رئیس کل سازمان نظام پزشکی میگوید که افزایش ۴۶ درصدی تعرفههای پزشکی و درمانی برای سال ۱۴۰۳ در شورای عالی بیمه تصویب شده است و برای اجرا باید توسط دولت تصویب نهایی شود.
محمد رئیسزاده روز یکشنبه ششم اسفند در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا خواستار آن شد که ابراهیم رئیسی و دولتش این میزان افزایش را تأیید و تا پایان امسال ابلاغ کنند.
او در این زمینه توضیح داد: «افزایش ۴۶ درصدی تعرفههای پزشکی حداقل میزان مورد نظر جامعه پزشکی برای سال آینده است که تاکنون توسط شورای عالی بیمه تصویب و به سازمان برنامه و بودجه ارجاع شده است و طبق قانون، باید در دولت تصویب نهایی و جهت اجرا ابلاغ شود.»
زمان تصویب نهایی این تعرفه در دولت مشخص نیست. هیئت وزیران اواخر فروردین ۱۴۰۲ با افزایش ۲۵ درصدی تعرفه پزشکان موافقت و آن را تصویب کرده بود.
آقای رئیسزاده ضمن ابراز امیدواری از تصویب نهایی افزایش ۴۶ درصدی تعرفه پزشکان گفت: «افزایش تعرفههای پزشکی شامل مواردی مانند هزینههای هتلینگ، دارو، تجهیزات، نیروی انسانی و هزینههای سرباری میشود و در مجموع شاید حدود یکسوم افزایش تعرفههای پزشکی از آنِ پزشک شود.»
تعرفههای پزشکی یکی از موضوعات مناقشهبرانگیز حوزه سلامت و درمان در سالهای گذشته بوده است و بسیاری از دستاندرکاران این حوزه آن را دلیل عمده بحرانهای حوزه سلامت و درمان ازجمله آمار بالای مهاجرت پزشکان عنوان میکنند.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور مرداد امسال ضمن هشدار درباره آمار بالای مهاجرت پزشکان گفته بود: «نمیشود موضوع تعرفه و معیشت جامعه پزشکان و اقتصاد سلامت را نادیده بگیریم و بعد توقع داشته باشیم که هیچ مشکلی در حوزه سلامت نداشته باشیم.»
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، هم پیشتر دلیل مهاجرت پزشکان را عدم رضایت از دریافتیها عنوان کرده و گفته بود: «بسیاری از این افراد به علت امکان دریافت حقوقهای بسیار بالا در کشورهای حوزه خلیج فارس حتی فکر مهاجرت به کشورهای اروپایی را هم نمیکنند و به کشورهایی مثل عمان و امارات مهاجرت میکنند.»
افزایش تعرفههای پزشکی در حالی صورت میگیرد که پرداخت هزینههای درمان برای بسیاری از خانوارهای ایرانی در سالهای گذشته دشوارتر از پیش شده است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران پیشتر گفته بود که «با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، برخی از مردم یا از بخشی از درمان خود انصراف میدهند یا بهطور کلی به پزشک مراجعه نمیکنند و قید درمان را میزنند.»