واکنش ها به حکم دادگاه جهانی لاهه درباره جنگ اسرائیل در غزه

وزارت امور خارجه آفریقای جنوبی

«امروز یک پیروزی قاطع برای حاکمیت قانون بین‌المللی و نقطه عطف مهمی در جستجوی عدالت برای مردم فلسطین است. با توجه به حکم دادگاه، هیچ مبنای معتبری برای اسرائیل وجود ندارد که همچنان ادعا کند اقدامات نظامی‌اش مطابق با قوانین بین‌المللی، از جمله کنوانسیون نسل‌کشی، است.آفریقای جنوبی صمیمانه امیدوار است اسراییل، همانطور که علناً تهدید کرده است، برای ناکام گذاشتن اجرای این دستور اقدام نکند، در عوض، موظف است به طور کامل از آن پیروی کند.»

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل

“تعهد اسرائیل به قوانین بین المللی تزلزل ناپذیر است. به همان اندازه تعهد مقدس ما برای ادامه دفاع از کشور و دفاع از مردممان است. اسرائیل نیز مانند هر کشوری حق ذاتی دارد که از خود دفاع کند.””تلاش زشت برای انکار اسرائیل از این حق اساسی تبعیض آشکار علیه دولت یهود است و به درستی رد شد. اتهام نسل کشی علیه اسرائیل نه تنها نادرست است، بلکه ظالمانه است و مردم شریف در همه جا باید آن را رد کنند.” «اسرائیل به دفاع از خود در برابر حماس، یک سازمان تروریستی نسل کش ادامه خواهد داد.” در ۷ اکتبر، حماس وحشتناک ترین جنایات را علیه مردم یهودی از زمان هولوکاست انجام داد و گفته است این جنایات را بارها و بارها و بارها تکرار می کند. جنگ ما علیه تروریست های حماس است، نه علیه غیرنظامیان فلسطینی.”

ریاض المالکی، وزیر امور خارجه فلسطین

قضات دیوان بین المللی دادگستری حقایق و قانون را ارزیابی کردند و به نفع بشریت و حقوق بین الملل رای دادند. ما از همه کشورها می‌خواهیم که اطمینان حاصل کنند تمام اقدامات موقتی که دادگاه دستور داده است، از جمله توسط اسرائیل، قدرت اشغالگر، اجرا می‌شود. این یک تعهد قانونی الزام‌آور است. دستور ICJ یادآوری مهمی است که هیچ دولتی فراتر از قانون نیست.

یواو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل

دیوان بین المللی دادگستری در لاهه زمانی که درخواست یهودی ستیزانه آفریقای جنوبی برای بحث در مورد ادعای نسل کشی غزه را پذیرفت و اکنون از رد صریح این دادخواست خودداری می کند، از حد خود فراتر رفت.

سامی ابوزهری، مسئول ارشد حماس

“حکم دیوان بین المللی دادگستری تحول مهمی است که به انزوای اشغال (اسرائیل) و افشای جنایات آن در غزه کمک می کند. ما خواهان وادار کردن اشغالگران به اجرای تصمیمات دادگاه هستیم.”

دیده بان حقوق بشر

تصمیم مهم دادگاه، اسرائیل و متحدانش را متوجه می‌کند که برای جلوگیری از نسل‌کشی و جنایات بیشتر علیه فلسطینیان در غزه، اقدامات فوری لازم است. وسعت و شدت رنج غیرنظامیان در غزه که ناشی از جنایات جنگی اسرائیل است، چیزی کمتر از این نمی طلبد… دستورات صریح و الزام آور دادگاه، خطرات را برای متحدان اسرائیل که از تعهد اعلام شده خود به یک دستور مبتنی بر قوانین جهانی خودداری کنند؛ افزایش می دهد

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران

امروز، مقامات رژیم جعلی اسرائیل… باید فوراً به دلیل ارتکاب نسل کشی و جنایات جنگی بی سابقه علیه فلسطینیان محاکمه شوند.

وکیل حقوق بشر رید برودی

دیوان بین‌المللی دادگستری به آفریقای جنوبی هر آنچه را که می‌خواست نداد، اما این حکم تأییدی قاطع از تصمیم پرتوریا برای طرح این پرونده و یک کیفرخواست قوی علیه سیاست اسرائیل است. از همه مهمتر، دولت اسرائیل هر چه بگوید، این دستور الزام آور، مستقیماً و از طریق متحدانش، این کشور را تحت فشار قرار خواهد داد تا به مجازات دسته جمعی مردم غزه پایان دهد و کمک های بشردوستانه را مجاز کند.»

آگنس کالامارد، دبیر کل عفو بین‌الملل

“اقدامات موقت ICJ نشان می دهد که از نظر دادگاه بقای فلسطینیان در غزه در خطر است. دولت اسرائیل باید فوراً از حکم ICJ تبعیت کند.”


