نارضایتی قلعهنویی و بازیکنان از دیدار با فرماندهکل سپاه پاسداران
اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال حاکی است امیر قلعهنویی تمایلی به دیدار با حسین سلامی، فرماندهکل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نداشته است. به همین دلیل در ردیف آخر سالن مرکز ملی فوتبال نشست.
به گفته منبع آگاه ایران اینترنشنال، مهدی تاج، رئیس فدراسیون، نبی، نایب رییس فدراسیون، حمیسی، مدیر حراست فدراسیون فوتبال و خراطی، رئیس دپارتمان تیم های ملی به سمت او رفتند تا به ردیف نخست برود، اما سرمربی تیم ملی راضی به جابجایی نشد. حتی در ادامه ماسک زد تا در تصاویر، چندان دیده نشود.
روزنامه کیهان درباره انفجار کرمان: انتقام نباید هیجانی باشد، اما گاهی قید «فوری» میخواهد
روزنامه کیهان انفجار کرمان را به اسرئیل نسبت داد و با اشاره به کشته شدن رضی موسوی و صالح العاروری نوشت اینکه انتقام نباید هیجانی باشد درست، اما گاهی باید کنار این «انتقام»، قید «فوری» را هم گذاشت تا اهرم بازدارندگی، به درستی و کامل عمل کند.
ادامه ی تجمعات و اعتراضات مردمی
کارگران فولاد هفت تپه در مقابل درب فرمانداری شهرستان شوش تجمع کردند. کارگران می گویند حقوق ها ده روز از ماه را هم پوشش نمیدهد، بعد از بازنشستگی همین وضعیت بلکه بدتر از آن در انتظار این کارگران رنج دیده خواهد بود، ساختارهای اقتصادی و معیشتی در بدترین حالت ممکن قرار گرفته و هیچ اراده ای برای حل آن در بدنه دولت و مسئولین مربوطه مشاهده نمی شود.
کارکنان سکوی ابوذر شرکت نفت فلات قاره در اعتراض به بیعدالتیهای دولت و بیعملیهای مسئولین پرتوانِ!! وزارتخانه و مطالبهی: حذف سقفحقوق؛ حذف محدودیت حقسنوات بازنشستگی و عودت کسورات مازاد مالیات؛ تجمع کردند.
کارکنان شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری به اعتراض خود ادامه دادند. این تجمع در اعتراض به بی عدالتی و سکوت مسئولین امر روزهاست ادامه دارد. کارگران خواهان موارد زیر هستند: برکناری مدیران نالایق؛ حذف کامل سقفحقوق،؛ حذف محدودیت حقسنوات بازنشستگی؛ عودت کسورات مازاد مالیات؛ اجرای کامل ماده۱۰ با وجود ظرفیتهای قانونی و اختیاراتی مانند افزایش درصد گرید و اپریزال، عدم دستدرازی به صندوق بازنشستگی.
کارکنان سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی در عسلویه به اعتراضات خود ادامه دادند.
کادر درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، با خواست پرداخت مطالبات و درخواست تصویب فوق العاده خاص در بودجه ۱۴۰۳ دست به تجمع زدند.
“تعرض جنسی مامور حراست” به دختران دانشجو در دانشگاه امیرکبیر
کانال تلگرامی “خبرنامه امیرکبیر” که اخبار دانشجویی به ویژه مربوط به دانشگاه امیرکبیر را پوشش میدهد، از “تعرض جنسی” یکی از ماموران حراست به دختران این دانشگاه خبر داده است. این کانال سهشنبه (۱۲ دی) به نقل از برخی دانشجویان نوشت این مأمور حراست در قالب تذکر برای پوشش، به دختران دانشجو نزدیک شده و “از فاصله نزدیک به بدن آنها خیره میشود.” دانشجویان همچنین گفتهاند این فرد “در بسیاری از موارد، بیپروا به دختران نزدیک شده و حتی به بهانه ضبط کارت دانشجویی، آنان را به زور لمس کرده است.” این مأمور حراست “محسن خشنود” معرفی و تصویری از او نیز در شبکههای اجتماعی منتشر شده است. دانشجویان همچنین گفتهاند که این فرد به بهانه تذکر حجاب مدتها مقابل سرویس بهداشتی زنانه در دانشگاه میایستد که این امر نارضایتی دانشجویان را در پی داشته است. گفته میشود دانشجویانی که در این باره در فضای مجازی اطلاعرسانی کردهاند از سوی فردی که خود را “برادر محسن خشنود” معرفی کرده تهدید شدهاند.
