گزارشها از ایران حاکی از اعتصاب کسبه و مغازهداران در سنندج، سقز،بوکان و چند شهر دیگر است. همزمان علیرغم محدودیتهایی که حکومت ایران وضع کرده بود، تصاویری از مراسم عزاداری خانوادههای چهار زندانی سیاسی اعدامشده کُرد منتشر شده است.
عبدالله مهتدی، دبیرکل حزب کوملە کردستان ایران روز گذشته، در واکنش به اعدام چهار زندانی سیاسی کُرد در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت «حزب کوملە کردستان ایران و بسیاری از احزاب سیاسی و نهادهای مدنی و حقوق بشری کردستان، بهعنوان گرامیداشت یاران جانباختە و اعتراض بە این کشتار، فردا را روز اعتصاب و تعطیل عمومی اعلام میکنند.»
سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر) و کومله، سازمان حزب کمونیست ایران هم همزمان برای این اعتصاب فراخوان داده بودند.
محسن مظلوم، محمد فرامرزی، وفا آذربار و پژمان فاتحی روز گذشته به اتهام همکاری با سازمان اطلاعات اسرائیل (موساد) و تلاش برای خرابکاری در یک واحد صنعتی اعدام شدند. سازمانهای مدافع حقوق بشر به شدت از روند رسیدگی به این پرونده و اعدام متهمان انتقاد کردهاند.
عبدالله مهتدی پیشتر در مصاحبه با بیبیسی فارسی گفته بود بازداشتشدگان از اعضای کومله بودند. اما گفته بود آنها زیر شکنجه مجبور به اعتراف اجباری شدند.
قای مهتدی امروز سهشنبه عصر (به وقت محلی) در شبکه ایکس نوشت «اعتصاب عمومی در شهرهای کردستان با موفقیت کامل پیش رفت». ماریا محمودی همسر محمد فرامرزی گفت «از طرف خانوادههای آنها از مردم کردستان تشکر میکنم که امروز از آن چهار شهید قهرمان حمایت کردند.»
نهادهای ناظر بر وضعیت حقوق بشر کردستان هم با انتشار بیانیهای مشترک از اعتصاب حمایت کردند و درباره «شتاب گرفتن» اعدامها هشدار دادهاند.
انتشار تصاویر مراسم عزاداری خانوادههای سوگوار
در شبکههای اجتماعی تصاویری از تجمع مردم مقابل یا داخل منزل خانواده زندانیان سیاسی اعدام شده منتشر شده است.
مردم و عزاداران درخانه خانواده پژمان فاتحی در روستای الک کامیاران، در خانه محمد فرامرزی در دهگلان و در خانه وفا آذربار در بوکان و خانه محسن مظلوم در روستای اوطمیش در استان آذربایجان غربی حضور یافتند.
جوانا طیمسی همسر محسن مظلومی نیز در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس تصاویری از مراسمی در خانه خانواده وفا آذربارو محسن مظلوم منتشر کرده است. جمعیت در این مراسم شعار میدهند، «شهید هرگز نمیمیرد.»
این شعار را جمعیت سوگوار معترض در مراسم خاکسپاری مهسا (ژینا) امینی هم سرداده بودند.
حکومت ایران اجساد چهار زندانی سیاسی کرد را به خانوادههایشان تحویل نداده است.
این اولینبار نیست که حکومت ایران از تحویل اجساد زندانیان اعدام شده خودداری میکند. در سال ۱۳۶۷ هم حکومت ایران هزاران زندانی سیاسی را اعدام کرد اما اجساد آنها را به خانوادههایشان تحویل نداد.
بی بی سی