پانصد روز از بازداشت سسیل کوهلر و همراهش ژاک پاریس، دو شهروند فرانسوی و فعال سندیکایی، که به ایران سفر کرده بودند، گذشت. خانواده سسیل کوهلر به خبرگزاری فرانسه گفتند «اطلاعات اندکی» درباره وضعیت او دارند و درباره محاکمه احتمالی او نیز «هیچ اطلاعاتی» ندارند.
ار.اف. ای در گزارشی نوشت: سسیل کوهلر و ژاک پاریس، در ماه می سال گذشته (٢٠٢٢)، در پی سفر به ایران بازداشت شدند. پانصد روز پس از بازداشت این دو شهروند فرانسوی توسط حکومت ایران، نوئمی، خواهر سسیل کوهلر، به خبرگزاری فرانسه گفت: خانواده سسیل کوهلر، معلم فرانسوی، که روز سهشنبه ۱۹ سپتامبر، ۵٠٠ روز از بازداشت او در ایران میگذرد، «اطلاع اندکی» درباره وضعیت او دارند و «هیچ اطلاعاتی» نیز درباره محاکمه احتمالی او دارند.
قوه قضائیه جمهوری اسلامی، هفته گذشته، اعلام کرد که تحقیقات درباره سسیل کوهلر و ژاک پاریس، شریک زندگی او، که در ماه مه ٢٠٢٢ به اتهام “جاسوسی” در جریان سفر توریستی در ایران دستگیر شده بودند، تکمیل شده است، موضوعی که بر اساس اعلام قوه قضائیه ایران، راه را برای محاکمه احتمالی هموار می کند.
نوئمی کوهلر، خواهر سسیل، یکی از بازداشتشدگان، درباره وضعیت او، به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما نه اطلاعاتی داریم، نه تاریخ، نه ضربالاجل و نه هیچ چیز دیگری نداریم».
خانواده این معلم ادبیات مدرن و عضو اتحادیه کارگری میگویند: تنها تماسهای پراکنده با سسیل دارند، تماسهایی که بطور متوسط، هر پنج تا شش هفته، یکبار انجام میشوند.
نوئمی کوهلر افزود: این تعداد «تماس اندک»، به همراه «خطوط ارتباطی ضعیف»، در حالی انجام میشود که «تماسها بسیار کوتاه» است و «سسیل نیز در حالیکه زیر نظر قرار دارد، صحبت می کند».
به گفته خواهر سسیل کوهلر، آخرین تماس او با خانوادهاش در فرانسه، به مکالمه روز «٢۳اوت» برمی گردد، تماسی «چند دقیقهای، با کیفیت بسیار ضعیف».
خواهر سسیل، همچنین، درباره شواهد خود از این مکالمه، به خبرگزاری فرانسه، گفت: «وضعیت چهره او خوب به نظر می رسید، اما ما گمان می کنیم که (تحمل آن شرایط) بسیار دشوار است».
به گزارش خبرگزاری فرانسه، خانواده سسیل کوهلر خواستار «آزادی» او هستند زیرا که او «بی گناه» است.
امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، در سخنرانی خود در ۲۸ اوت گفته بود: «هیچ امری، موضوع بازداشت شهروندان فرانسوی در زندانها و در شرایط غیرقابل قبول در ایران» را توجیه نمیکند.
مقامات فرانسوی بارها نسبت به بازداشت شهروندان خود در ایران واکنش نشان داده و این اقدام را «غیر قابل توجیه و غیرقابل قبول» ارزیابی کردند.