بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، شهین احمدی، مادر آرمیتا گراوند پس از ممانعت ماموران از حضور او در اتاقی که دخترش در آن بستری است، به فریاد و اعتراض پرداخته و ماموران امنیتی مستقر در بیمارستان او را بازداشت کرده‌اند.

پنج روز پس از به کما رفتن آرمیتا گراوند در روز نهم مهر، واکنش‌ها در ایران و جهان به احتمال ضرب و جرح او از سوی ماموران موسوم به حجاب‌بان ادامه دارد. ویدیوهای منتشر شده از ایران نشان می‌دهند شهروندان نام آرمیتا را بر دیوارها نوشته و سرنوشت او را با مهسا ژینا امینی مقایسه می‌کنند.

یکی از این ویدیوها مربوط به شامگاه ۱۲ مهر است از بنری اعتراضی در کرج که روی آن نوشته شده: «آرمیتا گراوند، مهسای دیگری است.»

چندین کانال خبری از جمله هه نگاو از بازداشت شهین احمدی مادر آرمیتا گراوند خبر داده اند. بنا بر این گزارش ها، شهین احمدی، مادر آرمیتا گراوند عصر روز گذشته ۱۲ مهر توسط ماموران جمهوری اسلامی در محوطه‌ی بیمارستان فجر تهران بازداشت شده است.

طبق این گزارش بازداشت شهین احمدی همراه با خشونت بوده و خانواده تهدید شدند که از رسانه‌ای کردن این خبر خودداری کنند.

تا این لحظه اطلاعی از محل نگهداری وی در دسترس نیست. پیشتر ماموران او و همسرش را در محوطه‌ی بیمارستان و با فشار و حضور پرتعداد نیروهای امنیتی مجبور مصاحبه‌ با رسانه‌های حکومتی کرده بودند.

بنابر این گزارش ها، پدر و مادر آرمیتا گراوند از ظهر روز چهارشنبه اجازه دیدن دخترشان را نداشته اند.

پدر و مادر آرمیتا گراوند آخرین بار ظهر چهارشنبه برای چند دقیقه از پشت شیشه و در حضور ماموران امنیتی موفق به دیدار دخترشان شدند و بعد از آن دیگر حتی اجازه همین کار را هم پیدا نکردند.

گفته می شود مادر آرمیتا در اعتراض به این اقدام بازداشت شده است.

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی هم در نامه‌ای رفتار حکومت در مواجهه با مساله این دختر نوجوان را نشان از «تلاش سراسیمه» برای «ممانعت از آشکار شدن حقیقت» دانست.

به گفته او، بازداشت روزنامه‌نگار پیگیر این ماجرا، مصاحبه پر ابهام ایرنا با پدر و مادر آرمیتا، تحت فشار قرار گرفتن دوستان همراه این دختر نوجوان و محاصره بیمارستان از سوی نیروهای امنیتی مصداق رفتارهای متناقض و به شدت امنیتی و تحت کنترل حکومت است.

سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در ادامه از تمام جهانیان خواست «به حکم انسان بودن» در برابر این اتفاق سکوت نکنند.

در مقابل واکنش‌های حمایتی متعددی که از این دختر نوجوان شکل گرفته، رسانه‌ها و چهره‌های وابسته به حکومت هم در حال پرونده‌سازی جدید برای خبرنگارانی هستند که درباره ماجرای بی‌هوش شدن آرمیتا اطلاع‌رسانی کردند.

یکی از کاربران موسوم به «ارزشی» در شبکه اجتماعی ایکس مدعی شد فعالیت «جاسوس-خبرنگاران داخلی در تولید اغتشاشات» الگویی مشخص دارد.

او با اتهام زدن به مریم لطفی، خبرنگار شرق در بیمارستان فجر و مصاحبه‌اش با مادر آرمیتا، آن را با پوشش اخبار مربوط به قتل حکومتی مهسا ژینا امینی از سوی نیلوفر حامدی و الهه محمدی مقایسه کرد و بار دیگر آن‌ها را «جاسوس-خبرنگار» نامید.

