مسعود فرهیخته دبیر شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران آزاد شد

مسعود فرهیخته که در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه توسط پنج نفر از نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات در منزل شخصی اش دستگیر شده بود بعد از سپری کردن ۲۳ روز سلول انفرادی و دو روز  در زندان قزلحصار در مجموع ۲۵ روز آزاد شد.

درخواست مادر محمد قبادلو: ما را حمایت کنید:

محمد قبادلو زیر چوبه ی دار است

بیانیه ۲۴ تشکل مستقل زنان برای مقابله با اعدام‌ها در ایران

بیانیه‌ای با عنوان “اقدام مشترک تشکل‌های مستقل زنان ایرانی” با امضای ۲۴ تشکل زنان در کشورهای مختلف در روز ۲۴ مه (سوم خرداد) انتشار یافته است.
به گزارش دویچه وله، این بیانیه می‌گوید جمهوری اسلامی “از ابتدای به قدرت رسیدنش، از مجازات اعدام به عنوان ابزار تثبیت نظام سرکوبگر و زن ستیزش، از دادگاه‌های فرمایشی و چند دقیقه‌ای ابتدای انقلاب تا اعدام‌های دسته‌جمعی زندانیان سیاسی، تا سرکوب کردستان، ترکمن صحرا، خوزستان و بلوچستان استفاده کرده است”. این بیانیه اعدام‌ها در جمهوری اسلامی را به مثابه “قتل حکومتی” می‌داند که “برای جرائم سیاسی و برای خصوصی‌ترین روابط زندگی انسانی چون انتخاب مذهب و تعیین رابطه عشقی و جنسیت… که در قوانین شریعه جرم‌انگاری شده‌اند، به کار می‌رود”. این بیانیه ضمن اشاره به اعدام بیش از ۶۰ نفر در هفته‌های اخیر و ۲۰۹ نفر در سال جاری میلادی می‌نویسد که تنها بیش از ۲۰ زندانی بلوچ با اتهامات مربوط به “جرایم مواد مخدر” اعدام شده‌اند که اقدام تلافی‌جویانه حکومت جمهوری اسلامی در مقابل مقاومت مردم بلوچستان و سایر ملل تحت ستم بوده است. 
امضاکنندگان بیانیه می‌نویسند: «ما بیست و چهار تشکل مستقل زنان ایرانی نگران جان شش زندانی عرب به نام‌های: علی مجدم، محمدرضا مقدم، عدنان موسوی غبیشاوی، سالم موسوی آلبوشوکه، معین خنفری و حبیب دریس، محمد رامز رشیدی و سیدنعیم هاشم قتالی، دو کارگر افغانستانی به اتهام “حمله به شاهچراغ”، کامبیز خروت، شعیب میربلوچ‌زهی ریگی، منصور دهمرده، ابراهیم نارویی و دیگرانی هستیم که حکم اعدامشان در دست تائید دیوان‌عالی سرکوبگر رژیم است.» این تشکل‌های بین‌المللی زنان ایرانی افزودند: «تلاش می‌کنیم با برپایی آکسیون‌های اعتراضی، با جلب حمایت از مجامع بین‌المللی حقوق بشر و تشکل‌های بین‌المللی زنان به مقابله با این قتل‌های حکومتی برخیزیم.»
از میان امضاکنندگان این بیانیه می‌توان اشاره کرد به انجمن زنان ایرانی دالاس، انجمن زنان ایرانی-آلمانی کلن، انجمن زنان پرتو، انجمن زنان مونترال، انجمن زنان ایرانی ایتالیا، ائتلاف بین‌المللی علیه خشونت در ایران (ایکاوی)، کمیتهٔ زنان و مبارزه با تبعیض-همبستگی جمهوری‌ خواهان ایران، زنان کنشگر ایرانی در تبعید- برلین، کمیته زنان ضد سنگسار پاریس، دایره زنان ایرانی برای همکاری جهانی (ICWIN) و سازمان رهایی زن.

اعتصاب تعمیرکاران پیمانی معدن چادرملو!

اعتصاب تعمیرکاران پیمانی معدن چادرملو که چند روز پیش آغاز شد ادامه دارد. کارگران به پایین بودن سطح دستمزد، ناکارآمدی بیمه درمانی، و عدم امنیت شغلی معترضند.
پنج روز پس از انتشار نخستین خبر، خبرگزاری ایلنا سه شنبه دوم خرداد به نقل از کارگران نوشت:
«ما کارگران پیمانکاری که کارمان در این شرکت، تعمیر و نگهداری است و تعدادمان حدود دو هزار نفر است، در سخت‌ترین شرایط با کمترین حقوق و امکانات و غالباً دور از خانواده کار می‌کنیم؛ این شرایط باید تغییر کند.»
کارگران از طریق شرکت پیمانکاری آسفالت طوس در معدن چادرملو کار می‌کنند. آن‌ها گفته‌اند «با افزایش مزد امسال، نصف هزینه‌های زندگی هم تامین نمی‌شود.»
کارگران چادرملو سابقه طولانی اعتراض و مبارزه برای بهبود شرایط کار، اعتراض به کمی دستمزد و بهره کشی پیمانکاران دارند. خواست عمده کارگران افزایش دستمزد و امنیت شغلی است. آن‌ها بارها در اعتصاب و تجمع خانواده‌هایشان را نیز همراه داشته‌اند.
در ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۱ و حین مذاکرات شورای عالی کار بر سر حداقل دستمزد یک کارگر چادرملو درباره حداقل دستمزد گفته بود:
معدن چادرملو در استان یزد واقع است و از بزرگترین تولیدکنندگان کنسانتره سنگ‌آهن در ایران است و برای واحدهایی مانند صنایع فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان خوراک تولید می‌کند.

