ادامهٔ محرومیت توماج صالحی از «ملاقات، تماس تلفنی و امکانات پزشکی»
توماج صالحی،خواننده معترض همچنان از ملاقات و تماس با خانواده و وکیل و دسترسی به خدمات پزشکی محروم است. خبرگزاری هرانا روز یکشنبه ۲۱ آبانماه با بیان اینکه این خواننده رپ بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در بند زندانیان مالی است، نوشت: «آقای صالحی حق دریافت هیچگونه وسیلهای را از خارج از زندان ندارد. او همچنین از انجام فعالیتهای ورزشی در زندان محروم شده است.» امیر رئیسیان، وکیل توماج صالحی روز ۱۷ آبانماه امسال خبر داد که پس از شکایت این خواننده معترض بازداشتی علیه مقامات و برخی رسانهها، محدودیتهایی علیه او وضع شده است. آقای رئیسیان به «شبکه شرق» گفت که آقای صالحی شکایاتی را به دلیل عدم رسیدگی مقامهای زندان به موضوع شکستگی پایش و همچنین انتشار اخبار نادرست درباره او در برخی رسانهها، در دادسراهای «کارکنان دولت» و «رسانه» ثبت کرده است. بر این اساس «پای راست، انگشتان دست چپ و چشم راست» این خواننده معترض پیش از این به دلیل «ضربوجرح» در زمان بازداشت آسیب دیده و پای راست او «نیاز به جراحی دارد». در ماههای اخیر درخواستها برای آزادی توماج صالحی افزایش یافته است. روز ۱۹ تیر و همزمان با اعلام حکم دادگاه او، بیش از ۱۵۰ سیاستمدار، نهاد و چهره سیاسی از سراسر جهان در نامهای سرگشاده خواستار «آزادی فوری و بیقیدوشرط» او شدند.
مژگان خالقی، کارگردان فیلم توقیفشده «کاباره» با بازی فاطمه معتمدآریا، بازداشت شد
وبسایت روزنامه شرق از بازداشت مژگان خالقی، کارگردان سینما و تئاتر و سازنده فیلم «کاباره»، خبر داده است که مردادماه امسال با برخورد نیروهای امنیتی مواجه و در میانه فیلمبرداری توقیف شد. شرق روز شنبه، ۲۰ آبان، گزارش داد که خانم خالقی که برای پس گرفتن وسایل توقیف شده خود به دادسرای اصفهان مراجعه کرده بود، بازداشت شده است. بر اساس این گزارش، برخی رسانهها علت بازداشت او را تشکیل پروندهای با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» دانستهاند. روز ۱۹ مرداد، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی وزارت ارشاد گفته بود که «دستگاههای مربوطه» با ساخت یک فیلم زیرزمینی با نام «کاباره» برخورد کردهاند. این مقام دلیل این اقدام را نداشتن مجوز تولید از وزارت ارشاد دانسته و به شکل تلویحی گفته بود که بازیگران این فیلم حجاب اجباری نداشتهاند. برخی رسانههای نزدیک به جمهوری اسلامی یکی از دلایل توقیف این فیلم را حضور کاوه فرنام، تهیهکننده مقیم اروپا و همکار محمد رسولاف در فیلم «شیطان وجود ندارد»، عنوان کردند. آقای فرنام و کارگردان «کاباره» این خبر را تکذیب کردند و مژگان خالقی روز ۲۲ مرداد به روزنامه شرق گفت که وزارت ارشاد در جریان تولید این فیلم بوده و سازندگان با «هماهنگی» سازمان سینمایی فیلمبرداری را آغاز کرده بودند.
