پوشش شبکه خبری «بی بی‌سی» از درگذشت شاهزاده فیلیپ، همسر ملکه بریتانیا، تاکنون حدود ۱۱۰ هزار شکایت از سوی بينندگان را به همراه داشته که بالاترین تعداد شکایت از یک برنامه تلویزیونی در تاریخ فعالیت اين رسانه در بریتانیاست.

«بی بی‌سی» روز ۲۰ فروردين در پی درگذشت شاهزاده فیلیپ برنامه‌های عادی خود در دو کانال تلویزیونی کشوری را متوقف و تقریبا تمام برنامه‌های خود را به پوشش ویژه این رویداد اختصاص داد. برنامه‌های کانال چهار «بی بی‌سی» نيز به طور کامل قطع شد.

شبکه «بی بی‌سی» روز پنجشنبه ۲۶ فروردین در بیانیه‌ای گفت: «درگذشت شاهزاده فیلیپ يک رویداد بسیار مهم و در داخل کشور و در عرصه بین‌المللی مورد توجه فراوانی قرار داشت». ولی در عین حال اذعان کرد که از نظر برخی از بینندگان پوشش این رویداد نامتناسب و بیش از حد بوده است.

«بی بی‌سی» در بخشی از بیانیه خود گفت: «اذعان می‌کنیم که برخی از بینندگان از این حد پوشش و تاثیر آن روی برنامه‌های عادی تلویزیون و رادیوی ما ناراضی هستند. ما بدون بررسی‌های دقیق هیچگاه چنین تغییراتی در برنامه‌های خود ایجاد نمی‌کنیم و تصمیم ما در این زمینه بیانگر نقش بی‌بی سی به عنوان رسانه ملی در مقاطع مهم در تاریخ کشور است».

یکی از محورهای شکایات بینندگان شرکت دادن شاهزاده اندرو در برنامه‌های ویژه یادبود شاهزاده فیلیپ بوده است.

شاهزاده اندرو، پسر دوم شاهزاده فیلیپ و ملکه الیزابت، به دلیل دوستی و تماس‌های دیرینه با جفری اپستاین، متجاوز جنسی آمریکایی در افکار عمومی بریتانیا وجهه خوبی ندارد.

اما «بی بی‌سی» در بیانیه خود گفت که «سخنان شاهزاده اندرو را به شکل مناسبی پوشش داده و ضمن یادآوری تمامی اتهامات و ادعاهای مربوط به رابطه او با رسوایی جفری اپستاین بر این نکته نیز تاکید کرده که تاکنون شاهزاده اندرو به ارتکاب هیچ جرمی محکوم نشده است».

مورد قبلی شکایت گسترده بینندگان از برنامه‌های تلویزیونی در بریتانیا مربوط به اظهارنظر پیرس مورگان، مجری برنامه صبحگاهی شبکه «آی‌تی‌وی» در مورد مصاحبه مگان مرکل و همسرش شاهزاده هری با اوپرا وینفری بود.

پیرس مورگان ادعای مگان مرکل در مورد دچار شدن به افسردگی شدید و فکر کردن به خودکشی را غیرواقعی دانست. این سخنان او با حدود ۵۷ هزار شکایت روبرو شد.