به یاد آوردن، مبارزه است و از یاد نبردن، مقاومت – بیانیه جمعی از فرزندان اعدامشدگان دههی شصت
چرخ دنده های ماشین اعدام جمهوری اسلامی هرگز از کار نیافتاده اند. این بار صالح میرهاشمی، مجید کاظمی و سعید یعقوبی.
چند جان عزیر دیگر در همین روزها در انتظار اجرای حکم نشسته اند؟
اعدام تنها گرفتن زندگی یک انسان نیست. گرفتن زندگی از خانواده، نزدیکان و دوستان اعدام شده گان نیز هست.
ما فرزندان اعدام شده گان دهه شصت، درد اعدام و گورستان های دسته جمعی، خشونت و انکار، پیکرهای مفقود شده و سرکوب و تعقیب حکومت حتی برای عزاداری را خوب می شناسیم. این داستان هراسناک تکراری باید پایان بابد.
ما خواهرانه و برادرانه در کنار پدر، مادر، همسر و فرزندان همه اعدامیان این سال ها ایستاده ایم، این داغ داغ همه ماست.
روبرو شدن با اعدام، برای ما و همه کسانی که اعدام یکی از نزدیکانشان را تجربه کرده اند، احساساتی چند گانه را زنده می کند. از طرفی غم، درد و خشمی که سال ها با آن زندگی کردیم دوباره باز می گردد و از طرف دیگر به ما یادآوری می کند که اعدام از ابتدای پاگیری حکومت جمهوری اسلامی تاکنون مهم ترین وسیله برای ایجاد ترس و ناامیدی و حس استیصال به مردم بوده است. ما با اعدام به هر دلیل و بهانه ای مخالفیم.
به یاد آوردن مبارزه است و از یاد نبردن، مقامت. ما در کنار هم ایستاده ایم. با سرنوشتی به هم رشته شده، تا روز دادخواهی، تا بهار.
جمعی از فرزندان اعدام شدگان ده ی شصت
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
تظاهرات اعتراضی زنان معترض در رشت
تجمع کارگران معدن چادرملو در استان یزد
طبق گزارشهای منتشر شده در برخی رسانهها، روز جمعه ۲۹ اردیبهشت کارگران معدن سنگ آهن چادرملو در استان یزد، در اعتراض به عدم رسیدگی مشکلات صنفی و حقوق عقب افتاده خود اقدام به برپایی تجمع اعتراضی کردند.
تجمع اعتراضی کارگران ابنیه فنی راهآهن قم مقابل ساختمان استانداری و اداره کار
اعتصاب و اعتراض کارگران بدلیل حقوق معوقه و همچنین اخراج ۲۵ نفر از همکاران خودشان صورت گرفته اداره راه آهن قم به دروغ اعلام کرده این کارگران بدلیل اینکه سرکار نیامدند غیبت خوردند در صورتی که در برگه ترک کار اینها از طرف اداره نوشته شده بدلیل احتمال بوجود آوردن سانحه این کارگران اخراج شدند.
تجمع های اعتراضی بازنشستگان مخابرات
امروز دوشنبه اول خردادماه ۱۴۰۲ بازنشستگان مخابرات منطقه گیلان، همدان، ایلام، اصفهان، مشهد، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، اراک، در اعتراض به عدم رسیدگی به خواستههایشان دست به تجمع زدند.
اعتصاب کارگران شرکت جهان پارس شاغل در پتروشیمی صدف
کارگران شرکت جهانپارس شاغل در پتروشیمی صدف در اعتراض به وعدههای دروغین کارفرما مبنی بر افزایش حقوق ۵۰ درصدی اعتصاب کرده و دست به تجمع زدند. کارفرما به کارگران اعلام کرده بود که دستمزدها را ۵۰ درصد افزایش خواهد داد و به همین دلیل کارگران به سر کار بازگشتهاند اما با خُلف وعده کارفرما روبرو شدهاند.
اعتراض کارگران پیمانکاری شهرداری ایلام به معوقات مزدی
کارگران پیمانکاری بخش حمل ونقل و خدمات شهرداری ایلام در ادامه پیگیری مطالبات مزدی خود دیروز و امروز تجمع کردند. آن ها بیش از دو ماه معوقات مزدی طلبکارند و نگرانند این بدهیها برای ماههای آینده افزایش پیدا کند.
طی دو ماه گذشته برای پیگیری مطابات خود به چند نهاد دولتی و غیردولتی مراجعه کرده و نتیجه ای نگرفته اند. در حال حاضر وضعیت مالی کارگران مناسب نیست و آنها از تامین معاش خود ناتوان شدهاند.