رد اعاده دادرسی دو روزنامهنگار ایرانی
با رد اعاده دادرسی سعیده شفیعی و نسیم سلطان بیگی، دو روزنامهنگار ایرانی، آنها باید خود را برای گذراندن دوران حبس به زندان معرفی کنند. خانم شفیعی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است که «برای تحمل سه سال و شش ماه زندان به شعبه یک اجرای احکام اوین فراخوانده شدم. سهشنبه ۲۳ آبان ماه برای تحمل زندان باید خود را به اوین معرفی کنم.» حسن همایون، همسر خانم شفیعی هم در همین شبکه اجتماعی نوشته است: «درخواست اعادهدادرسی همسرم سعیده شفیعی و دوستمان نسیم سلطان بیگی در دیوان عالی کشور رد شده است، اعلام کردند سعیده و نسیم تا ۲۳ آبانماه برای کیفر ۳ سال و ۶ ماه خودشان را به زندان اوین معرفی کنند.» خانم شفیعی در بهمنماه پارسال (۱۴۰۱) در منزل خود بازداشت شد؛ او به «اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام» متهم شده است و پس از مدتی حبس در بهمنماه با قرار وثیقه پانصد میلیون تومانی آزاد شد. نسیم سلطان بیگی هم در دی ماه پارسال، هنگام خروج از کشور در فرودگاه بازداشت و به زندان اوین منتقل شد و با وثیقه آزاد شده بود.
قربان بهزادیاننژاد و عبدالله مومنی به یکسال زندان تعزیری محکوم شدند
گزارشها حاکی است که قربان بهزادیاننژاد، رئیس ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ و عبدالله مومنی، فعال سیاسی، بهدلیل شرکت در نشست مجازی «گفتوگو برای نجات ایران» هرکدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شدهاند. عبدالله مومنی روز شنبه ۲۰ آبان در شبکه اجتماعی ایکس در این باره نوشت «یک سال زندان تعزیزی» به خاطر «سخنرانی نجات ایران.» این دو فعال سیاسی و وکلایشان پیشتر با حضور در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مظلوم، اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به دلیل شرکت در نشست مجازی «گفتوگو برای نجات ایران»، را رد کرده بودند. همایش آنلاین «گفتوگو برای نجات ایران» در اواخر فروردین امسال، با حضور و سخنرانی ۴۲ تن از فعالان سیاسی، اجتماعی، مدنی و زنان ساکن ایران و خارج از کشور، در کلابهاوس برگزار شد و شرکتکنندگان ساکن ایران این همایش، جملگی احضار یا بازداشتشده یا مورد بازپرسی قرار گرفتهاند. عبدالله مومنی، کیوان صمیمی و علیرضا بهشتی شیرازی که پیش از این بابت سخنرانی در این همایش، بازداشت شده بودند، با تودیع وثیقه بهطور موقت از زندان آزاد شدهاند.
وکیل نیلوفر حامدی خواستار برائت او و الهه محمدی در مرحله تجدیدنظر شد
وکیل نیلوفر حامدی بار دیگر با رد اتهامات وارده به او و الهه محمدی، خواستار آن شد که قضات دادگاه تجدیدنظر، «حکم برائت» برای این دو روزنامهنگار صادر کنند. پرتو برهانپور، وکیل نیلوفر حامدی، در گفتوگویی با روزنامه شرق که روز یکشنبه ۲۱ آبان منتشر شد، با تأکید بر ناعادلانه بودن روند بازداشت و برگزاری «دادگاه غیرعلنی» این دو روزنامهنگار، و نیز «ایرادات متعددی در متن حکم صادره»، یادآور شد که روز شنبه درخواست تجدیدنظر در حکم را ارائه کرده است. وکیل نیلوفر حامدی همچنین با ادعای مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه، در مورد غیرمرتبط بودن اتهامات این دو روزنامهنگار با جان باختن مهسا امینی، یادآور شد که «بخشی از اوراق پرونده» درباره جان باختن خانم امینی و «اخبار مربوط به آن» است و «هم در کیفرخواست و هم در دادنامه به این مسئله اشاره شده است». خانم برهانپور همچنین افزود که «عکسی که خانم حامدی از پدر و مادر بزرگ مهسا امینی در آغوش یکدیگر در بیمارستان گرفته و در صفحه توئیترش منتشر کرده، بهعنوان یکی از مصادیق اتهامی مورد استناد قرار گرفته است».
