رسانههای ایران روز یکشنبه ۲۱ آبان به نقل از وزارت نفت اعلام کردند که این وزارتخانه موافقتنامه احداث پتروشیمی میانکاله را بهدلیل آنچه «عدم اخذ مجوز زیستمحیطی و ناترازی گاز طبیعی در کشور» عنوان شده، باطل کرده است.
طرح مجتمع پتروشیمی میانکاله با وسعت ۹۰ هکتار، درسال ۱۴۰۰ خورشیدی در هفت کیلومتری تالاب میانکاله و در مراتع روستای حسینآباد بهشهر استان مازندران، بدون کسب اجازه از ۷۰ دامدار ساکن این ناحیه به زمینخورد.
اکنون هوشنگ فلاحتیان، معاون برنامهریزی وزارت نفت، در نامهای به مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی گهر مازندران گفته است که موافقت مقدماتی این وزارتخانه با ساخته شدن پتروشیمی میانکاله منقضی شده است.
این مجتمع هشتم مهر سال ۹۹ و بدون تأیید سازمان محیط زیست مجوز تأسیس گرفت و معاونت برنامهریزی وزارت نفت دیماه ۹۹ موافقتنامه مقدماتی اجرای طرح پتروشیمی را امضا کرده بود.
فروردین ماه امسال برخی رسانهها اعلام کردند پروژه ساخت این پتروشیمی بهرغم گزارشهای منتشر شده درباره مخالفت ابراهیم رئیسی و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و اظهارات مقامهای ارشد قوه قضائیه سرعت گرفته است.
در تیر ماه نیز تصاویری در شبکههای اجتماعی نشان میداد ساخت و ساز پتروشیمی میانکاله به شکل «شبانه» ادامه یافته است.
طی ماههای گذشته مخالفت فعالان محیط زیست با این پروژه ادامه داشت و در تیر ماه اعلام شد که حر منصوری، یکی از این فعالان به شکل موقت بازداشت شد. او البته به فاصله کوتاهی آزاد شد.
۱۱ تیر ماه نیز معاون حقوق عامه دادستانکل کشور مدعی شد مجری این پروژه از «بدهکاران بزرگ بانکی» در ایران است و بیش از «۵۸ میلیون یورو» بدهی تسویه نشده دارد.
فعالان محیط زیست میگویند احداث مجتمع پتروشیمی در میانکاله به دلیل تولید پسابهای صنعتی میتواند آسیبهای جدی به محیط زیست و پناهگاه حیات وحش این منطقه وارد کند.