وزیر کشور: تذکر لسانی نیاز به مجوز ندارد
وزیر کشور درباره حضور حجاب بانان و این که از کجا مجوز فعالیت گرفته اند به خبرنگار جماران گفت: بارها گفته ام امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه قانونی و تکلیف الهی است. در قانون ذکر شده و همه موظف به انجام هستند و نیازی به اخذ مجوز ندارد. چارچوب آن هم تذکرات زبانی است و قانون این را پیش بینی کرده است و اگر کسی هم مانع کار آنها شود جرم مرتکب شده است. الان هم همین طور است.
خامنهای: هر کس با انتخابات مخالفت کند با جمهوری اسلامی و اسلام مخالفت کرده است
آیتالله خامنهای در سحنرانی امروزش در جمع مداحان گفت «هر کس با انتخابات مخالفت کند با جمهوری اسلامی و اسلام مخالفت کرده است و این حرکت خصمانه است.» او در ادامه گفت «ما انتخابات در پیش داریم یک عدهای نمیخواهند این انتخابات آنچنانی که شایستهِی این ملت است انجام بگیرد». رهبر جمهوری اسلامی ایران اخیرا در یک سخنرانی خواهان برگزاری انتخابات «پرشور، رقابتی و پرشکوه» شد. این در حالی است که هیاتهای اجرایی به طور گسترده داوطلبان نامزدی را رد صلاحیت کردهاند. انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری کمتر از دو ماه دیگر، ۱۱ اسفند برگزار خواهد شد. انتخابات قبلی ایران که انتخابات ریاست جمهوری بود، در مقایسه با تمام انتخابات ریاست جمهوری ایران قبل از آن با پایینترین نرخ مشارکت برگزار شد.
مشروب تقلبی؛ دادستان ماکو از مرگ ۳ نفر و بستری شدن ۲۰ نفر خبر داد
مشروبات تقلبی در ایران همچنان یکی از موضوعات خبرساز است و در تازهترین مورد دادستان عمومی و انقلاب ماکو از مسمومیت ۲۰ نفر و کشته شدن ۳ نفر از شهروندان این منطقه بر اثر مصرف «مشروبات الکلی تقلبی» خبر داد. روابط عمومی دادگستری آذربایجان غربی اعلام کرده که ۲۰ نفر با علائم مسمومیت الکلی به بیمارستان «فجر» ماکو منتقل شده و سه نفر بر اثر مسمومیت الکلی به دلیل تقلبی بودن مشروبات فوت کردهاند. برهمین اساس اعلام شده که چهار نفر در رابطه با این حادثه دستگیر شدهاند. در ماههای خرداد و تیر سال جاری موجی از مسمومیت و مرگ در اثر مصرف مشروبات الکلی تقلبی در ایران رخ داد و سونامی مسمومیت بر اثر مصرف مشروبات الکلی سمی از ۲۴ خرداد و از کرج شروع شد بعد از فراگیری بخشهای وسیعی از ایران، ششم تیر به پایتخت رسید. در ایران تولید، تهیه، توزیع و مصرف مشروبات الکلی «غیرقانونی» بوده و مجازاتهای مختلفی از جمله اعدام دارد. برهمین اساس تهیه و توزیع بدون نظارت مشروب با استفاده از الکل صنعتی، بارها موجب مرگ و آسیبهای جسمی جبرانناپذیر شهروندان شده است. به گزارش سازمان بهداشت جهانی که در سال ۲۰۱۸ میلادی منتشر شد، ایران از لحاظ مصرف الکل در جهان، رتبه نهم را به خود اختصاص داده است.
