وزیر آموزش و پرورش ایران گفت که بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، کتابهای درسی دانشآموزان دختر باید با کتابهای درسی دانشآموزان پسر متفاوت باشد.
او توضیحی در مورد این محتوای متفاوت نداد و تنها گفت که محتوای جدید بر اساس آن چیزی است که او آن را «فرهنگ حیا» میداند.
رضامراد صحرایی روز یکشنبه ۲۱ آبان در اختتامیه جشنوارهای با عنوان «بهیندخت» به جزئیات یا زمانبندی برای تفکیک جنسیتی کتابهای درسی نیز اشاره نکرد، اما سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را سند «نظام تعلیم و تربیت» جمهوری اسلامی دانست و مدعی شد «خانواده باید از طریق مدرسه آموزش ببیند.»
او با اشاره به بیشتر از ۱۲۰ هزار مدرسه در ایران اعلام کرد که نظام تربیت جمهوری اسلامی باید از این مدارس «متحول» شود.
صحرایی روز ۳۰ شهریور و در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید نیز خبر داده بود که امسال نزدیک به ۲۰ هزار مدیر مدرسه تغییر کردند تا به گفته او «در مدارس تحول ایجاد کنند.»
این در حالی است که جلال محمودزاده، نماینده اهل سنت مهاباد در مجلس، روز ۷ آبان با انتقاد از «خالصسازی» در دولت سیزدهم گفته است که در کمتر از پنج ماه اخیر «۱۵ تا ۲۰ هزار» مدیر مدرسه در ایران به «دلایل سیاسی و اعتقادی» کنار گذاشته شدهاند.
وزیر آموزش و پرورش ایران روز یکشنبه شمار دختران دانشآموز در ایران را ۸ میلیون نفر ذکر کرد و درباره آمار زنان در حال تحصیل در دانشگاه فرهنگیان که محل اصلی برای تربیت معلمان مدارس است نیز گفت که نیمی از «دانشجو معلمان» این دانشگاه در سراسر کشور زنان هستند.
به دنبال کمبود معلم در کلاسهای درس در سال تحصیلی جدید، پیش از این گزارشهایی درباره استفاده از دانشجویان فارغالتحصیل نشده این دانشگاه برای تدریس در مدارس منتشر شده بود.
از سوی دیگر طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش، ستاد ملی تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبهای موسوم به «کشف استعدادهای معلمی» داشته است که طبق آن دانشآموزانی که به گفته مسئولان، «خلق و خوی معلمی» دارند، بدون شرکت در آزمون میتوانند به استخدام این وزارتخانه درآیند.
تلاشهای مقامهای مختلف جمهوری اسلامی برای تغییر آموزش دانشآموزان در حالی تشدید شده است که در جریان اعتراضهای سراسری سال گذشته، تصاویر متعددی از دانشآموزانی که حجاب اجباری را از سر برداشته و علیه آن شعار میدهند، منتشر شد.