بی‌خبری از وضعیت آرمیتا و حذف مصاحبه پدر او

از وضعیت آرمیتا گراوند در بیمارستان اطلاعات دقیقی در دسترس نیست و به نظر می‌رسد خانواده او هم از حال و اوضاعش در بیمارستان نظامی فجر متعلق به نیروی هوایی بی‌خبرند.

روزنامه اینترنتی فراز مصاحبه‌ای با احمد گراوند، پدر آرمیتا منتشر کرد که خیلی زود از خروجی این رسانه حذف و برداشته شد.

مازیار خسروی، سردبیر این روزنامه اینترنتی در شبکه اجتماعی ایکس در توضیح حذف این گزارش نوشت: «در خبری که به نقل از پدر آرمیتا گراوند منتشر شد، اشتباهی بزرگ رخ داد و منجر به اطلاع‌رسانی غلط شد.»

پدر آرمیتا در این مصاحبه گفته بود: «حقیقتا من اطلاع چندانی از وضعیت آرمیتا ندارم. در بیمارستان نیستم. سر کارم. چند روزی است که از آرمیتا خبری ندارم. من در جریان نیستم. تا جایی که خبر دارم در کماست. فقط همین را می‌دانم.»

آرمیتا در بیمارستان نظامی فجر متعلق به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی و در محاصره نیروهای امنیتی بستری است.

هر چند که این بیمارستان به محل بی‌هوش شدن آرمیتا در ایستگاه متروی میدان شهدا نسبتا نزدیک است اما جز این بیمارستان، دست‌کم دو بیمارستان نزدیک‌تر (شفا یحیاییان و معیری) نیز به محل حادثه وجود داشتند.

خبرگزاری‌های حکومتی در ایران به نقل از اسماعیل فراهانی، معاون عملیات اورژانس استان تهران درباره دلیل انتقال آرمیتا به بیمارستان فجر نوشتند: «مناسب‌ترین مرکز درمانی، نزدیک‌ترین بیمارستان نیست.»

فراهانی مدعی شد بیمارستان فجر چون دارای بخش‌های جراحی عمومی و جراحی مغز و اعصاب است، برای آرمیتا گزینه مناسب‌تری بود.

ابهام در ویدیوهای منتسب به آرمیتا در داخل ایستگاه مترو

ابهام و تردید درباره ماجرای آرمیتا گراوند تنها به محل بستری شدن او خلاصه نمی‌شود.

روز چهارشنبه ویدیویی از حضور این نوجوان در متروی تهران منتشر شد که بنا بر ادعای حکومت مربوط به تمام لحظات ورود او به ایستگاه شهدا تا ورودش به داخل واگن است.

در این ویدیو اما خبری از تصاویر داخل واگن و اتفاقاتی که ممکن است آن‌جا رخ داده باشد، نیست.

علاوه بر این کاربران شبکه‌های اجتماعی به تقطیع و حذف دقایقی از این ویدیوها اشاره کردند و حتی این احتمال را به میان آوردند که دختر در ویدیوها می‌تواند آرمیتا نباشد.

برخی کاربران نیز یادآور شدند ایستگاه مترو شهدا مسیر همیشگی آرمیتا برای رفتن به مدرسه است و احتمال دارد ویدیوی منتشر شده مربوط به روز دیگری باشد؛ کما اینکه به نظر می‌رسد جزییاتی در پوشش و لباس‌های این دختر نوجوان با لحظه بی‌هوش شدنش مطابقت ندارد.