فوتبالدوست زندانی در ایران پس از آزادی در مادرید: خوششانسم در این کشور به دنیا آمدهام
یک اسپانیایی که پس از حضور بر مزار مهسا امینی در ایران بازداشت شد و ۱۵ ماه را در زندان بود، روز سهشنبه پس از آزادی به مادرید بازگشت. سانتیاگو سانچز کوگدور در بدو ورود به مادرید در فرودگاه به گروهی از خبرنگاران گفت: «نمیتوانم باور کنم. خیلی سخت بود اما الان اینجا هستم.» وی افزود: «چقدر خوش شانس هستم که در این کشور به دنیا آمدهام.» سانتیاگو سانچز کوگدور که علاقمند به ورزش فوتبال است ماه ژانویه سال ۲۰۲۲ سفر خود با پای پیاده به قطر، محل برگزاری جام جهانی را آغاز کرد. او ماه اکتبر ۲۰۲۲ از مرز عراق وارد ایران و بازداشت شد. طبق گزارش آسوشیتدپرس، بازداشت وی پس از بازدید از مزار مهسا امینی که سال گذشته در بازداشتگاه گشت ارشاد جان باخت صورت گرفت. آقای کوگدور به خبرنگاران گفت که درباره سیاست اظهار نظر نمیکند اما متن مدرکی را که هم بندانش در زندان اوین به او داده بودند، برای خبرنگاران خواند و که نشان میداد او «آزمون زندگی» را با موفقیت پشت سر گذاشته است و مدرک آن را گرفته است.
خبرهای جهان
جنجال بر سر یهودستیزی در دانشگاهها؛ رئیس هاروارد با اتهام «سرقت علمی» مجبور به کنارهگیری شد
کلودین گی، رئیس دانشگاه هاروارد، روز سهشنبه در بحبوحه طرح اتهامات سرقت ادبی و علمی همچنین انتقاد به سخنانش در جلسه استماع کنگره آمریکا، از سمت خود کنارهگیری کرد. به گزارش یورو نیوز، خانم «گی» دومین رئیس اتحادیه آیوی [یک مجموعه متشکل از معروفترین گروه دانشگاههای خصوصی کشور آمریکا] است که از ماه گذشته پس از شهادت در کنگره استعفا داد. لیز ماگیل، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا نیز در ۹ دسامبر استعفا داد. خانم «گی» نخستین رئیس سیاهپوست هاروارد، تنها چند ماه پس از تصدی مسئولیت خود در نامهای به جامعه هاروارد، کنارهگیری خود را اعلام کرد. حرفه آکادمیک «گی» پس از سخنانش در جلسه استماع کنگره، مورد بررسی دقیق کنشگران محافظهکار قرار گرفت و چندین مورد ادعای سرقت علمی در پایاننامه دکترای او در سال ۱۹۹۷ مطرح شد. هیات مدیره هاروارد در ابتدا از خانم «گی» حمایت کرد و گفت که بررسی آثار علمی او «چند نمونه ارجاع ناکافی منبع» را نشان داد اما هیچ مدرکی مبنی بر سوء رفتار تحقیقاتی وجود ندارد. با این حال چند روز بعد هاروارد اعلام کرد که دو نمونه «زبان تکراری بدون ذکر منبع مناسب» پیدا کرده است. هیات مدیره گفت که «گی» پایاننامه خود را بهروز میکند و درخواست اصلاح دارد. هاروارد گفت که این استعفا «با اندوه فراوان» همراه بود و از خانم «گی» برای «تعهد عمیق و تزلزلناپذیرش به هاروارد و تلاش برای تعالی آکادمیک» تشکر کرد. هیات مدیره در بیانیهای اعلام کرد که «آلن ام. گاربر»، استاد و مدیر ارشد آکادمیک تا زمانی که هاروارد جایگزینی پیدا کند بهعنوان رئیس موقت خدمت خواهد کرد. استعفای خانم «گی» از سوی محافظهکاران جشن گرفته شد. کریستوفر روفو، فعالی که در راهپیمایی حزب جمهوریخواه علیه آموزش عالی حضور داشت، گفت که «خوشحال است او رفته است». وی در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «او به جای اینکه مسئولیت اعمالی از جمله به حداقل رساندن یهودیستیزی، ارتکاب سرقت ادبی سریالی، ارعاب مطبوعات آزاد و آسیب رساندن به هاروارد را بپذیرد، منتقدان خود را نژادپرست توصیف میکرد.» خانم «گی» در نامه استعفای خود گفت: «شک و تردید نسبت به تعهدات من یعنی مقابله با نفرت و حمایت از سختگیریهای علمی- دو ارزش پایهای که برای شخصیت من بنیادی هستند- و قرار گرفتن در معرض حملات و تهدیدات شخصی ترسناک بوده است.» وی افزود: «مشخص شد که به نفع هاروارد است که من استعفا بدهم تا بتوان از این چالش عبور کرد.»
