همزمان با راهاندازی دوباره گشت ارشاد در شهرهای ایران، دیشب در شهر رشت، پس از آنکه مأموران حکومتی قصد بازداشت سه تن از زنان در میدان شهرداری این شهر را داشتند با مقاومت مردم شهر مواجه شدند. برخی گزارشها حاکی است که درپی فشار مأموران برای بازداشت زنان در خیابانها، جو میدان شهرداری ملتهب شده و در برخی نقاط مردم شعار «مرگ بر خامنهای» سردادند. افراد لباسشخصی سعی در متفرق کردن جمعیت با گاز اشکآور کردند و بین مردم و این افراد و مأموران درگیری پیش آمد.
شامگاه یکشنبه سخنگوی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی روز یکشنبه، از استقرار گشتهای خودرویی و پیاده برای آن چه مقابله با «بیحجابی» خواند، خبر داده بود. در واکنش به اعلام این خبر، ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه درباره مسئله سازوکار نظارتی مجلس بر راهاندازی مجدد گشتهای ارشاد گفت: «بعید به نظر میرسد که با مجلس شورای اسلامی برای راهاندازی مجدد گشتهای امنیت اخلاقی، هماهنگی یا توافقی صورت گرفته باشد.»
کمپین یکصدهزار امضا برای آزادی معلمان زندانی
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیآن: قدمهای کوچک حداقلی، در ظاهر غیرموثر به نظر میرسند، اما واقعیت چیز دیگریست، ما معلمان هرگاه با اتحاد قدم برداشتهایم، به خواستههایمان رسیدهایم. اینک در اقدامی مدنی و فقط با امضای الکترونیکی (ثبت نام و نام خانوادگی) خواستار آزادی همکارانمان هستیم. این اقدام، قدم کوچک حداقلی برای آزادی معلمان زندانی است، از همکارانمان بخواهیم در این قدم کوچک همراهیمان کنند. لینک امضا:
https://fa.petitions.net/406678?u=8826850&s=102851291
تداوم بازداشت ها؛ گزارشی از بازداشت هفده شهروند در شیراز و دشتی
از تاریخ بیست و دوم خرداد تا بیستم تیرماه، حسن محمودی، علی محمودی، محمدامین احمدی، دانیال علیپوریان، عبدالواحد محمدی، محمود رسا، نیما خدابنده، شایان محمدی، سینا یوسفی، عبدالله آریانفر، علی خاکی، آریا واثفی، طه دشتیان، مصطفی مکاری، عبدالرحمان جابری، احمد بحری و عبدالرحمن قنبری، توسط نیروهای امنیتی در شیراز و شهرستان دشتی بازداشت شدند. هر چند تعدادی از این افراد با قرار وثیقه آزاد شدند اما کماکان اکثر آنان در اماکن مختلفی هنوز در بازداشت به سر می برند. به گزارش خبرگزاری هرانا، آقایان عبدالواحد محمدی و محمود رسا، شهروندان اهل شهرستان دشتی، در تاریخ بیستم تیرماه ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در این شهرستان بازداشت و سپس به زندان بندرعباس منتقل شدند. نیما خدابنده، شایان محمدی و سینا یوسفی دیگر شهروندانی هستند که در تاریخ ۳۰ خردادماه، توسط نیروهای امنیتی در شیراز بازداشت و نهایتا آنان نیز به زندان بندرعباس انتقال یافتند. عبدالله آریانفر و علی خاکی نیز در تاریخ بیست و چهارم خرداد، توسط نیروهای امنیتی در این شهرستان بازداشت و به مکان نامعلومی شدند. بازداشت دانیال علیپوریان، محمدامین احمدی، آریا واثقی، طه دشتیان، مصطفی مکاری، حسن محمودی، عبدالرحمان قنبری، عبدالرحمان جابری و احمد بحری نیز در تاریخ بیست و دوم خرداد، توسط نیروهای امنیتی در شیراز صورت گرفت. از محل نگهداری آقایان واثقی، دشتیان، مکاری، قنبری، جابری و بحری اطلاعی در دست نیست. این افراد از زمان بازداشت تاکنون تماسی با خانواده های خود نداشته اند. یک منبع مطلع از بازداشت های شیراز در استان فارس به هرانا گفت “مراجعه خانواده ها به دادسرا برای کسب اطلاعات از محتویات پرونده تاکنون نتیجه ای در بر نداشته است. دستگاه قضایی و همینطور اداره اطلاعات شهرستان که گمان می رود عامل این بازداشت ها باشند، تاکنون حاضر به پاسخگویی به خانواده های نگران نشده اند” به گفته این منبع، بازداشت آقایان شایان محمدی و سینا یوسفی در این شهرستان همراه با خشونت، بدون نشان دادن حکم بازداشت صورت گرفته است. از این میان بازداشت شدگان فوق تاکنون حسن محمودی، علی محمودی، محمدامین احمدی و دانیال علیپوریان در تاریخ بیست و یکم تیرماه ۱۴۰۲، با تودیع وثیقه آزاد شدند. سایر افراد کماکان در بازداشت به سر می برند. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است. همچنین مشخص نیست آیا بازداشت این افراد تماما ذیل یک پرونده صورت گرفته است یا دارای پرونده های مستقل از هم هستند.
