مقام‌های ارشد اوکراین از اظهارات پاپ فرانسیس درباره «بالا بردن پرچم سفید» به شدت انتقاد کردند و وزیر خارجه این کشور گفت اوکراین هیچ پرچمی جز پرچم ملی خود را بالا نخواهد برد.

ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین نیز روز دوشنبه ۲۱ اسفند با انتقاد از اظهارات پاپ فرانسیس، اقدام او را «میانجی‌گری مجازی» نامید و رد کرد.

آقای زلنسکی با انتقاد از اظهارات پاپ گفت: «کلیسا یعنی این… با فاصله‌ای ۲۵۰۰ کیلومتری، بخواهد میان طرفی که در صدد نابود شماست و شمایی که می‌خواهی زندگی کنی، میانجی‌گری کند».

او گفت همه اوکراینی‌ها چه مسلمان، یهودی و مسیحی برای دفاع از خود ایستاده‌اند.

دیمیترو کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین هم اعلام کرد: «هیچگاه پرچم دیگری به جز رنگ‌های آبی و زرد کشور برافراشته نخواهد شد».

پاپ فرانسیس روز شنبه در پاسخ به پرسشی از سوی یک شبکه تلویزیونی سوئیس گفت کی‌یف باید «شجاعت بلند کردن پرچم سفید» مذاکره برای پایان دادن به جنگ با روسیه را داشته باشد.

شبکه یادشده از پاپ پرسیده بود آیا برافراشتن پرچم سفید نشان دهنده شجاعت اوکراین تلقی خواهد شد یا نشانی از مشروعیت طرف قوی‌تر؟

پاپ در پاسخ گفته بود «کسی که اوضاع را می‌بیند، به فکر مردمش است و شجاعت بالا بردن پرچم سفید و مذاکره را دارد، قوی‌تر است».

پاپ افزوده بود: «مقامات اوکراین نباید از انجام مذاکره‌ شرم کنند. چند نفر دیگر باید کشته شوند؟».

این اظهارات انتقادات زیادی را در پی داشت و از طرفی در رسانه‌های حکومتی روسی با پروپاگاندا و تبلیغات گسترده‌ای مواجه شد.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اظهارات پاپ را درخواست او از غرب برای «پایان دادن به جاه‌طلبی‌ها و پذیرفتن اشتباه‌ها» عنوان کرده است.

سخنگوی واتیکان در پی افزایش انتقادها گفته است که پاپ از توقف درگیری‌ها از طریق مذاکره صحبت می‌کند و نه تسلیم شدن.

در این میان آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان نیز روز دوشنبه با انتقاد از اظهارات پاپ فرانسیس گفت برای فهم موضوع اوکراین باید کودکان ربوده شده توسط روسیه، بمباران مهد کودک‌ها، وضعیت زنان و اقدامات خونین روسیه را دید.

او افزود: «من اظهارات پاپ را نمی‌فهمم. از خودم می پرسم پاپ کجاست؟ پاپ باید در مورد این چیزها بداند».

خانم بائربوک همچنین گفت مادامی که در مقابل تجاوز روسیه قدرت نشان ندهیم، صلحی اتفاق نخواهد افتاد.