ایبرام ایکس کندی، نویسنده برنده جایزه که موسس یک مرکز تحقیقاتی ضد نژادپرستی در بوستون است، گفت: «اوباش نژادپرست متوقف نمیشوند تا زمانی که همه سیاهپوستان را از موقعیتها و نفوذی که ساختار نژادپرستی را تقویت نمیکنند برکنار کنند.» یسرائیل کاتس، وزیر خارجه اسرائیل نیز در واکنش به استعفای خانم «گی» در شبکه ایکس نوشت: «… شکست در رهبری و انکار یهودی ستیزی بهایی دارد. امیدوارم دانشگاه محترم هاروارد از این رفتار ناپسند درس بگیرد.» سه رئیس دانشگاه ایالات متحده اخیرا به کمیته آموزش و نیروی کار مجلس نمایندگان آمریکا به رهبری جمهوریخواهان فراخوانده شده بودند تا به انتقادات درباره شدت گرفتن یهودیستیزی در دانشگاهها پاسخ دهند. خانم «گی» در این جلسه، درباره واکنش دانشگاه هاروارد به فراخوانهای ضدیهودی که منتشر میشود، گفته بود که دانشگاه خود را به اصل «آزادی بیان» متعهد میداند و اینکه واکنش به چنین فراخوانهایی بستگی به زمینه ماجرا دارد. این پاسخ، واکنش تند جمهوریخواهان و برخی قانونگذاران دموکرات همچنین کاخ سفید را در پی داشت. خانم «گی» بعدا عذرخواهی کرد و به یک روزنامه دانشجویی گفت که در جلسه استماع کمیته مجلس نمایندگان، درگیر یک بحث داغ شد و نتوانست به درستی تهدید به خشونت علیه دانشجویان یهودی را محکوم کند. خانم «گی» در تابستان امسال ریاست دانشگاه هاروارد را برعهده گرفت و دوران شش ماهه ریاست او در هاروارد کوتاهترین دوره مدیریت در این دانشگاه محسوب میشود. با این حال او همچنان در دانشگاه هاروارد تدریس خواهد کرد.
۳۳ نفر در ترکیه به اتهام جاسوسی برای اسرائیل دستگیر شدند
مقامهای ترکیه سهشنبه ۱۲ دی / ۲ ژانویه اعلام کردند ۳۳ نفر را در چندین استان این کشور به اتهام جاسوسی از اتباع خارجی مقیم این کشور برای سرویسهای مخفی اسرائیل دستگیر کردهاند. خبرگزاری دولتی آناتولی در گزارشی نوشت ۱۳ مظنون دیگر در همین رابطه تحت تعقیب هستند. هویت و ملیت متهمان بازداشتشده مشخص نشده است. علی یرلیکآیا، وزیر کشور ترکیه در شبکه اجتماعی اکس مدعی شد که سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل در حال تدارک «حمله» یا «ربودن» برخی از خارجیهایی بودند که از آنها جاسوسی شده بود. از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در اوایل ماه اکتبر تاکنون رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه بارها علیه اسرائیل سخن گفته است. او چهارشنبه گذشته گفت «هیچ تفاوتی» بین بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و آدولف هیتلر وجود ندارد. نتانیاهو نیز در پاسخ گفت اردوغان باید آخرین فردی باشد که اسرائیل را نصیحت میکند زیرا «دست به نسلکشی کُردها زده و رکورد جهانی زندانی کردن روزنامهنگاران مخالف را از آن خود کرده است». در اواسط اکتبر اسرائیل از اتباع و دیپلماتهای خود در ترکیه خواست تا بهعنوان یک اقدام امنیتی این کشور را ترک کنند. ترکیه عضو ناتو است و از راه حل دو کشوری برای مناقشه اسرائیل و فلسطین حمایت میکند و در عینحال ضمن محکوم کردن حملات به غزه، دولت اسرائیل را «تروریستی» خوانده و خواهان محاکمه رهبران این کشور در دادگاههای بینالمللی شده است.
