• جنگ در خان یونس ادامه دارد
  • به گزارش خبرگزاری فرانسه، اسرائیل بمباران خان یونس در جنوب غزه را دوشنبه ادامه داده است، جایی که می‌گوید احتمال دارد رهبران حماس پنهان شده باشند. تانک‌های اسرائیل هم بنا به گزارش‌ها در خان یونس به جاده صلاح‌الدین، جاده اصلی سراسری غزه، نزدیک می‌شوند. مقام‌های درمانی در غزه که در کنترل حماس است می‌گویند در حملات اسرائیل در نوار غزه در روز دوشنبه ده‌ها نفر کشته شده‌اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، ارتش اسرائیل از پرتاب راکت از غزه خبر داده است و جهاد اسلامی که همراه حماس در داخل غزه با نیروهای اسرائیلی در جنگ است می‌گوید خانه‌ای را که سربازان اسرائیلی در آن به دنبال ورودی یک تونل بودند، منفجر کرده است. در همین حال، دیده‌بان حقوق بشر سوریه، نهادی که مقرش در بریتانیا است، می‌گوید که در حمله هوایی دیشب اسرائیل به محلی در نزدیکی دمشق دو شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان کشته شده‌اند: حزب‌الله لبنان کشته شدن دو نیرویش را تایید کرده اما به محل کشته شدن آنها اشاره نکرده است. حزب‌الله می‌گوید که در درگیری‌هایش با ارتش اسرائیل صد نفر از نیروهایش کشته شده‌اند. اسرائیل رقم واقعی را بالاتر می‌داند.
  • مکان ایمن وجود ندارد
  • به گفته سازمان جهانی بهداشت، سیستم بهداشتی غزه با تراکم جمعیتی بسیار بالا و روند فزاینده شمار کشته‌ها، در حال «فروپاشی» است. محله‌های این شهر در اثر بمبارن‌های مداوم کاملا ویران شده و اهالی آن مایوسانه سعی دارند به سمت جنوب فرار کنند. به گزارش سازمان ملل، جنگ جاری باعث آواره‌شدن ۱.۹ میلیون نفر شده که معادل ۸۵درصد اهالی غزه است. ارتش اسرائیل از غیرنظامیان غزه خواسته است برای دورماندن از نبردها، به سمت «مناطق ایمن» بروند. لین هستینگز، هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در سرزمین‌های فلسطینی، که ویزای او در اسرائیل تمدید نشد، گفت: «اعلام یک‌جانبه یک نیروی اشغالگر مبنی بر این که مناطق فاقد زیرساخت، غذا، آب یا مراقبت‌های بهداشتی، «مناطق ایمن» هستند به این معنی نیست که این مناطق از ایمنی برخوردارند». هزاران نفر از مردم غزه به هر شیوه ممکن، سوار بر خودرو یا کامیون و گاهی گاری یا پیاده فرار می‌کنند.
  • تبدیل رفح به اردوگاه
  • رفح، در مرز با مصر، به اردوگاهی بزرگ برای آوارگان تبدیل‌شده و صدها چادر سریعا با استفاده از چوب و پوشش پلاستیکی در آن برپا شده است. طبق گفته تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت، سیستم بهداشتی غزه فرسوده است و این سازمان طی تصمیمی، خواستار کمک‌های بشردوستانه فوری به نوار تحت محاصره شده است. در پی ناکامی شورای امنیت سازمان ملل در رای‌گیری جمعه درباره «آتش‌بس بشردوستانه» به دلیل وتوی پیش‌نویس قطعنامه از سوی واشینگتن، مجمع عمومی قرار است بعدازظهر سه‌شنبه برای بررسی اوضاع غزه، تشکیل جلسه دهد. این در حالی است که نوار غزه دوشنبه، در پی تهدید حماس در این خصوص که در صورت عدم پاسخگویی اسرائیل به خواسته‌های این گروه از طریق مذاکره و تبادل اسرا، هیچ زندانی، «زنده» از نوار غزه خارج نخواهد شد، به عرصه حملات هوایی خونین اسرائیل و نبردهای شدید تبدیل شد.
