کشتهشدن ۴۰۰ فلسطینی طی ۲۴ ساعت گذشته در حملات هوایی اسرائیلی به غزه
در حالی که درگیری وارد سومین هفته خود میشود، نوار غزه طی شب گذشته و امروز شاهد حملات بیسابقهای از زمان آغاز درگیری اسرائیل و حماس در ۷ اکتبر بوده است. به گزارش تلویزیون «العربیه» به نقل از خبرگزاری رسمی فلسطین، بسیاری از مناطق نوار غزه تحت محاصره روز دوشنبه ۱ آبان شاهد حملات شدید اسرائیل بود. در همین حال منابع فلسطینی از کشتهشدن دست کم ۴۰۰ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته خبر دادند. به گزارش خبرگزاری فلسطین، این بمباران بر جبالیا، و شمال بیت لاهیا، مرکز غزه، حی الرمال اردوگاه الشاطئ در غرب، خان یونس و رفح در جنوب متمرکز بود. این بمباران در حالی رخ داد که نوار غزه در یک وضعیت انسانی فاجعهبار از کمبود مواد غذایی، تجهیزات پزشکی و تعداد زیادی مجروح و اجساد در بیمارستانهای باقی مانده رنج میبرند.تهدیدات اسرائیل برای تخلیه دو میلیون انسان از غزه همچنان ادامه دارد. سازمان جهانی بهداشت نسبت به وخاومت اوضاع هشدار داده و خواهان تامین یک کریدور دائمی برای ورود کمکها به غزه شده است. تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل این سازمان جهانی بهداشت، امروز در پلتفرم «ایکس» گفت که نیاز به یک کریدور امن و پایدار برای ورود کمکهای بشردوستانه وجود دارد. او افزود: «باید اجازه داده شود سوخت برای تاسیسات بهداشتی و کامیونهای حمل و نقل وارد غزه شود، زندگی و جان انسانها اکنون به این تصمیمات بستگی دارد». دفتر رسانهای حکومت غزه خواستار بازگشایی دائمی گذرگاه رفح و افتتاح یک کریدور امن برای ورود نیازهای بشردوستانه برای نجات وضعیت «فاجعهبار» شد. او همچنین در بیانیهای در صفحه فیسبوک خود افزود: «۳۴ کامیون کاروان کمکی که تاکنون به نوار غزه رسیده است «به مراتب کمتر از نیاز غزه است که پیشتر روزانه بیش از ۵۰۰ کامیون بارگیری شده با نیازهای مختلف وارد میکرد». روز یکشنبه، سازمان جهانی بهداشت از ورود کمکهای بیشتر به نوار غزه از طریق مصر خبر داد. این سازمان خاطرنشان کرد که امکان جراحی برای حدود ۱۳۰۰ نفر، ارائه خدمات اولیه بهداشتی به ۱۰۰ هزار نفر به مدت سه ماه و درمان ۱۵۰ هزار نفر مبتلا به بیماریهای مزمن را فراهم می کند. از زمان آغاز درگیری بین اسرائیل و گروههای فلسطینی پس از حمله غافلگیرانه حماس در هفتم ماه جاری، تعداد کشتهشدگان به ۴۷۰۰ نفر از جمله حدود ۱۹۰۰ کودک و ۱۰۲۳ زن رسیده است.
