عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای اعدام «میلاد زهره‌وند» را «هشتمین اعدام در ارتباط با اعتراضات زن، زندگی، آزادی» خواند و تاکید کرد که جمهوری اسلامی به طور سیستماتیک از «اعدام‌های خودسرانه» به عنوان «ابزار سرکوب» استفاده می‌کند. این نهاد بین‌المللی مدافع حقوق بشر روز جمعه سوم آذر ماه در بیانیه‌ای تاکید کرد که از گزارش‌های مربوط به اعدام میلاد زهره‌وند در زندان مرکزی همدان شوکه شده است. عفو بین‌الملل در بیانیه خود تاکید کرد که جامعه جهانی باید از مقام‌های جمهوری اسلامی بخواهد تا «اعدام ها» را فورا و به طور رسمی «تعلیق» کنند. این سازمان حقوق بشری در بیانیه روز جمعه خود تاکید کرد که دستگاه قضائی جمهوری اسلامی، حکم اعدام میلاد زهره‌وند را «بدون اطلاع خانواده‌اش» در روز پنج‌شنبه ۲ آذر اجرا کرده است. عفو بین‌الملل با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران «به شکل سیستماتیک»، افراد را پس از «محاکمه‌های به شدت ناعادلانه» اعدام می‌کند، افزود که مقام‌های حکومت ایران «از مجازات اعدام به عنوان ابزاری برای سرکوب» استفاده می‌کنند.

گزارشگران بدون مرز خواهان آزادی بدون قید و شرط نسیم سلطان‌بیگی و سعیده شفیعی شد

نسیم سلطان‌بیگی و سعیده شفیعی برای اجرای حکم به زندان اوین منتقل شدند.

سازمان گزارشگران بدون مرز با تاکید بر اینکه سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی مانند بسیاری از همکاران خود در ایران هزینه اطلاع‌رسانی درباره اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» را می‌پردازند، خواهان آزادی بدون قید و شرط این دو روزنامه‌نگار شد. سعیده شفیعی از یکشنبه ۲۸ آبان ‌ماه برای اجرای حکم سه‌ سال‌ و نیم حبس و دو روز بعد نیز نسیم سلطان‌بیگی برای اجرای حکمی مشابه به زندان اوین منتقل شدند. جاناتان دگر، دبیر میز خاورمیانه گزارش‌گران بدون مرز، گفت که جمهوری اسلامی در حال ادامه انتقام‌گیری از روزنامه‌نگارانی است که در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ فقط به وظایف حرفه‌‌ای خود عمل کرده‌اند. دبیر میز خاورمیانه گزارش‌گران بدون مرز افزود: «نسیم سلطان‌بیگی و سعیده شفیعی خبرنگاران شجاعی هستند که چون ده‌ها تن از همکارشان به خاطر پوشش خبری اعتراضات» زندانی شده‌اند. جاناتان دگر با تاکید براینکه نسیم سلطان‌بیگی و سعیده شفیعی «شایسته تجلیل هستند، نه زندانی شدن»، گفت که سازمان گزارشگران بدون مرز خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط این روزنامه‌نگاران است. سازمان گزارشگران بدون مرز یادآوری کرد که اجرای حکم حبس سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی درست یک ماه پس از آن انجام شده است که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی الهه محمدی و نیلوفر حامدی را به ترتیب به ۱۲ و ۱۳ سال حبس محکوم کرد. این سازمان همچنین یادآوری کرد که هم‌اکنون ویدا ربانی، روزنامه‌نگار، برای تحمل حکم ۷ سال حبس و نرگس محمدی، نویسنده، روزنامه‌نگار و برنده جایزه صلح نوبل در سال جاری، در زندان اوین محبوسند. سازمان گزارشگران بدون مرز تاکید کرد که با انتقال سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی به زندان اوین برای اجرای حکم، شمار «روزنامه‌نگاران زن» زندانی در ایران به ۶ تن رسیده است.