  • اسرائیل همچنان سوریه را بمباران می کند
  • گروه دیده‌بان حقوق بشر سوریه روز دوشنبه گزارش داد که چهار نفر از جمله دو جنگجوی گروه حزب‌الله لبنان در حملات هوایی اسرائیل به سوریه کشته شدند.  پیش از این گزارش‌ها از حملات هوایی اسرائیل به چند منطقه در حومه دمشق، پایتخت سوریه حکایت داشت.  به گفته سازمان غیردولتی دیده‌بان حقوق بشر سوریه دو جنگجوی حزب‌الله در یکی از مراکز این گروه که هدف حمله هوایی قرار گرفت کشته شدند. حملات اسرائیل به سوریه پیش از آغاز جنگ غزه هم مسبوق به سابقه بود اما از زمان حمله روز هفت اکتبر حماس به اسرائیل بیشتر از قبل شده است. 
  • حماس: تا برآورده نشدن خواسته‌هایمان هیچ‌ اسیری نمی‌تواند غزه را زنده ترک کند
  • حماس هشدار داده است که نمی‌گذارد هیچ «اسیری» غزه را زنده ترک کند مگر اینکه خواسته‌هایش برآورده شود. ابوعبیده، سخنگوی حماس، در کلیپ صوتی که دیروز (یکشنبه) در کانال تلگرام شاخه نظامی این گروه منتشر شده، گفته است: «نه دشمن فاشیست و رهبری استکبار آن… و نه حامیان پشت سر آنها… نمی‌توانند اسیران خود را بدون مبادله، مذاکره و موافقت با شرایط مقاومت زنده پس بگیرند». فشار بر مقامات اسرائیلی برای آزادی ۱۳۸ گروگانی که که هنوز در اختیار حماس و سایر گروه‌های مسلح فلسطینی هستند، افزایش یافته است. اسرائیل بارها گفته است برای نجات گروگان‌ها هر کاری که می‌تواند انجام خواهد داد. تاکنون حدود ۱۱۰ گروگان در مجموع آزاد شده‌اند، اما آتش‌بس یک هفته‌ای در هفته گذشته پایان یافت و از آن زمان اسرائیل بمباران غزه را از سر گرفته است.
  • ایتالیا، فرانسه و آلمان از اتحادیه اروپا خواستند تا «رژیم تحریم‌های موقت» را علیه حماس اعمال کند
  • وزرای خارجه سه کشور در نامه ای مشترک به جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشتند: ایتالیا، فرانسه و آلمان از اتحادیه اروپا می خواهند که تحریم های موقتی علیه حماس و حامیانش اعمال کند. به گزارش رویترز در این نامه آمده است: «ما حمایت کامل خود را از … پیشنهاد برای ایجاد یک رژیم تحریمی موقت علیه حماس و حامیان آن اعلام می کنیم. در این نامه آمده است: «تصویب سریع این رژیم تحریمی ما را قادر می‌سازد تا پیام سیاسی قوی درباره تعهد اتحادیه اروپا علیه حماس و همبستگی ما با اسرائیل ارسال کنیم ». روز یکشنبه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، از رهبران غربی انتقاد کرد و گفت آنها با حمایت از هدف جنگی اعلام شده اسرائیل برای نابودی حماس ناسازگار هستند. وی افزود: به رهبران فرانسه، آلمان و سایر کشورها گفته است: «شما نمی توانید از یک سو از نابودی حماس حمایت کنید و از سوی دیگر ما را برای پایان دادن به جنگ تحت فشار قرار دهید که این امر مانع از بین رفتن حماس می شود. “
  • بلینکن از فروش گلوله‌های تانک به اسرائیل بدون تائید کنگره دفاع کرد
  • آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از فروش نزدیک به ۱۴ هزار مهمات تانک به اسرائیل بدون تائید کنگره ایالات متحده دفاع کرد. او همچنین از کنگره خواست تا کمک بیش از ۱۰۰ میلیارد دلاری به اسرائیل، اوکراین و دیگر اولویت‌های امنیت ملی آمریکا را تائید کند. وزیر خارجه آمریکا نیازهای اسرائیل در جریان عملیات در نوار غزه را توجیه‌کننده فروش مهمات به این کشور بدون تصویب کنگره دانست.  مهمات تانک و تجهیزات پشتیبانی مرتبط با آن تنها بخش کوچکی از کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل محسوب می‌شود. دیگر کمک‌های نظامی قرار است در کنگره مورد بررسی قرار گیرد. 
