عباس و محسن دریس، دو تن از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۹۸، توسط شعبه سوم دادگاه کیفری یک استان خوزستان مجموعا به شانزده سال حبس محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، فرشته تابانیان وکیل مدافع این شهروندان با انتشار مطلبی نوشت: “عباس دریس توسط شعبه سوم دادگاه کیفری یک استان خوزستان از بابت اتهام قتل عمد و حمل و نگهداری اسلحه به چهارده سال حبس محکوم شد. در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر، مجازات اشد یعنی ده سال زندان در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود. محسن دریس نیز بابت اتهام معاونت در قتل تبرئه و بابت اتهام نگهداری اسلحه به دو سال حبس محکوم شد. “

خانم تابانیان با اشاره به اینکه “عباس دریس چندی پیش از زندان سپیدار اهواز به زندان ماهشهر منتقل شد” افزود: “هیچ مدرکی دال بر دخالت عباس دریس در این پرونده وجود ندارد. این در حالی است که اعاده دادرسی در مورد حکم اعدام موکلم عباس دریس هنوز در دیوان عالی کشور مفتوح است.”

با اینحال عباس دریس از بابت اتهام محاربه به اعدام محکوم شده که پس از ثبت درخواست اعاده دادرسی در شعبه نهم دیوان عالی کشور، در مردادماه امسال دستور توقف اجرای حکم نیز صادر شده بود. اواسط تیرماه سال جاری، خانم تابانیان، از تایید حکم اعدام عباس دریس در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور از بابت اتهام محاربه بدون توجه به ایرادات خبر داده بود.

وی پیشتر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب ماهشهر، از بابت اتهام محاربه به اعدام محکوم شد. در همان مرحله محسن دریس، برادر و دیگر هم پرونده ای وی، از اتهامات انتسابی تبرئه شد.

اولین جلسه رسیدگی به اتهامات این دو برادر در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، با ریاست قاضی سیدمهران مهمان نواز بنا به دلایل امنیتی در زندان ماهشهر برگزار شده بود. دومین جلسه رسیدگی به اتهامات برادران دریس در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ در شعبه اول دادگاه انقلاب ماهشهر برگزار شد. اتهام عباس دریس در این بخش از پرونده “محاربه و قدرت نمایی با اسلحه جنگی کلاشنیکف و اخلال در نظم عمومی و حمل اسلحه جنگی کلاش” و اتهام محسن دریس “محاربه و قدرت نمایی با سلاح جنگی کلاش، اخلال در نظم عمومی از طریق تیراندازی و حمل و نگهداری سلاح جنگی کلاش” عنوان شد.

محسن و عباس دریس در تاریخ ۱۷ آذرماه ۹۸ توسط ماموران معاونت اطلاعات قرارگاه ابوالفضل عباس بازداشت شدند. عباس دریس ضمن پذیرش حضور در تجمعات اعتراضی در تاریخ ۲۷ آبان ماه ۹۸، شهرک چمران، هرگونه دخالت در آتش زدن لاستیک و بستن جاده های شهرک چمران را انکار کرد. پس از صدور قرار بازداشت موقت دو ماهه توسط بازپرس، آقای دریس “در اختیار سازمان اطلاعات سپاه” قرار داده شد. پس از بازجویی توسط ماموران اطلاعات سپاه، آقای دریس به تیراندازی با سلاح کلاشنیکف به سوی نیروهای امنیتی اقرار کرد. وی مجددا در جریان اخذ آخرین دفاع در این شعبه بازپرسی منکر دخالت در تیراندازی به سروان رضا صیادی (از ماموران فراجا) شد. کیفرخواست این شهروندان نهایتا در آذرماه ۹۹ توسط شعبه دو بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب بندر ماهشهر به ریاست قاضی سیدماجد هاشمیان پور صادر رسید.

عباس دریس، متولد ۱۳۵۲، فرزند معتوگ، پدر سه فرزند ۱۴، ۱۶ و ۹ ساله است. آقای دریس اصالتا اهل شهرستان آبادان است که بعدها به دلیل جنگ به چمران واقع در بندر ماهشهر مهاجرت کردند. محسن دریس نیز فرزند معتوگ، متولد ۱۳۷۱ و پدر یک کودک ۶ ساله است.

گفتنی است در دیماه ۹۸ ویدئویی منتسب به اعترافات متهمان بازداشت شده در خصوص تیراندازی و قتل سروان رضا صیادی توسط صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد.