در شبانه‌روز گذشته ۲۴۱ نفر در باریکه غزه کشته شدند

مقام‌های درمانی غزه می‌گویند شمار کشته‌شدگان به ۱۰ هزار و ۵۶۹ نفر رسیده است. بنابر اعلام مقام‌های حماس بیش از چهار هزار و ۳۲۴ نفر از کشته‌شدگان کودک بودند. بر اساس این آمار، از روز گذشته تا امروز ۲۴۱ نفر به شمار کشته‌شدگان افزوده شده است. جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا پیشتر ارقام اداره بهداشت غزه را زیر سوال برده بود اما سازمان بهداشت جهانی معتقد است این ارقام قابل اعتماد هستند.

درگیری‌ شدید در شرق و شمال غزه؛ شنیده‌شدن آژیر خطر در شهرک‌های اسرائیلی

ارتش اسرائیل، چهارشنبه ۱۷ آبان اعلام کرد که نیروهایش در مرکز غزه حضور دارند و شماری از رسانه‌های فلسطینی نیز از وقوع درگیری‌ شدید و صدای چندین انفجار در شرق و شمال نوار غزه خبر دادند. خبرگزاری فلسطین نیز از بمباران یک منزل مسکونی در اردوگاه جبالیا خبر داد که در جریان آن ۹ نفر کشته و چندین نفر دیگر زخمی شدند. به گزارش این خبرگزاری، اطراف «دانشگاه قدس» در منطقه «النصر» واقع در غرب غزه نیز هدف حملات هوایی اسرائیل قرار گرفت که بر اثر آن شماری از فلسطینیان زخمی شدند.
ارتش اسرائیل چهارشنبه در کانال «تلگرام» خود اعلام کرد که آژیر خطر در شهرک‌های اطراف نوار غزه به صدا در آمده است. ارتش جزئیات بیشتری منتشر نکرده است. روزنامه «تایمز اسرائیل» نیز امروز گزارش داد که یک سرباز اسرائیلی طی درگیری در شمال غزه کشته شده است. طبق آمارها، شمار سربازان کشته‌شده اسرائیلی از آغاز حمله زمینی به غزه به ۳۱ نفر رسید. شبکه تلویزیونی «آی ۲۴» اسرائیل روز گذشته خبر داد که تل‌آویو، پایتخت اسرائیل و مناطق اطراف آن، همچنین مناطق جنوبی اسرائیل با موجی از حملات موشکی مواجه شدند.
گردان‌های القسام، شاخه نظامی گروه حماس اطلاع داد که تل‌آویو و مناطق اطراف آن را به‌دلیل ادامه حمله اسرائیل به غیرنظامیان هدف قرار داده است. سرایا القدس، شاخه نظامی گروه الجهاد نیز از حمله موشکی به شهرک‌های گوش‌دان، سدروت و مفلاسیم در جنوب اسرائیل خبر داد.

حضور ارتش اسرائیل در مرکز غزه

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل می گوید ارتش «در مرکز شهر غزه» حضور دارد. او در جریان گفت‌وگو با خبرنگاران اشاره کرد که «حماس را نابود می‌کنیم و نیروهایمان در تمامی جبهه‌ها حضور دارند» و افزود: «غزه بزرگترین پایگاه تروریستی جهان به‌شمار می‌رود.»
سازمان ملل متحد، نهادهای غیردولتی و رهبران بسیاری از کشورهای جهان خواستار برقراری فوری آتش‌بس در غزه شده‌اند اما ایالات متحده ضمن مخالفت با این ایده، خواستار وقفه کوتاه‌مدت درگیری‌ها شده و بر حق اسرائیل در دفاع از خود تاکید می‌کند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، دوشنبه با اشاره به این که غزه به «گورستان کودکان» تبدیل شده است، بر ضرورت فزاینده «آتش‌بس بشردوستانه» تاکید کرد. گوترش افزود: «بحران در غزه فراتر از بحرانی صرف برای ساکنان این منطقه است. هم اکنون انسانیت به چالش گرفته شده است.» کمیته بین‌المللی صلیب سرخ هم سه‌شنبه خواستار توقف شرایط غیرانسانی در غزه به‌ویژه شرایط سخت کودکان این منطقه شد.

آنتونی بلینکن با شدت بیشتری با آتش‌بس در غزه مخالفت کرد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در اظهارات روز چهارشنبه خود مخالفتش را با آتش‌بس در غزه تشدید کرد و گفت: «کسانی که خواستار آتش‌بس فوری هستند، موظفند توضیح دهند که چگونه به نتیجه غیرقابل قبولی که احتمالا به وجود خواهد آمد، رسیدگی خواهند کرد.» به این ترتیب موضع آمریکا و متحدانش در گروه ۷ با بسیاری از کشورهای عربی که خواستار چنین آتش‌بسی هستند در تضاد است. اظهارات جدید بلینکن فراتر از صحبت‌های قبلی‌اش بوده است. او به طور مداوم گفته است که آمریکا از آتش بس حمایت نمی‌کند و این طور استدلال کرد که چنین توقف نامحدودی در جنگ به حماس اجازه می‌دهد تا خود را سازماندهی و دوباره به اسرائیل حمله کند. بااین حال او به صراحت از کسانی که از آتش بس حمایت کرده‌اند، نامی نبرده است. او گفت: «اسرائیل بارها به ما گفته که هیچ بازگشتی به قبل از ۷ اکتبر و حملات وحشیانه حماس وجود ندارد، ما هم کاملا موافقیم.»