عربستان سعودی رسما به بریکس پیوست
عربستان سعودی بهطور رسمی به بلوک بریکس پیوست و تعداد اعضای این گروه را افزایش داد. درخواست پیوستن عربستان به این گروه که از ماه آگوست اعلام شده بود، نشاندهنده علاقه این کشور به استفاده از پلتفرم بریکس برای تقویت همکاری اقتصادی است. اعضای بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود و قرار است با پیوستن عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر، ایران و اتیوپی به عنوان اعضای جدید، تعداد اعضا دو برابر شود. ورود عربستان سعودی در بحبوحه تنشهای ژئوپلیتیکی بین ایالاتمتحده و چین و گسترش نفوذ چین در این پادشاهی صورت میگیرد. عربستان سعودی علیرغم تداوم روابط مستحکم با ایالاتمتحده، بهطور فزایندهای مسیر خود را به دلیل نگرانی از اینکه واشنگتن نسبت به گذشته کمتر به امنیت خلیج فارس متعهد شده، دنبال کرده است. چین، بزرگترین مشتری نفت عربستان سعودی، درخواستهایی را برای گسترش کشورهای بریکس برای تبدیل شدن به وزنه تعادلی برای غرب انجام داده است.
درخواست چین از مردم تایوان در انتخابات پیشرو
با نزدیک شدن به انتخابات ریاستی و پارلمانی تایوان در روز ۱۳ ژانویه (۲۳ دی)، یک مقام ارشد چین امروز چهارشنبه از مردم تایوان خواست تا انتخاب درستی را در انتخابات پیشرو داشته باشند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، یک مقام ارشد چین امروز چهارشنبه از مردم تایوان خواست تا انتخاب درستی را در انتخابات پیش رو داشته باشند. وی این انتخابات را انتخاب بین «صلح و جنگ» و «رفاه و زوال» توصیف کرد. چین که تایوان را ذیل خاک خود میداند، بارها انتخابات چند روز آینده را تحت عنوان انتخاب بین صلح و جنگ تعبیر کرده است. سران عالی رتبه چینی به طور کلی از اظهار نظر عمومی در مورد انتخابات خودداری کردند. شی جینپینگ رئیس جمهور چین در سخنرانی سال نو خود در روز یکشنبه اعلام کرد که یکپارچگی چین با تایوان یک امر اجتناب ناپذیر است اما هیچ اشارهای به انتخابات نکرد. ژانگ ژیجون رئیس انجمن روابط در تنگه تایوان (یک نهاد شبه دولتی چین برای مدیریت روابط با تایپه) اعلام کرد که تایوانیها با یک انتخاب مهم در انتخابات پیش رو هستند. ژانگ که ریاست دفتر امور تایوان از ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ را بر عهده داشت، افزود: ۲ انتخابات پیش رو در منطقه تایوان انتخابهای مهمی بین چشم انداز صلح و جنگ و همچنین رفاه و زوال هستند. وی بیان کرد: میهن پرستان تایوان باید طرف درست تاریخ بایستند و یک انتخاب درست برای ارتقای روابط بین تنگهای و برگرداندن آن به مسیر درست توسعه صلح آمیز انجام دهند. روز گذشته نیز سونگ تائو رئیس دفتر امور تایوان در چین در پیامی به مناسب آغاز سال نو میلادی، از مردم تایوان خواست که در مسیر درست حرکت کنند و با هرگونه جداییطلبی مخالفت کنند.
