سیوان ابراهیمی به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شد

سیوان ابراهیمی، معلم، از اعضای هیات مدیره انجمن فرهنگی-اجتماعی نوژین، مدرس زبان کوردی و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری جنبش ژینا، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به یازده سال حبس تعزیری محکوم شد. بر اساس حکمی که اخیراً توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی محمد کرمی، صادر و روز شنبه یازدهم آذر ۱۴۰۲ به سیوان ابراهیمی ابلاغ شده است، آقای ابراهیمی از بابت اتهام «تشکیل گروه و دسته‌‌جات به قصد بر هم زدن امنیت کشور» به دهسال حبس و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان، مجموعاً یازده سال حبس تعزیری، محکوم شده است.

مأموران امنیتی شریفه محمدی، فعال کارگری را بازداشت کردند

شریفه محمدی، فعال کارگری سه‌شنبه ۱۴ آذرماه در رشت بازداشت شد. به‌گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این فعال کارگری حوالی ظهر سه‌شنبه پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل شده است. برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که شریفه محمدی را بدون ارائه حکم قضائی در خانه‌اش بازداشت کرده‌اند. از اتهام‌های وارده و دلایل بازداشت و نهاد بازداشت‌کننده او هنوز اطلاعی در دست نیست.

تجمع اعتراضی نیروهای شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری

در ادامه‌ی اعتراضات چندهفته‌ای، امروز نیز   کارکنان شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری در اعتراض به محقق نشدن مطالبات قانونی خود، همچون روزهای گذشته تجمع  اعتراضی برگزار کردند. – چهارشنبه  ۱۵ آذر ۱۴۰۲

تجمع اعتراضی کارگران پالایشگاه نفت آبادان

کارگران پالایشگاه نفت آبادان در اعتراض به عدم دریافت حقوق و حق بیمه، دست از کار کشیدند. دامنه اعتراض و اعتصابات کارگری از پتروشیمی آبادان به پالایشگاه نفت این شهر کشیده شده است. چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۲

تبعید دکتر لیدا اسماعیلی به فردیس کرج

با گذشت دو هفته از سال تحصیلی نیروهای حراست به لیدا اسماعیلی از فعالین صنفی معلمان استان البرز اعلام می‌کنند که به استان هرمزگان، شهر بندرعباس تبعید شده است و می‌بایست به آنجا نقل مکان کند. این تبعید در حالی رخ داده که استان البرز با کمبود شدید معلم مواجه است.
به گزارش شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، با اعتراض ایشان و فشار فعالان صنفی تبعید به هرمزگان متوقف می‌شود، اما در پی لغو تبعید، نیروهای حراستی بلافاصله مدیران ادارات را تحت فشار قرار داده و در نهایت نیروهای امنیتی شاغل در پست حراست بدون هیچ حکمی از مراجع رسیدگی به تخلفات و مراجع قضایی حکم تبعید این فعال صنفی به شهرستان فردیس را ابلاغ و اجرا کرده‌اند. لازم به ذکر است خانم اسماعیلی با حکم هیات رسیدگی بدوی به تخلفات اداری به بازنشستگی اجباری و کسرگروه محکوم شده و ایشان در فرصت قانونی به رای صادره اعتراض کرده و رسیدگی به اعتراض ایشان در جریان هست. تبعید این فعال صنفی مجازاتی غیرقانونی و سوای رای صادره از هیات بدوی است که نیروهای امنیتی شاغل در حراست اجرایی کرده‌اند.

بیانیه جمعی از فعالین دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس در آستانه ۱۶ آذر

جمعی از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس در بیانیه ای به مناسبت شانزده آذر اعلام کرده اند:

امسال در شرایطی به استقبال روز دانشجو می‌رویم که دانشگاه یکی از خفقان‌آلودترین روزهایش را در تاریخ ایران تجربه می‌کند. وحشت از تکرار روزهای درخشان «زن زندگی آزادی» خواب را از چشمان مدیران امنیتی وزارت علوم و دانشگاه‌ها ربوده و هم‌چنان می‌کوشند تا با تصویب آئین‌نامه‌های انضباطیِ ضددانشگاهی و تعلیق و اخراج دانشجویان و اساتیدِ معترض و افزایش ادوات نظارت و سرکوب، درون ترس‌خورده و مضطرب‌شان را آرام نگه‌دارند. بدنۀ رسمی دانشگاهْ امروز، مانند کلیت حکومت، همچون ارگانیسمی عمل می‌کند که مغزش از کار افتاده است؛ سیستم عصبی‌اش مختل شده و ایده‌هایش کار نمی‌کند. از این روی به‌ناگزیر دست‌وپاهایش دائماً رشد می‌کند و هیکلش به‌طرزی بدقواره درشت می‌شود؛ همچون غولِ بدریختی که به زبانی غریب پرخاش می‌کند و ویرانی به بار می‌آورد. این ماحصل سیستمی ا‌ست که چند دهه فرصت اصلاح و تغییر را از خود دریغ کرد و خود‌ویرانگرانه فرصت‌ها را در اختیار مشتی پوسیده‌مغزان فاسد و ناکارآمد قرار داد. اما پیش‌بینی سرنوشت این غولِ بدقوارۀ بی‌خرد و پرخاشگر در آینده‌ای دور یا نزدیک چندان پیچیده نیست، چراکه تاریخِ بشرْ این موجودات ریزودرشت را کم به خود ندیده است. 
در پایان این بیانیه آمده است: مانند گذشته اعلام می‌کنیم‌ که دانشگاه خانۀ ماست، ما آن را به اشغال‌گران واگذار نخواهیم کرد و فضاهایش را، تا رسیدن به روز جشن پیروزی، به انتفاضه‌ای علیه آن‌ها بدل خواهیم کرد.