دادگاه تجدیدنظر؛ مهوش صیدال به حبس و دیگر مجازات ها محکوم شد

خبرگزاری هرانا: مهوش صیدال تدوئی، از فعالان شبکه اجتماعی کلاب هاوس، توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران به یک سال حبس، پرداخت جزای نقدی، پنج سال منع خروج از کشور، پنج سال ممنوعیت استفاده از شبکه های اجتماعی محکوم شد. حکم حبس صادر شده علیه این شهروند، به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمده است.
براساس حکمی که توسط شعبه سی و شش دادگاه تجدیدنظر استان تهران صادر و به خانم صیدال تدوئی ابلاغ شده است، وی از بابت اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” به یک سال حبس و پرداخت پانزده میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است. حکم حبس صادره به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمده و طی مدت زمان مذکور، امکان استفاده از شبکه های اجتماعی از وی منع شده است.
وی در خصوص این پرونده در مرحله بدوی توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” به یک سال حبس، پرداخت جزای نقدی، پنج سال منع خروج از کشور، پنج سال ممنوعیت استفاده از شبکه های اجتماعی و تلفن همراه هوشمند محکوم شد.

لایحه عفاف و حجاب؛ شورای نگهبان دوباره به مجلس برگردند

سخنگوی شورای نگهبان از «ایراد و ابهام» در لایحه جنجالی عفاف و حجاب و بازگشت آن به مجلس خبر داده است. به گزارش رسانه‌های ایران، طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری به خبرنگاران گفته است مصوبه کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس درباره لایحه حمایت از خانواده از طریق فرهنگ عفاف و حجاب با ایراد و ابهام شورای نگهبان مواجه شد. متنی که شورای نگهبان از ایرادهای لایحه عفاف و حجاب منتشر کرده، نشان می‌دهد که مفاهیم و حیطه مسایلی مانند «مفهوم نیمه‌برهنگی، اطلاق بدپوششی، محرومیت از برخی از خدمات الکترونیکی بانکی، مسدودسازی صفحات مجازی و تعیین مجازات یکسان بدون درنظر گرفتن تناسب مجازات با جرم ارتکابی» برای شورای نگهبان مبهم است یا با اصول قانون اساسی در تضاد بوده است. در یکی از ایرادهای شورای نگهبان پرسیده شده است برای کسانی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند «توقیف گذرنامه در چه ظرف و شرایطی انجام می‌شود و آیا شامل مواردی که ضرورت برای خروج از کشور وجود دارد می‌شود یا خیر، ابهام دارد». براساس مصوبه لایحه عفاف و حجاب با کسانی که حجاب اجباری را رعایت نکنند مجازات نقدی نبز در نظر گرفته شده است و ایراد شورای نگهبان گفته شده است: «تعیین درصدی از کل دارایی‌ها به عنوان مجازات، به جهت دشواری شناسایی و تشخیص کل دارایی‌ها و در نتیجه اطاله دادرسی، مغایر بند ۱۰ اصل سوم قانون اساسی شناخته شد». همچنین گفته شده تعیین «درصدی از سود حاصل از درآمد سالانه» برای کسانی که سود سالانه ندارند، دارای ابهام است. در بخش دیگری از ایرادهای شورای نگهبان گفته شده است که نوع «لباس ممنوعه یا پیکره» و عبارت «وسایل نقلیه موتوری» ابهام دارد و مشخص نیست که شامل وسایل حمل و نقل عمومی بزرگ نظیر اتوبوس و … نیز می‌گردد یا خیر.
لایحه «عفاف و حجاب» با انتقادات گسترده در داخل و خارج از ایران روبه‌رو شده است. معترضان آن را تهدید و فشاری جدید از سوی حکومت بر زنانی می‌دانند که خواهان آزدی در انتخاب پوشش‌اند و به حجاب اسلامی اجباری اعتقادی ندارند.

مینی‌بوس حامل کارگران در هشتگرد واژگون شد و ۲۴ نفر مجروح شدند

صبح امروز بر اثر برخورد مینی‌بوس حامل کارگران با گارد ریل در محور جاده‌ای هشتگرد به نظرآباد در استان البرز، ۲۴ نفر مصدوم شدند. به گزارش ایلنا، این مینی‌بوس در حال انتقال کارگران از منزل به محل کار بود که در جاده هشتگرد به نظر آباد بر اثر برخورد با گارد ریل واژگون می‌شود. احمد مهدوی، رییس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی استان البرز گفته است مجروحان به دو بیمارستان منتقل شدند و تحقیقات برای علت وقوع حادثه توسط کارشناسان پلیس راه در دست بررسی است. سالانه به علت عدم ایمنی خودروها و همچنین جاده‌ها، تصافات زیادی در ایران رخ می‌دهد که باعث کشته و مجروح شدن افراد زیادی می‌شود.

اخبار روز