دادگاه بین المللی لاهه به اسرائیل دستور داد مانع اقدامات نسل کشی شود، اما دستور آتش بس نداد

دادگاه بین المللی لاهه روز جمعه اسرائیل را موظف کرد از اقدامات نسل کشی علیه فلسطینی ها جلوگیری کند و برای کمک به غیرنظامیان بیشتر تلاش کند، دادگاه درخواست آفریقای جنوبی برای آتش بس را نپذیرفت.

به گزارش رویترز آفریقای جنوبی در اوایل ماه جاری این پرونده را به دیوان دادگستری بین‌المللی (ICJ) ارجاع داد و از این دادگاه خواست اقدامات اضطراری برای توقف درگیری‌هایی که منجر به کشته شدن بیش از ۲۶۰۰۰ فلسطینی شده است را صادر کند.

دیوان بین‌المللی دادگستری دستور آتش‌بس نداد، اما اعلام کرد پرونده نسل‌کشی را کنار نمی‌گذارد و حکم می‌دهد که فلسطینی‌ها به عنوان یک گروه حفاظت شده تحت کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ قرار گیرند. دادگاه همچنین در مورد صحت ادعاهای نسل کشی تصمیم گیری نکرد.

اقدامات موقتی که دادگاه بین‌المللی لاهه به آن رای داد:

– اسرائیل باید تمام تمهیدات را برای جلوگیری از هر اقدامی که می‎‌تواند نسل‌کشی تلقی شود به کار گیرد، از جمله کشتن اعضای یک گروه، ایجاد صدمه بدنی، شرایط طراحی شده با هدف نابودی یک گروه، جلوگیری از تولد

– اسرائیل باید اطمینان حاصل کند که ارتش این کشور هیچ اقدام نسل کشی را مرتکب نمی‌شود

– اسرائیل باید هرگونه اظهارنظر عمومی که می‌تواند تحریک به ارتکاب نسل‌کشی در غزه تلقی شود را متوقف کند و به مجازات برساند

– اسرائیل باید اقداماتی را برای تضمین دسترسی بشردوستانه اتخاذ کند

– اسراییل باید از تخریب مدارکی که می تواند در پرونده نسل کشی استفاده شود جلوگیری کند

– اسرائیل باید ظرف یک ماه پس از صدور این دستور گزارشی را به دادگاه ارائه کند

دادگاه همچنین نسبت به سرنوشت گروگان‌هایی که در دست حماس هستند ابراز نگرانی کرد و خواستار آزادی فوری آنها شد.


دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه صلاحیت این دادگاه برای رسیدگی به پرونده «نسل کشی»علیه اسرائیل را تایید کرد

به گزارش بی بی سی در دقایق گذشته دادگاه عالی سازمان ملل صلاحیت رسیدگی به پرونده «نسل کشی» علیه اسرائیل را تایید کرد.

در یک حکم موقت، قاضی دادگاه، گفت که دادگاه آنطور که اسرائیل درخواست کرده بود، این پرونده را رد نمی‌کند.

آفریقای جنوبی با این اتهام که اسرائیل در جریان عملیات نظامی‌خود در نوار غزه، کنوانسیون منع نسل‌کشی مورخ ۱۹۴۸ را نقض کرده است، در روز ۲۹ دسامبر شکایتی را علیه اسرائیل در دیوان‌بین المللی دادگستری مطرح کرد.

اتهام نسل‌کشی دشوارترین اتهام در زمینه استدلال و اثبات حقوقی است زیرا داشتن «قصد نسل‌کشی» صرفا به معنی کشتن مردم نیست.

باید اثبات شود که دولتی که مورد اتهام قرار گرفته قصد دارد یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی را به طور کامل یا نسبی از میان ببرد.

قاضی جون داناهیو،‌ رئیس دیوان بین‌المللی دادگستری اعلام کرد که آفریقا جنوبی وجهه قانونی برای طرح دعوی را دارد.

قاضی دیوان بین‌المللی دادگستری اعلام کرد که هر کشوری که کنوانسیون مقابله با نسل‌کشی را امضا کرده است می‌تواند علیه کشور دیگری مساله نسل‌کشی را مطرح و شکایت کند.

او گفت که آفریقای جنوبی حق دارد که اختلاف با اسرائیل را در مورد نقض تعهدات طبق کنوانسیون مطرح کند.بر اساس کنوانسیون نسل‌کشی سازمان ملل متحد، مصوب سال ۱۹۴۸، تلاش عمدی برای نابود کردن تمام یا بخشی از یک گروه بر اساس ملیت، قومیت،‌ نژاد یا مذهب آن نسل‌کشی محسوب می‌شود.

اخبار روز