درخواست نمایندگان پارلمان‌های خارجی برای دسترسی به پرونده توماج صالحی

نمایندگان پارلمان‌های آلمان، اتریش، نیوزیلند و ایتالیا که کفالت سیاسی توماج صالحی، خواننده رپ اعتراضی را پذیرفته‌اند، در ویدئویی تأکید کردند که صدای او و دیگر بازداشت‌شدگان اعتراضات «زن زندگی آزادی» خواهند بود. آنها در این ویدئو تأکید کردند به مبارزه برای آزادی توماج و دیگر زندانیان سیاسی در ایران و دفاع از حقوق اولیه آنها ادامه خواهند داد. این نمایندگان از فقدان شفافیت در پرونده توماج انتقاد کرده‌اند و خواستار ارتباط مستقیم با او و دسترسی به پرونده این خواننده معترض شدند. توماج صالحی که در سال‌های اخیر با ترانه‌های اعتراضی دربارۀ مسائل اجتماعی به شهرت رسید، در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» بازداشت شد. این خواننده ۳۳ ساله با اتهام «محاربه و افساد فی‌الارض» روبرو است که بر اساس قوانین کیفری جمهوری اسلامی می‌تواند حکم اعدام برای او به‌‌دنبال داشته باشد.

ضرب‌و‌شتم شدید نازیلا معروفیان در پارک دانشجو

روز سه شنبه ۳۰ خرداد ماه، نازیلا معروفیان، دانشجو و خبرنگار در تئاترشهر توسط ماموران یگان‌ویژه، مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت و بر روی زمین کشانده شد. از وضعیت او تا کنون اطلاعی در دست نیست. به گزارش بیدارزنی این روزنامه‌نگار و زندانی سیاسی کرد در خلال قیام ژینا و به‌خاطر مصاحبه با پدر ژینا امینی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

دو ترم محرومیت از تحصیل به دلیل تن ندادن به حجاب اجباری

صبا اسکندری دانشجوی مشاوره و راهنمایی دانشگاه تهران توسط شورای بدوی این دانشگاه به اتهام “عدم رعایت پوشش اسلامی و یا ضوابط پوششی وزارتین” به دو نیمسال محرومیت از تحصیل با احتساب در سنوات محکوم شد. گفتنی است حداکثر حکم ممکن، در توبیخ این دانشجو منظور شده است.

گزارشی از آخرین وضعیت مازیار سیدنژاد در زندان اوین

مازیار سیدنژاد، فعال کارگری دوران محکومیت خود را در بند ۶ زندان اوین سپری میکند. این فعال کارگری در تاریخ سی و یکم اردیبهشت ماه، جهت تحمل محکومیت دو سال حبس خود، راهی این زندان شد. به گزارش هرانا مازیار سیدنژاد دی ماه سال گذشته توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام “عضویت در گروه های کمونیستی” به دو سال حبس و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس و به عنوان مجازات تکمیلی به دو سال ممنوعیت خروج از کشور، ممنوعیت عضویت در احزاب و گروه ها و ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی دو سال حبس برای وی قابل اجرا خواهد بود. سیدنژاد، پیشتر نوشته بود که با احتساب محکومیت قبلی سه ساله وی در اهواز، او به پنج سال حبس تعریزی محکوم شد. مازیار سیدنژاد پیشتر در تاریخ ۱۷ خردادماه ۱۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران دستگیر و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند دو الف زندان اوین منتقل شد. وی نهایتا در تاریخ ۲۵ مردادماه با تودیع قرار وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. مازیار سیدنژاد پیشتر نیز به دلیل فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته است.

وخامت حال منصور دهمرده شهروند معلول جسمی بلوچ و از بازداشتیان اعتراضات زاهدان و محکوم به اعدام

به گزارش حال وش وضعیت جسمانی منصور دهمرده شهروند بلوچ و معلول جسمی محبوس در بند ۹ زندان زاهدان که در ۱۱ مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای اطلاعات بازداشت و به اعدام محکوم شده بر اثر عفونت ناشی از زخم در ناحیه پا وخیم گزارش شده است. منصور دهمرده متولد ۱۳۷۹ً فرزند امان الله با معلولیت جسمی، مجرد و شاگرد اتوبوس، در روز ۱۱ مهرماه ۱۴۰۱، در زاهدان بازداشت شده بود. وی سه شنبه ۱۳ دیماه ۱۴۰۱، از شعبه دو کیفری دادگاه مجتمع‌ قضایی شهید نوری زاهدان واقع در بلوار بهداشت با اتهام افساد فی الارض به اعدام محکوم شده شده است. گفتنی است نامبرده در زمان بازداشت به مدت ۱۰ روز تحت شکنجه شدید در بازداشتگاه اطلاعات قرار داشته به طوری که دندانها و بینی وی شکسته شده است. «منصور در دادگاه به قاضی گفته من فقط سه تا سنگ پرتاب کردم و یک لاستیک آتش زدم که قاضی در جواب وی گفته هر کسی بر علیه حکومت علی خامنه ای اعتراض کند به اعدام محکوم میشود». وی هم اکنون در بند (۹) زندان مرکزی زاهدان در شرایط دشواری بسر میبرد. قابل ذکر است اخبار منتشر شده مبنی فاقد شناسنامه بودن منصور دهمرده نادرست است و نامبرده هیچگونه مشکل مدارک هویتی ندارد.

انتقال آتنا فرقدانی، کارتونیست زندانی به بیمارستان در پی اعتصاب غذا

محمد مقیمی، وکیل آتنا فرقدانی، هنرمند نقاش و کارتونیست زندانی در زندان قرچک در شهر ری از بستری شدن موکلش در بیمارستان خبر داد. آقای مقیمی در حساب توییترش نوشت که موکلش «در اعتراض به مسمومیت غذایی» در زندان دست به اعتصاب غذا زده بود. به گفته آقای مقیمی خانم فرقدانی روز گذشته در نهایت به بیمارستان منتقل شده است. آتنا فرقدانی در ۱۷ خرداد ماه به دادسرای زندان اوین احضار و بازداشت شده بود. وی در در سال ۱۳۹۳ در ارتباط با کاریکاتوری در اعتراض به طرح پیشنهادی آن زمان مجلس که درباره طرح کنترل جمعیت و محدود کردن حقوق زنان بود زندانی شد.

دختر جمشید شارمهد از هشت مقام قضایی جمهوری اسلامی شکایت کرد

غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی محبوس در ایران که به اعدام محکوم شده، علیه هشت تن از مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی به دادستانی فدرال آلمان شکایت کرد. خانم شارمهد از این افراد به اتهام نقض حقوق بشر، آدم‌ربایی و بدرفتاری با پدرش شکایت کرده است. جمشید شارمهد فعال سیاسی و مجری رادیویی، متولد سال ۱۳۳۴، تبعۀ ایران و دارای تابعیت مضاعف آلمان است. او مرداد سال ۱۳۹۹ در جریان سفری به امارات متحده عربی، توسط مأموران امنیتی جمهوری اسلامی در دوبی ربوده و به ایران منتقل شد.

اخبار روز