افشای فساد ۳/۷ میلیارد دلاری چای دبش، با واکنشهای گستردهای همراه شده است. روزنامه هممیهن با انتشار یک گزارش نوشته که شرکت چای دبش توانسته در ۲ سال گذشته ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان از بانکهای کشور تسهیلات دریافت کند.
شرکت چای دبش که تا این لحظه بزرگترین رقم فساد مالی در کشور را ثبت کرده، بیشترین رقم تسهیلات خود را از بانک اقتصاد نوین دریافت کرده که معادل یکهزار و ۸۳ میلیارد و ۸۱۰ میلیون تومان است.
در بخش دیگری از گزارش هم میهن اشاره شده است که بانک صادرات با پرداخت ۸۷۱ میلیارد و ۱۴۸ میلیون تومان بزرگترین تسهیلاتدهنده به دبش شناخته میشود. بانک شهر با پرداخت ۳۰۸ میلیارد و ۵۸۵ میلیون تومان، بانک خاورمیانه با پرداخت ۱۸۶ میلیارد و ۹۹۸ میلیون تومان، بانک کارآفرین با پرداخت ۱۶۶ میلیارد و ۴۹۹ میلیون تومان، بانک ایرانزمین با پرداخت ۱۳۰ میلیارد تومان، بانک ملی با پرداخت ۱۰۰ میلیارد و ۳۳ میلیون تومان و بانک تجارت با پرداخت ۸۹ میلیارد و ۵۰۸ میلیون تومان در مقامهای بعدی قرار دارند.
امتداد در تفسیری نوشت: ظاهرا دست گذاشتن قوه قضائیه بر مساله چای دبش و علنی کردن این فساد در کنار بازداشت فردی که فیلم او چندماه پیش منتشر شد، هواداران دولت را ناراحت کرده است. از همین رو شاهد حملاتی به قوه قضائیه به بهانه های دیگر هستیم. به عنوان مثال می توان به اعتراضاتی که حول موضوعاتی چون فعالیت آزادانه «نیازآذری» که از او با عنوان متهم پرونده طبری یاد می کردند، همچنین برخی پرونده های قضائی معمولی اشاره کرد.
این موضوع در بین نزدیکان جریان پایداری و شریان زیاد دیده میشود. تا جایی که حتی نسبت به حکم قضائیه علیه دولت آمریکا در مورد شهادت قاسم سلیمانی هم معترض هستند و این روند با اعتراض روزنامه کیهان به مسولان قضایی ادامه پیدا می کند.
در روز دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ حسین شریعتمداری در مورد حکم فردی که متهم به تجاوز به زنان است می نویسد: «این مرد خبیث و شیطانصفت تاکنون ۱۹ بار به جرم دزدی، مواد مخدر و تجاوز به عنف بازداشت و سپس آزاد شده است! پرسش این است که چرا آزادکنندگان او بعد از ۱۹ بار بازداشت بار دیگر به آزادی او رای داده و با کدام مجوز قانونی و شرعی این گرگ درنده را در کوچه و خیابان به جان زنان و دختران و نوامیس مردم انداختهاند؟!… باید برای مسئولان محترم قضائی و مردم مشخص شود علت آزادسازی مجرم در حالی که نزدیک به ۲۰ جرم مشابه مرتکب شده چه بوده است؟!»
به اینها اضافه کنید اعتراضات به حکم طبری که ظاهرا بار دیگر خبرهایی است که نزدیکان جریان رسانه ای دولت مانند شریان در مرد آن تیکه و کنایه می زنند. مثلا به این توئیت رئیس کمیته انتخاباتی شریان نگاه کنید که در پاسخ به خبر دستگیری فرد فاسد در اداره ارشاد گیلان از مسئول خبرگزاری میزان می پرسد: سوژه خوبی بود برای انحراف افکارعمومی از بازداشت عضو مهم شبکه ارتشا اکبر طبرری از کانادا و عدم برخورد قوه قضائیه با او یعنی مصطفی نیازآذر جناب! کدام خبر مهمتر و انتشار آن مطالبه افکارعمومی و سبب امید در جامعه و اعتماد به قوه قضائییه میشد؟! راستی اکبر طبری کجاست؟
و باز به این موارد می توان واکنش روزنامه جوان را اضافه که می نویسد: «در مقام برخورد همواره با مطرح شدن شکایت، پلیس مجرمان را بازداشت و به زندان میفرستد و آنها نیز بعد از طی دوران خوشخوشانشان در زندان دوباره به کف خیابانها بازمیگردند تا مردم بیشتر احساس ناامنی کنند. واکنش عدلیه هم به انتشار فیلمهایی از این دست چیزی جر تهدید زبانی نبوده است و هر بار پس از دستگیری این دسته از مجرمان، پلیس و عدلیه برای سایر مجرمان خط و نشان میکشند که اگر دست از پا خطا کنند آنها را فلان و فلان میکنند، اما میبینیم که مجرمان مدام دست از پا خطا میکنند.»
اما در سمت قوه قضائیه رسیدگی به پرونده بازداشت فردی که فیلم او منتشر شده بود بعد از چند ماه و در حالی که خبرهایی حاکی از فعالیت او در تهران به گوش می رسید، جریان مقابل را حساس تر کرده است.
به نظر میرسد قوه قضائیه از درگیری با دولت امتناع دارد. همچنان که مجلس نیز تلاش می کند از این امر دوری کند تا مبادا مسائلی پیرامونی بهانه ای به دست دولت برای عدم تحقق وعده هایش داده باشد، اما در طرف مقابل این نزاع تازه آغاز شده است.