  • جلسه مجمع عمومی سازمان ملل روز سه‌شنبه برگزار می‌شود
  • جلسه ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره شرایط نوار غزه روز سه‌شنبه برگزار خواهد شد. این جلسه در پی وتوی قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتش‌بس در شورای امنیت توسط آمریکا تشکیل خواهد شد. سازمان همکاری اسلامی و کشورهای عربی درخواست تشکیل این جلسه را ارائه کرده‌اند. گفته می‌شود که احتمال رای‌گیری درباره متنی در مورد جنگ غزه در این نشست وجود دارد. این در حالی است که مصوبات مجمع عمومی سازمان ملل متحد ضمانت اجرایی ندارد. آمریکا در جلسه شورای امنیت از حق وتوی خود استفاده کرد و بریتانیا نیز به قطعنامه پیشنهادی رای ممتنع داد. ۱۳ عضو دیگر شورای امنیت به قطعنامه پیشنهادی امارات عربی متحده رای مثبت دادند. 
  • شمار سربازان اسرائیلی کشته‌شده از ۱۰۰ نفر فراتر رفت
  • ارتش اسرائیل اعلام کرد که شمار سربازانی که در جریان جنگ در نوار غزه کشته شدند از ۱۰۰ نفر فراتر رفت. مقام‌های نظامی اسرائیل در تازه‌ترین اطلاع‌رسانی خود هویت سه سرباز اسرائیلی دیگر را که در باریکه غزه کشته شدند اعلام کردند. بنا به همین گزارش تاکنون ۱۰۱ سرباز اسرائیلی در درگیری‌ها کشته شده‌اند. 
  • از ویدیو بازداشت‌شدگان غزه که «اسلحه‌های خود را تسلیم می‌کنند» چه می‌دانیم؟
  • بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفته است که ده‌ها جنگجوی حماس «سلاح‌های خود را زمین گذاشته و خود را تحویل داده‌اند». در روزهای اخیر تصاویری از فلسطینی‌های بازداشت‌شده که ظاهرا تعدادی سلاح را به نیروهای اسرائیلی در نوار غزه تسلیم می‌کنند، گمانه‌زنی‌هایی را درباره شرایط این رویداد و نحوه فیلمبرداری آن برانگیخته است. در ابتدا، دو ویدئو از صحنه‌ای که به نظر می‌رسید یک محل باشد منتشر شد که مردی با لباس زیر در حال اطاعت از دستورات و گذاشتن سلاحش بر روی زمین است. تفاوت‌هایی جزئی از این دو ویدئو، گمانه‌زنی‌هایی را برانگیخته است مبنی بر این که ممکن است این حرکت تحویل سلاح چند بار برای «برداشت‌های جداگانه» فیلمبرداری انجام شده باشد. بی‌بی‌سی وریفای این فیلم را بررسی کرده و برایش مشخص شده است که هر دو کلیپ از یک توالی پیوسته گرفته شده‌اند که در آن به نظر می‌رسد در مجموع سه اسلحه تحویل داده می‌شود. با این حال، همچنان سوالاتی در مورد شرایط دقیق و نحوه انتشار ویدئوها باقی مانده است.