مشاور رئیس دانشگاه تهران: دانشکده هنرهای زیبا یک مشت «رقاص» هستند!
در یک فایل صوتی رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی و مشاور رئیس دانشگاه تهران اقدام به تحقیر و توهین به دانشکده هنرهای زیبای این دانشگاه کرده است. عبدالرضا سیف میگوید که دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، «دانشکده رقاصها» است. او این توصیف را در جلسه رسمی عمومی استادان دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برای مجموعه دانشکده هنرهای زیبا به کار برده. به گزارش انتخاب، او در این سخنان میگوید: هر دانشکده باید سه گروه داشته باشد. هر گروهی باید سه مقطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا داشته باشد. تعداد هیات علمی هر گروهی باید ده نفر باشد حالا با ضریب میتواند باشد. مثلا یک استاد ضریب ۲ دارد و …. بعد یک تعدادی تا حداقل هزار دانشجو میخواهد آن دانشکده که آن هم ضریب دارد. یک زمانی دانشکده ادبیات ضریبش یک بود و هنرهای رقاص بیکار یک و نیم بود. رقاصها یک و نیم شده بودند و ادبیاتیهای بیچاره یک بودند. درستش کردیم. اینها رقاص بودند.
برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات رفیق سلیمی
بنابر گزارش منتشرشده، روز یکشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۲، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات رفیق سلیمی فعال کارگری محبوس در زندان مرکزی سنندج از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد. بر اساس این گزارش جلسه دوم دادگاه به ١۵ روز دیگر یعنی ۹ مردادماه ۱۴۰۲ موکول شده است.
آقای سلیمی پیشتر نیز در تاریخ ۲۷ فروردینماه ۱۴۰۲، بە دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی نقیزاده معاون دادستان و رئیس شعبه دوم دادگاه انقلاب و عمومی سنندج، احضار شده بود. در جریان این جلسه دادگاهی، رفیق سلیمی به اتهام «ایجاد گروههای غیرقانونی و اقدام علیه امنیت ملی کشور» و «افساد فیالارض» تفهیم اتهام شده است. به گفته خانواده رفیق سلیمی، این فعال کارگری در این جلسه دادگاهی کلیه اتهامات مطروحه علیه خود را رد کرده و به دفاع از خود پرداخته است.
رفیق سلیمی روز چهارشنبه ۲۸ دیماه ۱۴۰۱ پس از گذشت بیش از ۵۰ روز بازداشت و شکنجه در بازداشتگاههای اداره اطلاعات، به زندان مرکزی سنندج منتقل شده است.
رفیق سلیمی بیمار است و از مشکلات جسمی رنج میبرد و نیاز به رسیدگی پزشکی و دسترسی روزانه به درمان دارد.
رفیق سلیمی و پسرش فواد سلیمی روز دوشنبه ۷ آذرماه ١۴٠١ توسط نیروهای امنیتی شهر سنندج در محل کار فواد سلیمی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بودند.
تعطیلی مؤسسه گاج، پس از انتخاب شعری از فرخی یزدی در جریان اعتراضات سراسری
مؤسسه گاج، منتشرکننده کتابهای کمکدرسی و کنکور، به دلیل آن چه «جهتگیری» در اعتراضات نام برده شده، تعطیل شده است. پیشتر رسانهها از انتشار اشعار اعتراضی و انتقادی در یکی از آزمونهای گاج خبر داده بودند. رئیس سازمان مدارس غیردولتی روز دوشنبه در یک برنامه تلویزیونی گفت: «موسسۀ آموزشی گاج در اغتشاشات پارسال سوالاتی برای دانشآموزان طرح کرده بود که جهتگیری و تحریک به سمت اغتشاشات داشت و تعطیل شد.» احمد محمودزاده افزود که وزیر آموزش و پرورش در نامهای به رسانههای مختلف خواستار توقف تبلیغات موسسه گاج شده است. آقای محمودزاده درباره جزئیات سؤالاتی که بر اساس آن موسسه گاج محکوم و تعطیل شده است، توضیحی نداد. همچنین او توضیح نداد که از چه تاریخی فعالیت این مؤسسه ممنوع شده است. هنوز مقامهای قضایی جمهوری اسلامی درباره تعطیلی این مؤسسه معروف کمک آموزشی توضیحی ارائه نکردند.
اخبار روز