعی از بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی اهواز در اعتراض به شرایط بد معیشتی و عدم رسیدگی به خواست و مطالباتشان مجدداً در مقابل اداره کل تأمین اجتماعی خوزستان در اهواز دست به تجمع زدند.
سازمان ملل شمار بالای اعدامها در ایران را نفرتانگیز و هولناک خواند
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، فولکر تورک، نسبت به شمار بالا و دهشتناک اعدامها در ایران طی سال جاری میلادی ابراز نگرانی کرد و گفت که از آغاز این سال دست کم ۲۰٩ نفر در ایران اعدام شدهاند و اغلب اعدامها ناشی از جرایم مربوط به مواد مخدر بودهاند. سازمان ملل در بیانیهای که به همین مناسبت منتشر کرده تصریح نموده است که شمار اعدام ها احتمالا بیشتر از رقم اعلام شده است. به گفتۀ فولکر تورک هر هفته به طور متوسط بیش از ده نفر در ایران اعدام میشوند و به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران یکی از دارندگان بالاترین شمار اعدام ها در جهان است.
اعتصاب غذای امیرحسین مرادی در بازداشتگاه وزارت اطلاعات
امیرحسین مرادی، فعال حقوق بشر که طی روزهای اخیر در پی یورش ماموران امنیتی به منزل والدین خود بازداشت شده بود، در پی انتقال به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۸ زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده است. علیرغم پیگیریهای خانواده تاکنون از دلیل بازداشت و اتهامهای انتسابی علیه او اطلاعی در دسترس نیست. امیرحسین مرادی پیشتر نیز در سال ۹۶ توسط نهادهای اطلاعاتی بازداشت و به اتهامهای تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی متهم شده بود.
مولوی عبدالحمید: اعدامهای بیرویه، تکاندهنده است
مولوی عبدالحمید، امام جمعه پرنفوذ اهل سنت، با اشاره به افزایش شمار اجرای احکام اعدام در ایران، در توئیتی نوشته: «اعدامهای بیرویۀ اخیر بسیار تکاندهنده است. بسیاری از تنگناها و مشکلات کنونی کشور پیامد خونهای به ناحق ریختهشده و آه مظلومان است و تبعات اخروی آن به مراتب سنگینتر و غیرقابل تحملتر خواهد بود.» او در نماز جمعه ۱۵ اردیبهشت زاهدان نیز، در حالی که گزارشها حاکی از موج تازه اعدام بلوچها در زندانهای ایران است، این اعدامها را محکوم کرده و گفته بود که «هنر» جمهوری اسلامی، اعدام است. عبدالحمید افزوده بود: «اینها زن و بچه دارند، چه کسی مسئولیت این بچهها را برعهده میگیرد، آیا حکومت مسئولیت ندارد؟» او به مقامهای جمهوری اسلامی هشدار داده که این اعدامها در خانوادههای اعدامشدگان، «دشمنی» نسبت به جمهوری اسلامی ایجاد میکند.
سهیل عربی به شهرستان برازجان تبعید شد
سهیل عربی، زندانی سیاسی سابق که اواخر اسفندماه ۱۴۰۱، از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده بود، جهت تکمیل محکومیت دو سال تبعید خود به شهرستان برازجان اعزام شد. یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند گفت: “سهیل اواخر آبان ماه سال ۱۴۰۰، به شهرستان برازجان اعزام شده بود که دو ماه پس از تبعید به دادسرای تهران احضار شد. آقای طاهریان به سهیل اعلام کرده بود که فعلا از رفتن به شهرستان برازجان خودداری کند. اما وی مجدد توسط شعبه یک اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی ناحیه ۳۳ تهران، از بابت اتهام “توهین به مقدسات” جهت تکمیل محکومیت دو سال تبعید خود به شهرستان برازجان اعزام شد.”
فاطمه مقصودی مادر ادریس فقهی، فعال سیاسی بازداشت شد
فاطمه مقصودی مادر ادریس فقهی فعالی سیاسی به دلیل تحصن چند روزه برابر سازمان اطلاعات سپاه پاسداران ارومیه بازداشت شد. ادریس فقهی، از مرداد ۱۴۰۰ بازداشت و هیچ اطلاعی از محل بازداشت او در دست نیست. در حالی که سپاه مدعی کشته شدن فقهی در درگیری با نیروهای خود شده، منابع محلی گفتهاند او پس از زخمی شدن بازداشت شده است. بر اساس این گزارش، فقهی تابستان سال گذشته با پایان دوران بازجویی از بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه ارومیه به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر انتقال یافته است. فاطمه مقصودی پیش از تحصن با انتشار ویدیویی گفته بود دو سال است از پسرش خبری ندارد.
حسین افکاری، پدر نوید افکاری از زندان آزاد شد
سعید افکاری، در حساب کاربری توییتر خود خبر داد که پدرش حسین افکاری، از زندان آزاد شده است. آزادی حسین افکاری، پدر نوید افکاری با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است. حسین افکاری، سهشنبه ۱۲ اردیبهشت، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از یک روز به زندان چوبیندر قزوین منتقل شد. سعید افکاری ضمن اعلام خبر آزادی پدرش نوشته است: «اگرچه کمی خیالمان از بابت پدرم راحت شده اما با تمام وجود نگران زندانیان در خطر اعدام هستیم. از شما مردم شریف ایران میخواهیم بار دیگر یکصدا شویم و نگذاریم عزیزترین جوانان این سرزمین طعمهی خونخواری جمهوریاسلامی شوند.»
اخبار روز