ایران‌وایر: یک منبع مطلع  به «ایران‌وایر» می‌گوید آرمیتا گراوند صبح روز یکشنبه با علائم حیاتی بسیار ضعیف و کاهش سطح هوشیاری شدید، به بیمارستان فجر نیرو هوایی منتقل شده است. این منبع مطلع می‌گوید: «در مدارک معاینه اولیه تکنسین اورژانس جی سی اس او ۳ ذکر شده است.»

 جی سی اس (GCS, Glasgow Coma Scale) معیاری است برای تعیین عمق و شدت کاهش سطح هوشیاری یا کما در افراد بالای ۵ سال. حداکثر نمره جی‌سی اس فرد ۱۵ و حداقل آن ۳ است. 

پیش‌تر «ایران‌وایر» خبر داده بود که این نوجوان با علایم «ضربه به سر» (هد تروما) و آثار آشکار ضرب‌وجرح به بیمارستان «فجر» نیروی هوایی در خیابان «پیروزی» منتقل شده و به گفته دو منبع آگاه، این دانش‌آموز در کما است.

منبع ایران‌وایر  همچنین خبر داد: «بیمار در حالت کما و با کد ۹۹ به بیمارستان تحویل داده شده است.» کد ۹۹ در حوزه بهداشت و درمان به معنای آن است که فرد دچار ایست ضربان قلب یا تنفس شده است و نیاز به احیای قلبی ریوی (سی‌پی آر) دارد. 

منبع ایران‌وایر می‌گوید که در فرم‌های اورژانس تهران، علت این اتفاق «سقوط از سطح همتراز» و علائم «هد تروما»، یعنی ضربه به سر ذکر شده است. 

خبر ضرب‌و‌جرح دانش‌آموز ۱۶ ساله در ایستگاه مترو «شهدا» در تهران به‌دلیل نپوشیدن مقنعه، شامگاه یک‌شنبه ۹مهر۱۴۰۲ منتشر شد. پس از گذشت دو روز، هویت این دختر دانش‌آموز مشخص شد. از سوی دیگر خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، ویدیوهایی از والدین و یکی دیگر از بستگان آرمیتا، بدون ذکر نام و هویت این نوجوان، منتشر کرد. 

در این ویدیو مادر آرمیتا با «لکنت زبان و بدون اطمینان» از افت فشار خون دخترش صحبت می‌کند. منابع ایران‌وایر روز گذشته از فشار بر خانواده و اضطراب آن‌ها خبر داده بودند. 

اگرچه این فرد مطلع با اشاره به صحبت‌های والدین آرمیتا به اینکه او بر اثر افت فشار خون به زمین افتاده و سرش به لبه آهنی مترو خورده می‌گوید: «موقع تحویل بیمار شنیدم که براثر درگیری در مترو به زمین افتاده، اما پدر و مادرش در خبرگزاری ایرنا حرف دیگری زدند. اینکه فرد در اثر افت فشار خون بر زمین بیفتد و سرش با شدت به مانعی برخورد کند، امر بعیدی است، چون کاهش فشار خون قبل از اینکه منجر به افتادن فرد شود، علائمی مانند سرگیجه و ضعف می‌دهد و فرد به‌طور معمول چون متوجه می‌شود که ممکن است سقوط کند، می‌نشیند یا دستش را برای حفظ تعادل به جایی می‌گیرد و یا از دیگران کمک می‌خواهد.» 

پیش‌از این، بارها از متروها تصاویری در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های حکومتی ایران منتشر شده که در آن‌ها ماموران و نیروهای لباس شخصی، به دفعات به زنان بدون حجاب تذکر می‌دهند و گاه این تذکرات به درگیری‌های لفظی و فیزیکی منجر شده است.

آرمیتا گراوند؛ ایرنا والدین دختر بی‌هوش شده در مترو را جلوی دوربین برد

ایران وایر – پس از گذشت دو روز٬ هویت قربانی ۱۶ ساله حجاب اجباری مشخص شد. او «آرمیتا گراوند» از اهالی کرمانشاه است.

سازمان حقوق‌بشری «هه‌نگاو» ضمن اعلام این خبر تایید کرد که آرمیتا گراوند «در اثر ضرب‌‌وجرح ماموران ویژه حجاب اجباری در متروی تهران، به حالت کما رفته و در “بیمارستان فجر” نیرو هوایی تهران تحت تدابیر شدید امنیتی قرار دارد.»

پیش‌تر «ایران‌وایر» خبر داده بود که این نوجوان با علایم «ضربه به سر» (هد تروما) و آثار آشکار ضرب‌وجرح به بیمارستان «فجر» نیروی هوایی در خیابان «پیروزی» منتقل شده و به گفته دو منبع آگاه، این دانش‌آموز در کما است.

از سوی دیگر خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، ویدیوهایی از والدین و یکی دیگر از بستگان آرمیتا، بدون ذکر نام و هویت این نوجوان، منتشر کرد.

در این ویدیو مادر آرمیتا با «لکنت زبان و بدون اطمینان» از افت فشار خون دخترش صحبت می‌کند. منابع ایران‌وایر روز گذشته از فشار بر خانواده و اضطراب آن‌ها خبر داده بودند.

در ویدیو خبرگزاری ایرنا، درحالی‌که مادر آرمیتا تاکید دارد دخترش با اورژانس به بیمارستان منتقل شده، پدرش اما می‌گوید او را با آژانس به بیمارستان انتقال داده‌اند.

در ادامه پدر، مادر و فردی که به عنوان «یکی از بستگان» آرمیتا معرفی می‌شود نیز تاکید می‌کنند که «همه فیلم‌های مترو را دیده‌اند و اخبار منتشر شده مبنی‌بر ضرب‌و‌شتم او حاشیه است.»

تصاویر ضبط شده توسط دوربین‌های مداربسته ایستگاه متروی شهدا اما تاکنون برای افکار عمومی منتشر نشده است.

ویدیوی مربوط به «اعترافات اجباری» خانواده آرمیتا گراوند، بارها تقطیع شده است. همچنین ایران‌وایر مطلع شده است که خانواده این دانش‌آموز ۱۶ ساله به شدت از سوی نهادهای امنیتی تحت فشار هستند.

پیش‌از این، بارها از متروها تصاویری در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های حکومتی ایران منتشر شده که در آن‌ها ماموران و نیروهای لباس شخصی، به دفعات به زنان بدون حجاب تذکر می‌دهند و گاه این تذکرات به درگیری‌های لفظی و فیزیکی منجر شده است.