محمدپرهام وردل به شش سال حبس محکوم شد

محمدپرهام وردل، فعال مدنی و از فعالین حوزه تئاتر که دو ماه و بیست روز را در بازداشت سپری کرده، توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به شش سال حبس محکوم شد.

از وضعیت یک کارگر بلوچ بازداشت‌شده علی‌رغم گذشت ۴۰ روز خبری در دست نیست

بنا بر گزارش رسانه تحلیلی-خبری رسانک که خبرهای مربوط به استان سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد، علی‌رغم گذشت ۴۰ روز از وضعیت ابراهیم یارمحمدزهی، کارگر ۳۸ ساله بلوچ خبری در دست نیست. بر بنیاد این گزارش، این کارگر بلوچ که برای کار به شهر رفسنجان رفته بود، سوم آبان سال جاری به دست نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و سپس به مکانی نامعلوم منتقل شد و با گذشت ۴۰ روز هم‌چنان از وضعیت او اطلاعی در دست نیست. ابراهیم یارمحمدزهی، متأهل و اهل زاهدان است. رسانک نوشته است که «ابراهیم به طور مداوم برای کارگری به استان‌‌های کرمان، یزد و اصفهان رفته و تاکنون هیچ جرمی از وی سر نزده است». به نوشته این رسانه، «بازداشت این شهروند بلوچ در رفسنجان، بدون دلیل بوده و مراجع قضایی شهر رفسنجان در پاسخ به دلیل بازداشت نامبرده، عنوان کردند که او در اعتراضات زاهدان حضور داشته و نیروهای امنیتی او را از زاهدان تحت نظر داشته‌اند.»

پلیس ترکیه تتلو را تحویل ایران داد

امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو ( متولد ۱۳۶۶) خواننده و ترانه‌نویس ایرانی است. او در مرز بازرگان توسط پلیس ترکیه به مسوولان ایرانی تحویل داده شد. به گزارش عصرایران روابط عمومی دادگستری استان اذربایجان غربی نوشت امیرحسین مقصودلو ملقب به تتلو که چند سال اخیر در استانبول ترکیه زندگی می‌کرد توسط پلیس ترکیه در مرز بازرگان تحویل ایران داده و با دستور قضایی بازداشت شد. لحظاتی پس از بازداشت مقام قضایی در استان آذربایجان غربی در خصوص تحقیق از اتهامات انتسابی متهم را تفهیم اتهام و در جهت تکمیل تحقیقات تحویل ضابط قضایی داد. خبرگزاری قوه قضائیه (میزان) نوشت: شکات خصوصی این خواننده غیرمجاز شکایت‌های متعددی در دستگاه قضایی علیه وی ثبت کرده بودند. مهم‌ترین شکات این فرد نوجوانان زیر ۱۸ سال و خانواده‌هایشان هستند. امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو ( متولد ۱۳۶۶) خواننده و ترانه‌نویس ایرانی است که در چند سال اخیر در ترکیه زندگی می کرد.

بازداشت ۱۲ نفر در گیلان برای انتشار «تصاویری از رقص و پایکوبی در معابر عمومی»

خبرگزاری ایرنا به نقل از پایگاه خبری پلیس گیلان نوشت ۱۲ نفر در این استان بازداشت و ۹ صفحه مجازی به دلیل انتشار «محتوای هنجارشکنانه توسط پلیس شناسایی» شده‌اند. حسین حسن‌پور، جانشین فرماندهی انتظامی گیلان در این زمینه گفت: «در پی انتشار تصاویری از رقص و پایکوبی در معابر عمومی، بازار رشت و پیاده راه فرهنگی شهر توسط عده‌ای هنجارشکن و بازتاب آن در شبکه‌های اجتماعی و ماهواره‌ای که موجب جریحه‌دار نمودن عفت عمومی شده، رسیدگی به این موضوع در دستور کار ماموران پلیس امنیت عمومی قرار گرفت». افراد بازداشتی، گردانندگان این صفحات معرفی شده‌اند. او همچنین گفت برای چهار واحد صنفی متخلف «برپا کننده رقص و آوازخوانی نیز توسط اداره نظارت بر اماکن عمومی اخطاریه پلمب صادر» شده است. حسن‌پور افزود: « برابر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، انتشار هرگونه تصاویر یا محتوای مجرمانه با موضوع سیاه‌نمایی، تشویش اذهان عمومی، انتشار تصاویر غیراخلاقی و نامتعارف، اقدامات تفرقه افکنانه و ایجاد اختلافات قومی، مذهبی در فضای مجازی جرم تلقی شده و پیگرد قانونی دارد».