شمار کشتهها در غزه به بیش از ۴۶۵۰ نفر رسید
وزارت بهداشت تشکیلات فلسطینی میگوید از آغاز حملات اسرائیل به غزه از دو هفته گذشته تا کنون بیش از ۴۶۵۰ فلسطینی در غزه کشته شدهاند. این وزارتخانه در بیانیه خود نوشته است کشته شدگان ۱۸۷۳ کودک، ۱۱۰۱ زن و ۱۶۷۷ مرد بودهاند. بر اساس بیانیه این وزارتخانه از این تعداد ۸۳۹ نفر در جنوب غزه کشته شدهاند، جایی که اسرائیل به عنوان منطقهای امن برای ساکنان شمال غزه معرفی کرده بود. بنا به این گزارش بیش از چهارده هزار نفر نیز زخمی شدهاند. همزمان وزیر دفاع اسرائیل گفته است عملیات نظامی این کشور در غزه ممکن است یک یا چند ماه طول بکشد «اما در نهایت حماسی نخواهد بود». یوآو گالانت وزیر دفاع اسرائیل بعد از گفتگوهای عملیاتی در مرکز فرماندهی نیروی هوایی اسرائیل گفت هیچ چیز این کشور را متوقف نمیکند و «این عملیات آخرین عملیات اسرائیل در غزه خواهد بود چرا که بعد از آن دیگر حماس وجود نخواهد داشت.»
بازگشت» مجدد ساکنان غزه به شمال، با وجود هشدارهای اسرائیل
سازمان ملل اعلام کرده با وجود هشدارهای اسرائیل، ساکنان غزه در حال بازگشت به شمال این منطقه هستند. رئیس آژانس سازمان ملل در امور پناهندگان فلسطینی میگوید برخی از افرادی که از شمال غزه گریخته بودند، اکنون در حال بازگشت به شمال نوار غزهاند. توماس وایت از آژانس ویژه پناهندگان فلسطینی به رادیو بیبیسی گفته اوضاع «در شمال بسیار خطرناک است اما مردم در جنوب نیز جان خود را از دست میدهند.» وایت گفت: «در انبار ساختمان سازمان ما ۸ هزار نفر پناه گرفتهاند. آنها برای بقا با یک لیتر آب و تکه کوچکی نان در روز را میگذرانند.» اسرائیل در طول شب پیش به بمباران شدید غزه ادامه داده است. به گزارش رشدی ابوالعوف، خبرنگار بیبیسی در غزه، آتشباران و بمباران در خان یونس در جنوب باریکه غزه در طول شب قطع نشده است. به گفته او محل اصابت بعضی از بمبها در فاصله صد متری یک بیمارستان بوده است. حماس میگوید در بمباران های دیشب اسرائیل در غزه ۶۰ نفر کشته شدند؛ از جمله ۱۷ نفر در یک خانه در جبالیا در شمال غزه. اسرائیل از ساکنان شمال غزه خواسته به جنوب آن کوچ کنند که شامل حدود نیمی از جمعیت ۲/۳ میلیون نفری این باریکه میشود. ارتش اسرائیل گفته است هر کس در شمال غزه بماند «هوادار تروریستها» است. به گزارش خبرنگار بیبیسی به دلیل کمبود آب و غذا بعضی از جنوب دوباره به خانه هایشان در شمال برگشته اند چون در جنوب احساس امنیت نمیکنند. در جنوب، مردم در خیابان میخوابند یا در بیمارستانها پناه میگیرند.
انفجار در مجاورت بیمارستانهای غزه
در ساعات گذشته گزارشهایی از چند انفجار در نزدیکی چند بیمارستان غزه منتشر شده و هنوز خبری از تلفات احتمالی در دست نیست. به گزارش خبرگزاری رویترز این انفجارهای در نزدیک بیمارستانهای شفا، القدس و بیمارستان اندونزیایی گزارش شدهاند. سازمان حماس در کانال تلگرامی خود ویدیویی را منتشر کرده که میگوید حمله هوایی اسرائیل به نزدیکی بیمارستان القدس را نشان میدهد. تصاویری نیست از ساختمانی ویران شده در این کانال منتشر شده که به گفته حماس پشت بیمارستان کویتی قرار داشته است.