شمار قربانیان زلزله ژاپن به ۶۲ نفر افزایش یافت؛ بازماندگان با باران، یخبندان و خطر رانش زمین روبرو هستند
شمار قربانیان زمینلرزه قدرتمندی که با بزرگی ۷.۶ درجه در مقیاس ریشتر بعد از ظهر دوشنبه شبهجزیره نوتو را لرزاند، به ۶۲ نفر افزایش یافته است و تلاش مقامات برای کمکرسانی به بازماندگانی که با دمای انجماد و بارش باران شدید روبرو هستند، ادامه دارد. مناطق غربی ژاپن از بامداد دوشنبه اول ژانویه با بیش از صد زمینلرزه کوچک یا بزرگ، در دریا یا مناطق ساحلی روبرو شده که این زمینلرزهها علاوه بر تلفات جانی، منجر به خسارات مالی سنگینی نیز شده است. سازمان هواشناسی ژاپن برای روز چهارشنبه در مناطق زلزلهزده بارشهای شدید باران را پیشبینی کرده که این خبر بر نگرانیها از رانش زمین افزوده است که میتواند تلاشها برای نجات بسیاری از افراد گرفتار در زیر آوار را با مشکلات جدی روبرو کند. خرابی جادهها و زیرساختها بویژه در مناطق دورافتاده، تلاشهای امدادی را پیچیده کرده و به همین دلیل نیز میزان دقیق خسارات و تلفات دو روز پس از وقوع این زلزله سنگین، هنوز نامشخص است. این زلزله مرگبارترین زمینلرزه ژاپن دستکم از سال ۲۰۱۶ میلادی محسوب میشود و زمینلرزههای کوچکتر همچنان در شبهجزیره روی میدهد. فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن اعلام کرد که برای سرعت بخشیدن به عملیات امداد و نجات، دولت یک مسیر دریایی را ویژه ارسال کمک باز کرده و به این ترتیب برخی از کامیونهای بزرگتر اکنون میتوانند سریعتر به برخی از مناطقی که بیشترین آسیب را دیدهاند برسند.
پولیتیکو: ترامپ در آستانه تبدیل شدن به نامزد جمهوریخواهان است
خبرگزاری «پولیتیکو» گزارش میدهد که ترکیبی از چانهزنیهای پشت پرده و این احساس فزاینده که دونالد ترامپ بیتردید برنده انتخابات داخلی جمهوریخواهان خواهد شد، مخالفان درونحزبی وی را واداشته تا حمایت خود از وی را برای نامزدی انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ اعلام کنند، بهطوری که ترامپ در آستانه نامزدی حزب قرار دارد. لیندزی گراهام، سناتور کهنهکار کارولینای جنوبی، که دومین سناتوری بود که از نامزدی ترامپ حمایت کرد، گفت افزایش تعداد سناتورهای طرفدار ترامپ نشان میدهد که مسیر رئیسجمهوری سابق برای نامزدی اکنون «روشنتر» از هر زمان دیگری است. ترامپ تاکنون ۱۸ تاییدیه از جمهوریخواهان سنا به دست آورده است. اگرچه این حمایتها تأثیر چندانی بر رأیدهندگان ندارند، اما برای ترامپ که از آنها به عنوان «سرمایه سیاسی» استفاده میکند، اهمیت زیادی دارد. گاهی اوقات این حمایتها روندی دوطرفه پیدا میکند. مثلا، ترامپ در انتخابات مقدماتی سنای اوهایو در سال ۲۰۲۲ از جی دی ونس حمایت کرد. ونس پس از پیروزی، یکی از اولین سناتورهایی شد که از کارزار انتخاباتی ترامپ برای ریاست جمهوری ۲۰۲۴ پشتیبانی کرد. با این حال، به گفته پولیتیکو، ترامپ بهرغم پیشرفتهای اخیر، هنوز هم با مخالفان و بیطرفان زیادی روبروست. او قطعا نخواهد توانست نظر منتقدان سرسختی مانند میت رامنی از یوتا یا لیزا مورکوفسکی از آلاسکا را جلب کند. تد کروز، سناتور تگزاس، که در سال ۲۰۱۶ به رقابت با ترامپ پرداخت، و پس از آنکه به کاندیداتوری وی روی خوش نشان نداد، در نهایت از کارزار انتخاباتی او حمایت کرد، اخیرا با اتخاذ موضعی بیطرف گفته که ترامپ در زمانی که رئیسجمهوری بود، «متحدی قویتری از من در سنا نداشت»، و افزوده در صورت کاندیداتوری از وی حمایت خواهد کرد. میچ مکانل، سناتور کنتاکی و رئیس اقلیت سنا، رابطهای کاملا خصمانه با ترامپ دارد. وی به ندرت به حملات ترامپ به خود و خانوادهاش واکنش نشان میدهد، اما بارها گفته است از هر کسی که نامزد جمهوریخواهان شود حمایت خواهد کرد.
سوشیال میدیا