درپی عدم حضور اکثریت واجدین شرایط در انتخابات مجالس جمهوری اسلامی، صفحه یک روزنامه هم‌میهن، نزدیک به اصلاح‌طلبان حدود ساعت دوازده شب یازدهم اسفند، با تیتر «اکثریت خاموش» منتشر شد اما بدون هیچ توضیحی دقایقی بعد این روزنامه تیتر یک را به «حضور و غیاب» تغییر داد.

بنا بر گزارش‌های رسیده، پس از آنکه تیتر «اکثریت خاموش» در صفحه اول هم‌میهن منتشر شد، برخی کانال‌های تلگرامی، این تیتر را «زشت و نسنجیده» خواندند و دقایقی پس از آن صفحه یک جدیدی از روزنامه هم‌میهن منتشر شد؛ اینبار با تیتر «حضور و غیاب».

روزنامه «هم‌میهن» تاکنون توضیحی درباره این موضوع نداده اما به نظر می‌رسد این روزنامه تحت فشار نهادهای نظارتی جمهوری اسلامی تیتر خود را تغییر داده است.

انتخابات مجالس خبرگان و شورای اسلامی در حالی برگزار شد که بنا بر مشاهدات عینی و گزارش‌های رسیده، اکثریت واجدین شرایط در انتخابات شرکت نکردند و با وجود تمدید انتخابات تا ساعات پایانی شب یازدهم اسفند، باز هم در عدم شرکت مردم تغییری ایجاد نشد.

رسانه‌های حکومتی دقایقی بعد از پایان مهلت رای‌گیری، مشارکت مردم در انتخابات ۱۱ اسفند را بیش از ۴۰ درصد اعلام کردند. خبرگزاری دولت «ایرنا» بلافاصله پس از انتخابات اعلام کرد که بر اساس گزارش‌های غیررسمی ۴۱ درصد از واجدین شرایط رای یعنی  بیش از ۲۵ میلیون در انتخابات رای داده‌اند.

خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران دقایقی بعد از پایان رای‌گیری، تحریم انتخابات را «پروژه‌ای شکست خورده» نامید و مدعی شد رسانه‌های «ضدانقلاب» تلاش داشتند مشارکت زیر ۲۰ درصد را رقم بزنند اما «با حضور ۲۵ میلیون شرکت کننده» در این راه ناموفق بودند.

این در حالی است که ویدیوها و تصاویر منتشر شده در فضای مجازی با اثبات خلاف ادعای رسانه‌های حکومتی نشانگر سکوت و تحریم گسترده انتخابات روز جمعه از سوی بسیاری از مردم ایران است.

انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در حالی به پایان رسید که بیش از ۵۰ درصد ثبت‌نام‌کنندگان برای شرکت در این انتخابات از جمله حسن روحانی رئیس جمهور پیشین و شمار زیادی از نمایندگان منتقد در مجلس یازدهم از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شده بودند، محمد خاتمی رئیس دولت اصلاحات نظام هم در رای‌گیری شرکت نکرد و محمود‌ احمدی‌نژاد که انتخابش در سال ۱۳۸۸ با اعتراضات گسترده مردمی به تقلب در انتخابات صورت گرفت نیز در واپسین ساعات پای صندوق رای رفت.

نتایج نظرسنجی «مشارکت ایرانیان در انتخابات پیش رو»، صورت گرفته از سوی گروه مطالعات افکارسنجی گمان در تاریخ ۹ اسفند ۱۴۰۲، نشان می‌داد که میزان مشارکت مردمی در انتخابات ۱۱ اسفند بین ۲۵ تا ۳۰ درصد در کل کشور و میزان مشارکت انتخاباتی مردم تهران نهایتا ۱۱ درصد خواهد بود.

ایران وایر