عفو بینالملل نخستوزیر بریتانیا را به «کاستن از شدت موارد نقض حقوق بشر اسرائیل در غزه» متهم کرد
سازمان عفو بینالملل، ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا و لیزا نندی، نماینده ارشد جریان اپوزیسیون در پارلمان این کشور را به تلاش برای کاستن از شدت موارد نقض حقوق بشر اسرائیل در نوار غزه متهم کرد. مدیر کل دفتر منطقهای سازمان عفو بینالملل در بریتانیا با انتشار بیانیهای در این خصوص تصریح کرد: «سیاستمداران بریتانیایی با امتناع از محکوم کردن نقض آشکار قوانین بینالمللی (از سوی اسرائیل)، با به صراحت مطرح نکردن اعمال محدودیت آب و غذا توسط اسرائیل در غزه که نوعی مجازات دستهجمعی و جنایت جنگی است و با بی توجهی نسبت به درخواست اسرائیل برای تخلیه شمال غزه که به منزله آوارگی و جابجایی احباری ساکنان است تلاش کردهاند تا از شدت اقدامات اسرائیل (در زمینه نقض حقوق بشر) بکاهند. ریشی سوناک و لیزا نندی، وزیر توسعه بینالملل کابینه در سایه و از چهرههای اپوزیسیون در پارلمان این کشور به دلیل امتناع از محکوم کردن محاصره کامل نوار اسرائیل توسط اسرائیل در طول مصاحبههای خود با واکنشهای منفی بسیاری مواجه شدهاند.
فراخوان مشترک سران کشورهای غربی
رهبران آمریکا، بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان و ایتالیا در فراخوانی مشترک بر حمایت از «حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر تروریسم» تاکید کردند. آنها همچنین خواستار «پایبندی به قوانین بینالمللی بشردوستانه» شدند!
سرباز اسرائیلی در جریان عملیات جستجو برای یافتن گروگانها در غزه کشته شد
ارتش اسرائیل تایید کرد یک سرباز اسرائیلی در جریان عملیاتی برای یافتن گروگانها در غزه کشته شده است. یک سخنگوی ارتش اسرائیل در شبکه های اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت یک سرباز ارتش کشته و سه سرباز دیگر این کشور هم زخمی شدند. او نوشته «اوایل امروز در جریان یک یورش محلی در نوار غزه، یک تانک و یک خودروی دیگر ارتش مورد اصابت یک موشک ضد تانک قرار گرفت. محل دقیق کشته شدن این سرباز مشخص نیست.
نیویورک تایمز: «آمریکا خواستار تاخیر در حمله زمینی به غزه شد»
روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده است که آمریکا از اسرائیل خواسته است حمله زمینی به غزه را به تاخیر بیندازد. این روزنامه به نقل از چند مقام آمریکایی نوشته است که واشنگتن این خواسته را به امید زمان بیشتر برای مذاکره بر سر آزادی گروگانها و نیز ورود اقلام کمکی بیشتر به غزه مطرح کرده است. این مقامها به روزنامه نیویورک تایمز گفتهاند آمریکا در عین حال امیدوار است با این کار خود را برای دفاع از منافع خود در منطقه در قبال حملات نیابتی از سوی ایران آماده کند. این مقامها گفتهاند اگر اسرائیل وارد غزه شود چنین حملاتی شدت خواهند یافت. بر اساس این گزارش جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در گفتگوی تلفنی روز یکشنبه خود با بنیامین نتانیاهو در همین زمینه صحبت کرده است. به گفته این مقامها واشنگتن کماکان از حمله زمینی به غزه حمایت میکند و تنها امیدوار است با به تاخیر انداختن آن وقت بیشتری برای مذاکره جهت آزادی ۲۱۲ گروگان بیابد. جو بایدن روز یکشنبه با رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان و کانادا نیز صحبت کرد و در پی آن بیانیه مشترکی در حمایت از حق دفاع از خود اسرائیل منتشر شد. در همین حال آنگونه که روزنامه نیویورک تایمز از دو مقام آمریکایی نقل کرده توصیه برای به تاخیر انداختن حمله زمینی به غزه از سوی وزارت دفاع آمریکا منتقل خواهد شد. این روزنامه نوشته است سفارت اسرائیل در آمریکا این موضوع را تکذیب کرده است.