در حالی که ۶۱ روز از آغاز درگیری‌ها میان اسرائیل و حماس می‌گذرد، شهر بزرگ خان‌یونس واقع در جنوب نوار غزه به محاصرۀ ارتش اسرائیل درآمد. در همین حال، کمیسر ارشد آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (انروا)، دربارۀ بحران انسانی در نوار غزه هشدار داد و اعلام کرد که «۶۰۰ هزار نفر که در جنوب نوار غزه دستور تخلیه گرفته‌اند، جایی برای رفتن و پناه گرفتن ندارند».

پس از گذشت دو ماه از آغاز درگیری‌ها میان اسرائیل و حماس، هرزی هالوی رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، روز چهارشنبه ۶ دسامبر (۱۵ آذر)، طی بیانیه‌ای اعلام کرد که شهر بزرگ خان‌یونس واقع در جنوب نوار غزه به محاصرۀ ارتش اسرائیل در آمده است.

رئیس ستاد ارتش اسرائیل در ادامه تصریح کرد: «ما بسیاری از پایگاه‌های حماس را در شمال نوار غزه به مکان‌هایی امن تبدیل کرده‌ایم و اکنون در حال انجام عملیات علیه پایگاه‌های حماس در جنوب نوار غزه هستیم.»

هرزی هالوی افزود : «نیروهای ما تقریباً در هر ساختمان و خانه‌، سلاح‌های پنهان شدۀ تروریست‌ها را پیدا می‌کنند و با آنها مقابله می‌کنند. ما دریافته‌ایم که بخشی از روش حماس، انباشته کردن تسلیحات در خانه‌ها است».

رئیس ستاد ارتش اسرائیل، در ادامه تأکید کرد: «ما وارد سومین مرحلۀ عملیات‌های زمینی خود شده‌ایم و اولویت اصلی ارتش اسرائیل، آزادی و بازگرداندن تمامی گروگان‌ها به خانه است».

هرزی هالوی همچنین تصریح کرد که «سربازان و نیروهای اسرائیلی تا زمانی که این مأموریت خود را به پایان نرسانند، متوقف نخواهند شد».

Our top priority is returning all the hostages home.

Watch the IDF Chief of the General Staff LTG Herzi Halevi in his statement: pic.twitter.com/iS9T0p02ip— Israel Defense Forces (@IDF) December 6, 2023

به گزارش خبرگزاری فرانسه، حماس نیز گفته است که «نیروهای این گروه در تلاش برای جلوگیری از ورود ارتش اسرائیل به شهر خان‌یونس و مناطق شرقی این شهر و نیز اردوگاه‌های آوارگان در مجاورت این منطقه، وارد درگیری‌های خشونت‌باری شده‌اند».

در همین حال، دفتر مطبوعاتی حماس که از سوی کشورهای غربی به عنوان گروهی تروریستی شناخته می‌شود، اعلام کرد: «در پی حملات توپخانه‌ای اسرائیل به چندین روستا در شرق خان یونس طی شامگاه سه‌شنبه تا بامداد چهارشنبه، ده‌ها نفر کشته و زخمی شدند».

دفتر مطبوعاتی حماس در ادامه افزود که «ارتش اسرائیل چندین منطقه دیگر را نیز در نوار هدف حمله قرار داده است».

برنامۀ جهانی غذا خواستار «آتش‌بس بشردوستانه» در غزه شد

برنامه جهانی غذای سازمان ملل، روز چهارشنبه ۶ دسامبر (۱۵ آذر)، اعلام کرد که «وقفۀ اخیر در درگیری‌ها میان اسرائیل و حماس، امکان امدادرسانی به حدود ۲۵۰ هزار نفر را فراهم کرد».

WFP urgently calls for a humanitarian ceasefire in #Gaza.

The recent pause allowed us to reach 250,000 people, but the distribution of aid is now almost impossible and endangers the lives of humanitarian workers.

Above all, it is a disaster for the civilian population of Gaza.— World Food Programme (@WFP) December 6, 2023

برنامۀ جهانی غذا با اشاره به از سرگیری درگیری‌ها در غزه، تصریح کرد: «در حال حاضر توزیع کمک‌ها تقریباً غیرممکن است و جان کارکنان امور بشردوستانه را به خطر می‌اندازد».

برنامه جهانی غذای سازمان ملل، همچنین خواستار آتش‌بس بشردوستانه در نوار غزه شد و تأکید کرد: «این یک فاجعه برای مردم غیرنظامی غزه است». 

هشدار سازمان ملل دربارۀ بحران انسانی در نوار غزه

فیلیپ لازارینی کمیسر ارشد آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک  (UNRWA)، شامگاه سه‌شنبه در حساب کاربری خود در شبکۀ اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، ضمن اشاره به محدودیت ارائۀ کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، دربارۀ بحران انسانی در این منطقه هشدار داد.

فیلیپ لازارینی تصریح کرد که بیش از ۶۰۰ هزار نفر که در جنوب غزه دستور تخلیه گرفته‌اند، جایی برای رفتن و پناه گرفتن ندارند.

🛑 Southern #Gaza over 600,000 people are under evacuation orders. Nearly half of them were already forced to leave their homes previously.

There is nowhere to go as shelters, including @UNRWA, are beyond & over their capacity.— Philippe Lazzarini (@UNLazzarini) December 5, 2023

وی با بیان اینکه «حدود نیمی از آنها قبلاً مجبور به ترک خانه‌های خود شده بودند»، افزود: «هیچ جایی برای پناه بردن آنها وجود ندارد، ظرفیت تمامی پناهگاه‌های موجود از جمله پناهگاه‌های متعلق به آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی، تکمیل شده است».

🛑 #Gaza @UNRWA humanitarian response at breaking point.

The limited humanitarian assistance allowed strangles our operations. The siege might become a major source of death.— Philippe Lazzarini (@UNLazzarini) December 5, 2023