اطلاعیەی خبری حزب دمکرات کوردستان ایران در رابطە با ترور یکی از اعضای حزب دموکرات کوردستان ایران در شهر اربیل

خطاب بە افکار عمومی!

بە اطلاع عموم می‌رسانیم کە غروب امروز پنج‌شنبە ٢٥ آبان ١٤٠٢ شمسی (١٦ نوامبر ٢٠٢٣ میلادی) سهراب رحمتی، عضو حزب دموکرات کوردستان ایران، وکیل و عضو سندیکای وکلای کوردستان و ساکن شهر هولیر در محل سکونتش در “هانا سیتی” مورد شلیک مستقیم قرار گرفتە و بە سختی مجروح شدە است.

سهراب رحمتی کادر پیشین حزب دموکرات کە وکالت چندین پروندە همچون ترور شب یلدا مقابل دفتر سیاسی حزب (١٣٩٥ – ٢٠١٦)، پروندە ترور شهید قادر قادری (١٣٩٦ – ٢٠١٨) و پروندە ترور حملەی موشکی بە مراکز و مقرات حزب دموکرات (١٣٩٧ – ٢٠١٨) را در نهادهای حقوقی اقلیم کوردستان را بر عهدە داشت، طی چند سال گذشتە مدام توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران تحت فشار و تهدید بە مرگ شدە بود.

حزب دموکرات کوردستان ایران ضمن محکوم کردن این اقدام تروریستی جمهوری اعلام می‌دارد کە نهادهای امنیتی و دستگاه ترور و سرکوب جمهوری اسلامی پشت این حملە تروریستی کە سهراب رحمتی را هدف گرفتە است قرار دارند و از مراکز قضایی و نهادهای امنیتی اقلیم کوردستان نیز انتظار دارد کە پیگیرانە این پروندە را پیگیری کردە و عاملان این اقدام تروریستی را شناسایی، بازداشت و بە سزای اعمال خود برساند.

جزئیات و اطلاعات تکمیلی در اطلاعیەهای بعدی منتشر خواهد شد.

حزب دموکرات کوردستان ایران

مرکز تشکیلات

٢٥ آبان ١٤٠٢

صدای آمریکا – سهراب رحمتی، فعال سیاسی اهل بوکان و عضو کانون وکلای اقلیم كردستان عراق، پنج‌شنبه مورد سوءقصد قرار گرفت.

به گزارش سوران خاطری، خبرنگار صدای آمریکا از اربیل، سهراب رحمتی از ناحیه شکم مجروح شده و‌ اکنون در یکی از بیمارستان‌های اربیل است.

سهراب رحمتی به تازگی به صدای آمریکا گفته بود که نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی او را «تهدید به ترور» کرده‌اند.

او‌ وکیل است و چند پرونده ترورهای مرتبط با جمهوری اسلامی‌ در اقلیم کردستان را بر عهده گرفته بود.

سهراب رحمتی اخیرا پرونده ترور بهروز رحیمی، از اعضای حزب حیات آزاد کردستان (پژاک)، را که تیر ۱۴۰۰ در سلیمانیه ترور شد، بر عهده گرفته بود.

متهم اصلی در این پرونده هفته گذشته از سوی دادگاهی در سلیمانیه به حبس ابد محکوم شد.

صدای آمریکا مطلع شده که متهم اعتراف کرده از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی و در ازای پول بهروز رحیمی را ترور کرده است.

همزمان با اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در ایران که پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد روی داد، سپاه پاسداران به بهانه ارتباط اعتراضات ایران با احزاب کُرد ایرانی در عراق، از جمله پژاک، مواضع این احزاب در خاک عراق را هدف حملات توپخانه‌ای و موشکی قرار داد.

پژاک در سال ۱۳۸۸ در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفت. آمریکا سپاه پاسداران جمهوری اسلامی را یک گروه‌ تروریستی می‌داند.

این در حالی است که احزاب کرد در همان زمان اتهامات جمهوری اسلامی را رد کرده‌اند.

آرش صالح، نماینده حزب دموکرات کردستان ایران، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «حزب دموکرات کردستان ایران هیچگاه از خاک عراق برای هیچ نوع فعالیت نظامی علیه جمهوری اسلامی استفاده نکرده است.»

او با اشاره به این که احزاب کُرد در خاک عراق «بیشتر یک حضور سیاسی و غیرنظامی» دارند، گفت دولت عراق مسئول حفاظت از جان این فعالان سیاسی پناهنده در خاک عراق و خانواده‌های آنها است.

صلاح بایزیدی، نماینده حزب کومله کردستان ایران در آمریکا، نیز پیشتر در همین ارتباط به بخش فارسی صدای آمریکا گفته بود: «سال‌ها است حملات موشکی و ترور فعالان مدنی و سیاسی کُرد ایرانی ادامە دارد و حالا یک سال بعد از انقلاب زن زندگی آزادی جمهوری اسلامی از خیزش عمومی دوبارە در ایران وحشت دارد.»