حملات حوثی‌ها علیه کشتیرانی بین‌المللی و تجارت جهانی در آبراهه دریای سرخ در حالی ادامه دارد که به گفته برخی منابع چین تلاش‌هایی را برای اعمال فشار بر ایران به‌منظور متوقف کردن این حملات آغاز کرده است

    ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا «سنتکام» جمعه 6 بهمن گزارش داد که نیروهای تحت فرماندهی آن یک موشک ضدکشتی که حوثی‌ها به سوی ناوشکن «کارنی» پرتاب کرده بودند را سرنگون کرده‌اند.

    همزمان با آن نیز نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد جمعه تاکید کرد که ایالات متحده ادامه حملات حوثی‌ها در دریای سرخ را نمی‌پذیرد.
    نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل گفت کشورش در پیامی برای ایران «غیرقابل قبول» بودن حملات حوثی‌ها و ضرورت متوقف کردن آن را توضیح داده است.

    اصابت موشک به یک کشتی

    از سویی سازمان امنیت دریایی بریتانیا «آمبری» نیز شامگاه جمعه اعلام کرد که گزارشی مبنی بر وقوع حادثه‌ای در فاصله 60 مایل دریایی از جنوب شرقی عدن در یمن را دریافت کرده است.

    به‌دنبال آن سازمان «آمبری» در گزارش خود تایید کرد که یک کشتی در فاصله 60 مایل دریایی از جنوب شرقی عدن در یمن بر اثر اصابت موشک پرتاب شده از سوی حوثی‌ها، دچار آتش‌سوزی شده است.

    پیش از آن نیز نیروی دریایی بریتانیا از وقوع دو انفجار جدید توسط شبه‌نظامیان حوثی در نزدیکی یک نفتکش در شرق تنگه باب المندب خبر داده بود.

    مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا ضمن تایید ایمنی خدمه این کشتی، اعلام کرد که حمله جدید حوثی‌ها در روز جمعه خسارت‌های جانی در بر نداشته است.

    عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO)، جمعه، اعلام کرد که گزارشی مبنی بر حمله به یک کشتی تجاری در 60 مایل دریایی جنوب غربی بندر عدن یمن، جایی که گروه حوثی در حال حمله به کشتی‌ها هستند، دریافت کرده است.

    عملیات دریایی بریتانیا در ادامه افزود خبرها حاکی از شنیده شدن صدای انفجار و مشاهده موشک‌ها در فاصله 60 مایلی دریایی جنوب غربی شهر یمن بود.

    در این بیانیه همچنین آمده است که دو موشک در فاصله کمی از بندر عدن در دریای سرخ منفجر شدند.

    این مرکز بریتانیایی به کشتی‌ها توصیه کرد با احتیاط در منطقه تردد کنند و هرگونه فعالیت مشکوک را به آن گزارش دهند.

    مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا بدون ارائه جزئیات بیشتری تاکید کرد که بررسی‌ها درباره این حادثه در حال انجام است.

    اعمال فشار چین بر ایران

    از سویی دیگر، منابع آگاه ایرانی پنج‌شنبه گزارش دادند که مقامات چینی از همتایان ایرانی خود خواستند تا در مهار حملات گروه حوثی به کشتی‌ها در دریای سرخ کمک کنند و در عین حال در مورد آسیب‌زدن به روابط تجاری با پکن هشدار دادند.

    منابع ایرانی در ادامه تصریح کردند که اخیرا طی جلسات متعددی در هر دو کشور درباره حملات و تجارت بین چین و ایران بحث و گفت‌وگو شده است و جزئیات بیشتری در مورد تاریخ برگزاری این جلسات و یا شرکت‌کنندگان در آن ارائه نکردند.

    به گفته این منابع ایرانی پکن «صراحتاً اعلام کرده است که اگر به کشتی‌های مرتبط با چین حمله شود یا منافع این کشور به هر نحوی تحت تأثیر قرار گیرد، نسبت به تهران بسیار ناامید خواهد شد.»

    العربیه