بازداشت مجدد میترا جوادی در شاهین دژ
میترا جوادی که پیش از این در جریان قیام سراسری ۱۴۰۱، بازداشت شده بود، مجددا دستگیر شد. او را در روز ۵ آبان ماه ۱۴۰۲، دستگیر و به محل نامعلومی منتقل کردند. از اتهامات و علت بازداشت او نیز اطلاعی در دست نیست. میترا جوادی، ۱۹ ساله، روز ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و مدت ۱۹ روز در شهرستان ارومیه در بازداشت بود.
با جانباختن یکی دیگر از مصدومان، شمار قربانیان مرکز ترک اعتیاد لنگرود به ۳۶ نفر رسید
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان شامگاه شنبه ۲۰ آبان ماه گفت: «با جان باختن یک نفر دیگر از مصدومان شمار جانباخنگان آتشسوزی کمپ ترک اعتیاد لنگرود به ۳۶ نفر رسید.» به گفته محمدتقی آشوبی، مصدومی که عصر شنبه جان باخت، ، ۴۵ ساله بود و پس از سوختگی شدید در آتشسوزی مرکز ترک اعتیاد «یک گام تا رهایی» لنگرود، در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان سوانح و سوختگی ولایت رشت بستری بود.
حشمتالله طبرزدی در زندان به بیش از چهار سال حبس دیگر محکوم شد
حشمتالله طبرزدی، دبیرکل جبهه دموکراتیک ایران، که اکنون در زندان به سر میبرد، در پروندهای جدید به چهارسال و سهماه حبس محکوم شده است. بر اساس نامهای از طبرزدی که نسخهای از آن در اختیار رادیو فردا قرار گرفته، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری روز سهشنبه دوم آبانماه وی را به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «تبانی به قصد بر هم زدن امنیت داخلی و خارجی» محاکمه کرده است. بر این اساس این فعال سیاسی که در زندان اصفهان نگهداری میشود، شب قبل از دادگاه ابتدا به «سلول انفرادی بازداشتگاه الف-ط» و سپس با «دستبند و پابند و همراه سه مأمور وزارت اطلاعات» به تهران منتقل شده است. حشمتالله طبرزدی اعلام کرده که در این جلسه دادگاه از خود دفاع نکرده و اعلام کرده «مطابق قانون و اصول اعلامیه جهانی حقوق بشر، دادگاه باید علنی، مستقل و با حضور هیئت منصفه و وکیل» برگزار شود. آقای طبرزدی در این نامه گفته است: «طی این ۴۰۰ روز که در بازداشت هستم، از هرگونه فشار که توانستهاند بر من اعمال کنند، دریغ نورزیدهاند.» محمد مقیمی، وکیل آقای طبرزدی خرداد امسال اعلام کرد که موکل او از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب اصفهان به ۴۵سال و ششماه حبس تعزیزی محکوم شده است. حشمتالله طبرزدی، دبیرکل جبهه دموکراتیک ایران چندماه پیش از آن توسط مأموران امنیتی در گلپایگان بازداشت و به زندان اصفهان بازداشت شد. اواخر فروردین اعلام شد که او به تبلیغ علیه نظام، همکاری با دولت متخاصم و محاربه متهم شده است.
یادداشت آتش شاکرمی در سالگرد جان باختن کیان پیرفلک
آتش شاکرمی، خاله نیکا شاکرمی، از کشته شدگان اعتراضات پاییز سال گذشته به بهانه برگزاری زودهنگام مراسم سالگرد کیان پیرفلک، کودک کشته شده در ایذه خوزستان از فشارها بر خانواده کشتهشدگان برای مراسم خاکسپاری و سالگرد نوشت. او در اینستاگرامش نوشت: «ماه منیر می دانست که اگر اعلام کند سالگرد می گیرد مثل بقیه ماها حبس خانگیاش می کنند، و اگر از خانه بیرون بیاید دستگیرش می کنند، و اگر کسی از کساناش بخواهد اقدامی کند گروگان می گیرنداش تا وقتیکه اعلام کند سالگرد کنسل شد.» او به ایجاد موانعی بر سر راه خانوادهها و بازداشت نزدیکان اشاره کرد و افزود:«تمامی راههای منتهی به قبرستان را میبندند، تمامی کسانی که در برنامه ریزی سالگرد کاری کردهاند، ولو کوچک، به اندازه تهیه آب برای حاضرین، دستگیر میشوند.» خانم شاکرمی در ادامه یادداشتش یادی کرده از روز خاکسپاری نیکا شاکرمی و درباره وضعیت آن روز نوشت و یادآوری کرد که چطور پیکر نیکا را از «سردخانه دزدیدند»: «مثل نیکا درنهایت آنرا از سردخانه می دزدند و درحالیکه خاله و دایی اش در بازداشتگاه تحت بازجویی سنگین هستند، آنهم با دهان پر خون و کمر شکسته، و خانواده در دویدن میان قبرستان و فرمانداری ست ( که محل استقرار نیروهای امنیتی در آن زمان بود ) با اسکورت هفتاد و شش ماشین زره پوش و صدها نیروی سرکوبگر و بستن تمام راه ها او را در جایی که خودشان می خواهند به خاک می سپارند.»
