دادگاه استیناف سوئد با رد درخواست تجدیدنظر حمید نوری (با نام مستعار عباسی) حکم حبس ابد او را تایید کرد. او به خاطر مشارکت در کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ به حبس ابد محکوم شده بود.
به گزارش بی بی سی ۴۵۲ تن از خانواده اعدامشدگان، زندانیان سیاسی سابق و فعال دادخواه در بیانیهای رای امروز را شکست جمهوری اسلامی و پیروزی جنبش دادخواهی خواندند.
دادگاه تجدیدنظر مجددا اقدامات حمید نوری را مشارکت در اعدام زندانیان سیاسی در پس زمینه نزاع مسلحانه بینالمللی میان ایران و عراق دانست.
حمید نوری، دادیار سابق زندان گوهردشت به خاطر مشارکت در اعدام هزاران زندانی سیاسی در تابستان سال ۱۳۶۷به نقض فاحش قوانین بینالمللی (جنایت جنگی) و قتل عمد محکوم شده است.
حمید نوری در دفاعیاتش اعدام گسترده زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ را «ساختگی» و «جعلی» خوانده بود. مقامات ایران نیز بارها اعلام کردهاند او «بیگناه» و دادگاه را «سیاسی» خوانده بودند.
دادگاه تجدیدنظر حمید نوری ١١ ژانویه ۲۰۲۳ آغاز شد و نزدیک به ۹ ماه ادامه داشت. دادگاه بدوی او نیز حدود ۱۰۰ جلسه و ۹ ماه زمان بُرد. در مجموع ۳۴ شاکی و ۲۶ شاهد در دادگاه حضور یافتند و شهادت دادند.
این دادگاه همزمان به دو زبان سوئدی و فارسی برگزار میشد و پوشش گستردهای در رسانههای بینالمللی و فارسیزبان داشت. دادگاه اجازه پخش زنده داشت و همین باعث واکنشهای گستردهای در افکار عمومی شد.
این دادگاه اگرچه در سوئد برگزار شد اما ذیل «اصل صلاحیت بینالمللی» رسیدگی شد. این برای نخستین بار بود که یک متهم به خاطر جرمی که در ایران انجام داده بود، در خارج از این کشور محاکمه و به زندان محکوم شد.
اصل «صلاحیت قضایی جهانی» اجازه میدهد که جرایم بزرگ مانند جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت، بدون در نظر گرفتن محل ارتکاب جرم و تابعیت متهمان یا قربانیان در دادگاههای کشورهای دیگر بررسی شوند.