تحصن دانشجویان دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران
تحصن دانشجویان دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران در اعتراض به ممنوع الورودی دانشجویان این دانشکده و احکام ناعادلانه انضباطی – ۱خرداد ۱۴۰۲
تبعید و تعلیق از تحصیل ۸ دانشجو!
۸ دانشجوی علوم پزشکی تبریز در احکامی بی سابقه با احکام ۱ الی ۲ ساله محرومیت از تحصیل و تبعید به شهرهای اهواز، سمنان، کاشان، ارومیه و اردبیل رو به رو شدند! این احکام پس از اعتراض این دانشجویان به مسمومیت گسترده مدارس برایشان صادر گردیده است! میرمهدی موسویان دانشجوی رشته پزشکی ورودی مهر ۱۳۹۹، محمدامین سلطان زاده دانشجوی رشته پزشکی ورودی مهر ۱۳۹۹، سهیلا سپیده دم دانشجوی رشته داروسزای ورودی ۱۳۹۴، علی پروین دانشجوی رشته داروسازی ورودی ۱۳۹۸، الهه اشرف پور دانشجوی رشته پرستاری ورودی ۱۴۰۰ و رضا انصاریان دانشجوی رشته پزشکی ورودی ۱۳۹۷ از جمله این دانشجویان هستند.
بیانیه ۶ زندانی سیاسی از اوین: وحشتِ حاصل از اعدام، مانع از مبارزه نخواهد شد
▫️اعدام واژهای است که فارغ از بار حقوقی، فینفسه بار منفی و منزجر کنندهای دارد و تنها کسانی که فاقد خوی انسانی هستند میتوانند با شنیدن هربار خبر اعدام احساس انزجار نکنند. جمهوری اسلامی از مجازات اعدام بهعنوان ابزار سرکوب در راستای رویکردهای امنیتی بهره میبرد و گمان میکند اعدام بیشتر، سرپوشی بر چالشها و بحرانهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی اینروزهای کشور است و به همین دلیل عجولانه و با سراسیمگی به اعدامها بویژه در حق شهروندان معترض مبادرت میکند.
معالوصف افکار عمومی هرگز صدور و اجرای حکم مرگ انسانها را در راستای اجرای عدالت محسوب نکرده برخلاف محاسبات همیشه نادرست حکومت، رعب و وحشتِ حاصل از اعدام مانع از تلاش و مبارزهی مردم برای حاکمیت بر سرنوشت خویش نخواهد شد. ما امضا کنندگان این بیانیه به حاکمان و خاصه نهادهای امنیتی و قضایی هشدار میدهیم که تداوم و تشدید هر نوع خشونت بویژه اعدام، جامعه را بهسوی خشونت بیشتر سوق خواهد داد و قربانی اصلی در این ماوقع، امنیت انسانی مردم ایران خواهد بود و ضمن محکوم کردن هرگونه خشونت از قتل و ترور تا اعدام و سرکوب و خشونت حکومتی، تاکید میکنیم که اعدام بیش ار پیش تیشه به ریشهی تمام داشتههای ملی کشور میزند و هیچ خیر عمومی در آن نیست.
مصطفی تاجزاده، امیرسالار داودی، حسین رزاق، رضا شهابی، سعید مدنی، کیوان مهتدی.
رضا صادقی، محسن یگانه و چند خواننده ی دیگر ممنوع الکار و ممنوع الخروج شدند
بهمن بابازاده، خبرنگار حوزه موسیقی اعلام کرد: رضا صادقی، محسن یگانه، امیر مقاره (ماکان بند)، بابک جهانبخش و امید حاجیلی از سوی «کمیته پیگیری وضعیت چهره ها» در ایران ممنوع الکار شده اند. به گزارش فرارو، در واکنش به این خبر، رضا صادقی با بازنشر توییت بهمن بابازاده در کانال تلگرامی خود نوشت: «خدا نکنه دنیا بدونه پشتت خالیه، بدونه همه اونایی که پشتشون بودى ، پشتت و خالى کردن، ولی من خدا بغلم کرده، همین از سرم هم زیاده.»
این در شرایطی ست که پرونده این خوانندهها مدتها پیش و پس از برگزاری کنسرت این خوانندهها بسته شده بود. «خواهش وزیر ارشاد برای شروع کنسرت ها»، اصلیترین دلیلی بود که باعث شد این خوانندهها بروی صحنه بیایند و به نظر میرسد پس از روتین شدن روند برگزاری اجراهای زنده در ایران و برگزاری بیش از ۴۰۰ سانس کنسرت در کل کشور، پرونده این خوانندهها بار دیگر درگیر بازنگری و ایجاد برخی ممنوعیتها شده است. گفته شده علاوه بر ممنوع الکاری، تعدادی از این چهرهها از جمله رضا صادقی و امیر مقاره ممنوع الخروج نیز شده اند. خوانندههایی که دقیقا اولین چهرههای بودند که به دعوت وزیر ارشاد روی صحنه آمدند!