گزارش‌های منتشر شده درباره تهدید و اعمال فشار به دوستان، هم‌کلاسی‌های آرمیتا و نیز خانواده این دختر نوجوان، به ابهام‌ها درباره روایت مشکوک حکومت در مورد این ماجرا دامن زده است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران خبر داد رییس حراست وزارت آموزش و پرورش روز ۱۲ مهر در دبیرستان «عروه‌الوثقی» که محل تحصیل آرمیتا گراوند است حاضر شده و معلمان و هم‌کلاسی‌های او را تهدید کرده است.

بر اساس این گزارش به آن‌ها گفته شده است انتشار هر گونه خبر یا حتی عکسی از آرمیتا در صفحات مجازی، جریمه سنگینی خواهد داشت و خاطی، اخراج خواهد شد.

واکنش تهران به نگرانی کشورهای غربی درباره آرمیتا

در روزهای گذشته مقام‌های شماری از کشورهای غربی مانند آمریکا، بریتانیا، آلمان و استرالیا درباره آرمیتا گراوند و ضرب و جرح او به دلیل حجاب اجباری اظهارنظر و ابراز نگرانی کردند.

در واکنش، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه ۱۳ مهر ابراز نگرانی کشورهای غربی درباره وضعیت زنان ایرانی را «مداخله‌جویانه، مغرضانه و غیر‌صادقانه» خواند.

او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بهتر است نگران پرسنل بهداشتی و درمانی آمریکا، آلمان و بریتانیا و بیماران باشید و به وضعیت آن‌ها رسیدگی کنید.»

یکی از این اظهارنظرها اما از سوی میشل تیلور، سفیر آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل بود که به حمایت کشورش از بیانیه گروهی از کشورها در نشست این شورا علیه تصویب قانون «حجاب و عفاف» در مجلس ایران اشاره کرد.

او با تاکید بر اینکه این قانون شرایط سخت کنونی زنان ایران را وخیم‌تر می‌کند، خاطرنشان کرد: «تحمیل مجازات سنگین و محاصره اقتصادی علیه زنانی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند قابل پذیرش نیست.»

تیلور از جمهوری اسلامی خواست به خواسته‌های مشروع معترضان توجه کرده و به تعهدات بین‌المللی خود پای‌بند باشد.

پیش از او نیز آبرام پیلی، قائم مقام نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، گزارش‌های منتشر شده درباره آرمیتا گراوند را «شوکه‌کننده» خوانده و ضمن ابراز نگرانی گفته بود واشینگتن خبرها درباره وضعیت آرمیتا را دنبال می‌کند.

واکنش رسانه‌های جهان به تراژدی آرمیتا
علاوه بر مقام‌های سیاسی، به کما رفتن آرمیتا گراوند بر اثر برخورد احتمالی ماموران حکومتی در ایران، طی روزهای گذشته بازتابی گسترده در رسانه‌های جهان داشته است.
سی‌ان‌ان روز پنج‌شنبه در گزارشی به این موضوع پرداخت و نوشت که فعالان حقوق بشر ایرانی، جمهوری اسلامی را مقصر بی‌هوش شدن این دختر نوجوان به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری می‌دانند.
این خبرگزاری مصاحبه شهین احمدی، مادر و احمد گراوند، پدر آرمیتا با خبرگزاری دولتی ایرنا را نیز با همان لکنت و آشفتگی‌ موجود در ویدیو، بازنشر و احتمال «اجباری» بودن این مصاحبه را یادآوری کرد.
در ویدیویی که روز ۱۱ مهر منتشر شد، مادر آرمیتا گفت: «فکر کنم افتاده … فکر کنم گفتند فشارش افتاده، خورده زمین، سرش به لبه مترو خورده و دوستانش او را بیرون آوردند ….»
سی‌ان‌ان در بخشی دیگر از گزارش خود به فشار جمهوری اسلامی بر خانواده‌های معترضان کشته‌شده برای اعتراف اجباری و حمایت از روایت مورد نظر حکومت اشاره کرده است.

ادامه واکنش رسانه‌های جهان به تراژدی آرمیتا کلیک کنید