یک زندانی بلوچ را بعد از ۱۲ سال حبس اعدام کردند
حالوش که به صورت ویژه اخبار مربوط به نقض حقوق بلوچها در ایران را پوشش میدهد از اعدام میثم چندانی (دهقان) پس از ۱۲ سال حبس در زندان مرکزی زاهدان خبر داد. میثم چندانی در سال ۱۳۹۰ با یورش ماموران امنیتی در سراوان بازداشت شد. منابع مطلع به حالوش گفتهاند که او را در زندان سخت شکنجه کرده بودند و بر اثر این شکنجهها «دچار اختلالات روحی و روانی و الزایمر شده و تعادل اعصاب و روان خود را از دست داده بود». این رسانه گفته است که چندانی در حالی اعدام شده که متهم اصلی این پرونده که او هم به اعدام محکوم شده بود حین انتقال به زندان «موفق به فرار شده است و نیروهای امنیتی میثم چندانی را با اتهامهای ساختگی جایگزین او کردند». او در دادگاه به اتهامهای «اقدام علیه امنیت کشور»، «عضویت در گروههای مخالف نظام(جندالله)»، و «محاربه از طریق اقدام مسلحانه» محاکمه و به استناد همین اتهامها نیز به اعدام محکوم شد. چندانی را صبح روز ۲۰ آبان در زندان زاهدان اعدام کردند.
۸۴ نفر در رابطه با فعالیتشان در اینستاگرام بازداشت شدند
حسین امیرلی، جانشین رئیس پلیس فتا نیروی انتظامی ایران از برخورد با صفحات اینستاگرامی با عنوان «پیکرتراشی و جراحی زیبایی» خبر داد و گفت که در چند عملیات ۸۴ نفر از گردانندگان این صفحات بازداشت شدند. او گفت که این افراد در حدود «۱۲۵ صفحه اینستاگرامی با بیش از ۱۱ میلیون دنبالکننده» فعالیت داشتند. این مقام پلیس ایران اتهام افراد بازداشت شده را «انتشار تصاویر خصوصی شهروندان» عنوان کرد و گفت: «صفحات مزبور تصاویر خصوصی افراد را بدون رضایت آنها و گاهاً با تهدید و اجبار منتشر میکردند.»
زلزله ۵,۱ ریشتری جنوب استان ایلام را لرزاند
مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کرد که در ساعت ۱۹ و شش دقیقه جمعه ۱۹ آبان زمینلرزهای با قدرت ۵,۱ در فاصله ۹ کیلومتری شهر مورموری از توابع شهرستان آبدانان استان ایلام رخ داد. این زمینلرزه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین و در فاصله ۱۳ کیلومتری شهر سرابباغ و ۳۰ کیلومتری شهر آبدانان روی داده است. خبرگزاریهای ایران گزارش دادهاند که شدت این زلزله چنان بوده است که در شهرهای آبدانان، درهشهر، دهلران و حتی پلدختر استان لرستان نیز احساس شده است. همچنین شدت این زمینلرزه در شهر مورموری و آبدانان به حدی بوده که وحشت مردم این شهرها را برانگیخته و شمار زیادی از مردم به بیرون از خانههای خود رفتهاند. هنوز از خسارتهای احتمالی گزارشی منتشر نشده است.