وزارت بهداشت استرالیا روز شنبه اعلام کرد که با توجه به بحران کرونا در هند حتی شهروندان این کشور نیز حق بازگشت از هند به داخل کشور را ندارند.
این تصمیم دولت استرالیا انتقاد شدید سازمان دیدبان حقوق بشر را به دنبال داشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، گرِگ هانت، وزیر بهداشت استرالیا، در بیانیهای که روز شنبه، ۱۱ اردیبهشت، منتشر کرد گفت که این تصمیم سخت با توجه به اهمیت حیاتی سیستم سلامت عمومی استرالیا و حفظ قرنطینه که موجب کاهش قابل قبول موارد ابتلا به کرونا در این کشور شده، گرفته شده است.
بر اساس این بیانیه از روز دوشنبه، هر مسافری که وارد استرالیا شود، حتی شهروندان استرالیا، در حالی که در ۱۴ روز گذشته در هند بوده، با جریمه ۶۰ هزار دلاری و حبس پنج ساله روبهرو خواهد شد.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که استرالیا اخیرا ورود مسافران از هند را ممنوع اعلام کرد و به همین دلیل عدهای از مسافران از پروازهای غیرمستقیم برای ورود به استرالیا استفاده کردند.
ایلِین پیِرسون از دیدبان حقوق بشر استرالیا در واکنش به بیانیه این کشور ضمن «خشن» خواندن آن گفته است: «دولت به جای حکم زندان و مجازات باید به دنبال راههایی برای قرنطینه استرالیاییهایی باشد که از هند بازمیگردند.»
طی ماه گذشته پس از شناسایی گونه جهشیافته جدید ویروس کرونا که در کشور هند ظهور کرده، بر اساس آخرین گزارشها آمار ابتلای روزانه به این بیماری در هند به طور میانگین به ۳۵۰ هزار نفر و مرگ ۳۵۰۰ نفر رسیده است که آمار بیسابقهای در جهان به شمار میرود.
بنا به گفته متخصصان، ویروس جهشیافته در هند از میزان سرایتپذیری و کشندگی بیشتری در مقایسه با گونههای قبلی برخوردار است.