در حالی که عارف علوی، رئیس جمهور پاکستان گفت که کشورش«در مورد امنیت ملی و تمامیت ارضی خود مصالحه نخواهد کرد و تمام اقدامات لازم را برای دفاع از خاک خود انجام خواهد داد. پس از تجاوز رژیم به پاکستان. ارتش پاکستان از صبح امروز به عمق خاک ایران حمله نموده است و بیش از ده نفر کشته شده است. تا این لحظه رهبران رژیم سکوت اختیار نموده اند. آنها فکر نمی کردند که حمله به پاکستان فرق دارد به عراق که دولت وابسته آن و کشورعراق اتاق خلوت رژیم است و آنها از خود هیچ اراده ای در مقابل تجاوز ندارد.

بی بی سی: محل حمله ایران به پاکستان (سبزکوه) و حمله پاکستان به ایران (سراوان)Image caption: محل حمله ایران به پاکستان (سبزکوه) و حمله پاکستان به ایران (سراوان)

صبح امروز ارتش پاکستان دست به حملات هوایی به استان سیستان و بلوچستان ایران زد که بر اساس آماری که تا این لحظه اعلام شده، ده کشته داشته است.

در زیر خلاصه‌ای از واکنش‌ها به این حملات را می‌خوانید:

  • ارتش پاکستان در بیانیه‌ای گفته است «حملات موثری علیه مخفیگاه‌های سازمان‌های تروریستی در داخل ایران انجام شد».
  • عارف علوی، رئیس جمهور پاکستان گفت که کشورش«در مورد امنیت ملی و تمامیت ارضی خود مصالحه نخواهد کرد و تمام اقدامات لازم را برای دفاع از خاک خود انجام خواهد داد.»
  • حنا ربانی کهر، وزیر خارجه سابق پاکستان نیز گفته اقدام امروزکشورش نشان داد که این کشور هرگز به دنبال تشدید تنشها نیست،‌ اما هم اراده و هم ظرفیت پاسخگویی به تهدیدات خارجی و هرگونه حمله به حاکمیت خود را دارد.
  • در ایران اما تا این لحظه ابراهیم رئیسی با وجود داشتن برنامه سخنرانی عمومی در شهر دماوند در خصوص حملات پاکستان هیچ اظهار نظری نکرده است و وزیر کشور ایران نیز صبح امروز از واژه «انفجارها» برای حملات صورت گرفته استفاده کرد.
  • واکنش عمده دولتی در ایران تاکنون مربوط به ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران بوده که حملات را محکوم کرده و از احضار کاردار پاکستان خبر داده است.
  • معین الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس ایران نیز گفته است: «‌برخلاف بیانیه وزارت خارجه پاکستان، هیچ گروه تروریستی علیه این کشور در خاک ایران وجود ندارد.»
  • رابرت مکایر، سفیر سابق بریتانیا در ایران به بی‌بی‌سی گفته است که حملات ایران به پاکستان و همچنین واکنش پاکستان دلایل داخلی دارد و دو کشور «روابط پیچیده‌ای» دارند، اما آنها همیشه «با هم کنار آمده‌اند و این روابط را به خوبی مدیریت کرده‌اند».
  • وزارت خارجه طالبان نیز دو کشور را به خویشتنداری دعوت کرده گفته است دو طرف باید از طریق مسیرهای دیپلماتیک مشکلات خود را حل کنند.
  • هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه نیز با با همتایان ایرانی و پاکستانی خود تلفنی گفتگو کرده و گفته است که «ایران و پاکستان نمی‌خواهند که تنش‌ها در منطقه افزایش یابد.»وزارت خارجه چین هم اعلام کرده حاضر به میانجی‌گری است و «امیدواریم هر دو طرف بتوانند خویشتنداری و آرامش داشته باشند و از تشدید تنش جلوگیری کنند.»