وزرای گروه ۷ خواهان اقدام فوری برای «وقفه» در جنگ شدند

وزرای خارجه ۷ کشور صنعتی امروز در توکیو ملاقات کردند و در بیانیه‌ای مشترک خواهان «وقفه» در جنگ شدند. گروه هفت در این بیانیه خواستار «اقدام فوری» برای امدادرسانی به این باریکه شدند و تاکید کردند که برای «رسیدگی به بحران انسانی رو به وخامت» از «وقفه‌» در جنگ و ایجاد «گذرگاه‌های بشردوستانه برای تسهیل کمک‌های فوری و انتقال غیرنظامیان» حمایت می‌کنند. آنها همچنین خواهان آزادی گروگان‌ها شدند.
به گزارش بی بی سی گروه هفت در این بیانیه بر وقفه‌های کوتاه مدت و نه آتش‌بس کامل تاکید کرده است. بنیامین نتانیاهو تاکنون درخواست‌ها برای آتش‌بس را رد کرده است. به گفته او، این به حماس اجازه خواهد داد خود را سازماندهی کند. نخست‌وزیر اسرائیل اما گفت «وقفه کوتاه تاکتیکی» را در نظر خواهد گرفت. بیانیه مشترک آمریکا، بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و اتحادیه اروپا، دومین بیانیه این گروه از زمان آغاز جنگ در ماه گذشته است. آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا هم برای شرکت در اجلاس گروه هفت به توکیو رفته است.

رشیده طلیب، نماینده کنگره آمریکا به دلیل سخنانش درباره اسرائیل و حماس توبیخ شد

مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه به محکومیت رشیده طلیب، نماینده دموکرات از میشیگان و تنها فلسطینی-آمریکایی در کنگره رای داد. نمایندگان آمریکا با نتیجه ۲۳۴ رای بر ۱۸۸ رای، طلیب را به دلیل اظهاراتش محکوم کردند، مجازاتی که یک قدم کمتر از اخراج از مجلس است. این نماینده که سه دوره در کنگره حضور دارد به دلیل دیدگاه‌هایش در مورد چندین دهه مناقشه در خاورمیانه، مدت‌هاست که هدف انتقادها قرار دارد.  بحث در مورد یک «قطعنامه توهین‌آمیز» بوده است. ریچ مک کورمیک، نماینده جمهوری خواه این اقدام طلیب را «یهودی ستیزانه» خواند و شکایت علیه طلیب را اجرا کرد. او گفت: «طلیب درباره بزرگترین متحد ما، اسرائیل و حمله ۷ اکتبر دروغ‌های باورنکردنی ارائه کرده است.» طلیب هم از موضع خود دفاع کرد و گفت: «ساکت نمی‌شوم و نمی‌گذارم حرف‌های من را تحریف کنید.» او گفت که انتقادش به اسرائیل و همواره متوجه دولت و رهبری آن در زمان نخست وزیر نتانیاهو بوده است. او گفت: «این مهم است که مردم و دولت را از هم جدا کنیم. این ایده که انتقاد از دولت اسرائیل، یهودستیزانه است، وضعیت خطرناکی ایجاد می‌کند و از آن برای خاموش کردن صداهای مختلف که در سراسر کشور ما برای حقوق بشر وجود دارد، استفاده خواهد شد.»

سازمان ملل می‌گوید تعداد بیشتری از فلسطینی‌ها در حال فرار از منطقه جنگی در شمال غزه هستند

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد که سرعت فرار غیرنظامیان فلسطینی از منطقه جنگی در شمال غزه با تشدید عملیات هوایی و زمینی اسرائیل در آنجا افزایش یافته است.  این آژانس سازمان ملل متحد گفت که روز سه شنبه حدود ۱۵ هزار نفر فرار کردند، در حالی که این رقم در روز دوشنبه ۵ هزار نفر و در روز یکشنبه ۲ هزار نفر بوده است.  منطقه پرجمعیت شمالی غزه، به ویژه شهر غزه و اردوگاه‌های شلوغ شهری مجاور، کانون کارزار اسرائیل برای سرکوب حماس است که ۱۶ سال بر غزه تسلط داشته است. 

یکی از کارکنان سازمان پزشکان بدون مرز در غزه کشته شد

سازمان پزشکان بدون مرز (MSF) شامگاه سه‌شنبه از کشته شدن یکی از کارکنان خود در غزه خبر داد. بر پایه اعلام این سازمان بشردوستانه، محمد الاهل، تکنسین آزمایشگاهی که بیش از دو سال برای پرشکان بدون مرز کار کرده بود، در جریان بمباران اردوگاه آوارگان فلسطینی توسط اسرائیل که روز ۶ نوامبر رخ داد، همراه با چند تن از اعضای خانواده خود کشته شد.   سازمان پزشکان بدون مرز با ابراز تاسف از کشته شدن یکی از کارکنان خود تاکید کرد: « «تقاضای بی‌وقفه ما برای آتش‌بس فوری بی‌پاسخ مانده است و ما تکرار می‌کنیم که این تنها راه برای جلوگیری از مرگ و میر بیشتر در غزه و رسیدن کمک‌های بشردوستانه به مردم نیازمند است.»

اخبار روز