ادامه اعتصابات سراسری کامیونداران در بندر خمینی

بازداشت یک کارگر توسط سرکوبگران در عسلویه

سجاد خسروی، کارگر اهل ایذه توسط مزدوران در عسلویه بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد. تاکنون از دلیل بازداشت، اتهام انتسابی و محل نگهداری این شهروند اطلاعی در دسترس نیست. پیش از این نیز ۸ کارگر فعال در اعتصابات سراسری کمپین ۱۴۰۲ کارگران پروژه ای توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند – چهارشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۲

آروین نیک‌پی با وثیقه ۵٠٠ میلیون تومانی آزاد شد

آروین نیک‌پی، جوان اهل مریوان که در جریان جنبش انقلابی بازداشت شد و در بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهرستان دست به خودکشی زده بود، با وثیقه ۵٠٠ میلیون تومانی موقتا از بازداشتگاه آزاد شد.

مبارزه برای حق اشتغال

«ادامه فشارها» بر خانواده مجید کاظمی برای جلوگیری از برگزاری مراسم شب هفت

محمد هاشمی،‌ پسر خاله مجید کاظمی، از متهمان پرونده خانه اصفهان که هفته پیش اعدام شد می‌گوید که «با وجود تمام فشارهایی که به خانواده‌ی مجید کاظمی آورده‌اند تا امروز، پنجشنبه، مراسم هفتم را برگزار نکنند اما آنها همچنان بر سر مزار مجید حاضر خواهند شد.» او که خارج از ایران است از ادامه بازداشت دو برادر مجید کاظمی خبر داده است. آقای هاشمی در توییتی نوشت:‌«اگر این دنیا، جای عادلانه‌ای بود، دو هفته دیگه مجید باید تولد ۳۱ سالگیش رو در کنار خانواده و دوستانش در رفاه و آرامش با شادی جشن می‌گرفت.» در آستانه سوم مجید کاظمی، نیروهای امنیتی به خانه آنها رفتند و پس از ضرب و شتم مادر آنها دو برادر و خواهر او را بازداشت کردند. خواهر مجید کاظمی بعدا آزاد شد.

حزب اتحاد ملت ایران اسلامی خواستار لغو اجبار برای پوشش زنان شد

حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، از عمده ترین تشکل‌های اصلاح‌طلب در ایران، روز چهارشنبه از لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» انتقاد کرد و خواستار لغو هرگونه اجبار برای پوشش زنان در کشور شد. بر اساس گزارش پایگاه خبری امتداد، در این جلسه، پس از ارائه گزارشی درباره لایحه دوت ابراهیم رئیسی برای «حجاب و عفاف»، اعضا شرکت‌کننده در جلسه «بر لغو هرگونه اجبار در موضوع حجاب تاکید کردند». با توجه به این‌که در بخش‌هایی از این لایحه ارائه خدمات اجتماعی به شهروندان منوط به داشتن حجاب شده است، حزب یادشده اتخاذ چنین تصمیماتی را «در تناقض آشکار با حقوق اساسی شهروندان» دانسته و خواستار «کنار گذاشتن رویکردی‌هایی از این دست» شده است.

اعتراض هواداران محیط زیست به تخریب علویچه

اعدام در ملاعام؛ چهار زندانی دیگر در جیرفت ، ارومیه و مراغه اعدام شدند

حکم اعدام دو زندانی از جمله یک زندانی بلوچستانی به نام‌های مهدی سالاری و محمد دارایی که پیشتر از بابت جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در شهر جیرفت به اجرا در آمد. سحرگاه امروز پنجشنبه چهارم خرداد ۱۴۰۲، یک زندانی به نام علی پیری ۴۰ ساله، در زندان ارومیه اعدام شد. این زندانی که مدت سه سال در زندان ارومیه محبوس بود، از بابت اتهام قتل بازداشت و توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.
روز پنجشنبه چهارم خردادماه، حکم یک زندانی که از بابت اتهام “تجاوز به عنف” به اعدام محکوم شده بود، در ملاعام در مراغه به اجر درآمد. خبرگزاری فارس نام کوچک این زندانی که در سال ۹۵ بازداشت شده را “امیرمهدی” گزارش کرده است. حکم اعدام این فرد پس تایید در دیوان عالی کشور، امروز در یکی از میادین این شهر اجرا شد.

نرخ رسمی تورم ۴۹.۱ درصد اعلام شد

مرکز آمادر ایران گزارش داد تورم نقطه به نقطه اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در مقایسه با ماه قبل، ۰.۹ واحد درصد کاهش یافته و به ۵۴.۶ درصد رسیده است. تورم ماهانه هم در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ با کاهش ۰.۹ درصدی به ٢.٨ درصد رسید. در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۴٩.١ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ١.۵ واحد درصد افزایش یافته است.

بهروز بهزادی، مدیرمسئول روزنامه اعتماد به حبس و جزای نقدی محکوم شد

در پی شکایت سپاه، بهروز بهزادی، مدیرمسئول روزنامه اعتماد توسط دادگاه مطبوعات، به شش ماه حبس و پرداخت پانزده میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.

اخبار روز