پانتهآ بهرام بار دیگر بدون حجاب اجباری در یک مراسم عمومی ظاهر شد
پانتهآ بهرام، بازیگر زن سینمای ایران که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی پروندهای به اتهام «کشف حجاب» برای او باز کرده است، بار دیگر بدون حجاب اجباری در یک مراسم عمومی ظاهر شد. بر اساس تصاویری که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، خانم بهرام روز یکشنبه بدون حجاب اجباری در مراسم تشییع پیکر رضا حداد، کارگردان تئاتر، در محوطه اصلی خانه هنرمندان در تهران شرکت کرد. پانتهآ بهرام تاکنون چند بار بدون حجاب اجباری در مراسم مختلف حاضر شده که از جمله آنها حضور ۳۰ فروردین او در «اکران مردمی» آخرین قسمت سریال «پوست شیر» در سینما «لوتوس» تهران بود. بهدنبال این حضور بدون حجاب اجباری خانم بهرام، مدیر سینما لوتوس برکنار شد و این سینما هم دو روز تعطیل شد.
کیوان صمیمی و علیرضا بهشتی با قرار وثیقه آزاد شدند
مصطفی نیلی وکیل کیوان صمیمی میگوید موکلش با «تودیع وثیقه از زندان اوین» آزاد شده است. به گفته آقای نیلی، جلسه بعدی دادگاه کیوان صمیمی که موضوع آن شرکت در نشست «گفتگو برای نجات ایران» است، برای ۸ خرداد تعیین شده است. کیوان صمیمی سردبیر نشریه ایران فردا و از فعالان ملی مذهبی بارها بازداشت شده است.
صدرا بهشتی پسر علیرضا بهشتی هم از آزادی پدرش به «قید وثیقه» خبر داده است. علیرضا بهشتی شیرازی فعال سیاسی و از مشاوران میرحسین موسوی ششم اردیبهشت ماه بازداشت شد. او از سخنرانان «همایش گفتگو برای نجات ایران» بود که دوم اردیبهشت در کلابهاوس برگزار شد.
مادر مهسا امینی خطاب به حملهکنندگان به آرامگاه دخترش: بیآبرویی خودتان را ثابت میکنید
مژگان افتخاری، مادر مهسا امینی، در واکنش به حمله و تخریب آرامگاه دخترش در یک استوری در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشت: «ژینا، مهسا امینی عشق خدا و تمام مردم ایران و جهانه.» او در ادامه خطاب به حملهکنندگان گفت: «با این کارهاتون فقط بیآبرویی خودتون رو ثابت میکنید.» بر اساس گزارشها صبح روز یکشنبه، ۳۱ اردیبهشت آرامستان آیچی سقز، محل دفن مهسا امینی، مورد حمله قرار گرفت و بخشی از آرامگاه او تخریب و قاب شیشهای حاوی عکس او نیز شکسته شد. صالح نیکبخت، وکیل خانواده امینی، در بیانیهای این موضوع را تأیید و اعلام کرد که این حمله توسط افراد «معلومالحال» صورت گرفته است.
رسوایی جدید مجلس: با تبلت رای میخرند
بعد از رسوایی خودروهای شاسی بلند حالا نماینده دیگری فاش کرده که برخی کاندیداهای سمتهای مختلف «خانه ملت» برای جلب رای نمایندگان تبلت هدیه میدهند. محمد سبزی، نماینده ساوه و زرندیه به ایلنا گفته است: یک زمانی افراد خاصی توانایی لازم، تجربه خوب و شرایط مناسب را دارند و بقیه هم اصرار میکنند که مثلا شما بیایید در هیات رئیسه باشید، این یک مساله دیگر است. اما اینکه خود طرف اقدام کند و به هر وسیلهای حالا با یک تبلت یا یک پک هدیه و یا موارد دیگر بخواهد رأی جمع کند، این کار خوبی نیست و واقعیت این است که در شأن مجلس انقلابی نیست.الان هم همهشان میچرخند که «آقا به ما رأی بدهید» یکی میخواهد دبیر شود، یکی میخواهد ناظر شود. بعضی آدم را در رودربایستی قرار میدهند یا قسم میدهند و کارهایی که خیلی جالب نیست، انجام میدهند.
اخبار روز