مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، از برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده «جمعه خونین» زاهدان خبر داد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان روز دوشنبه ۲۱ اسفند با اشاره به اینکه دادگاه جمعه خونین زاهدان «پس از انتظاری طولانی با احضار افرادی معدودی از ماموران انتظامی تشکیل شد»، تاکید کرد که «آمران این جنایت و عاملان سپاهی و بسیجی آن هیچگاه بازخواست نخواهند شد.»
در روز هشتم مهر ۱۴۰۱، زمانی که اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در حال گسترش به تمام نقاط ایران بود، جمعی از مردم زاهدان پس از نماز جمعه اهل سنت در مسجد مکی این شهر، تجمعی در اعتراض به آنچه «تجاوز ابراهیم کوچکزایی، فرمانده انتظامی چابهار به یک دختر نوجوان بلوچ» خواندند، برپا کردند.
نیروهای انتظامی و امنیتی از داخل یک کلانتری اقدام به شلیک مستقیم بهسوی آنها کردند و دستکم ۱۰۰ تن از مردم در این تیراندازیها کشته شدند.
مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، روز ۷ مهرماه ۱۴۰۲ و در خطبههای نماز جمعه سالگرد «جمعه خونین»، بار دیگر بر «مجازات» مرتکبان این «جنایت» تأکید و آن را خواستهٔ مردم طی یک سال گذشته عنوان کرده بود.
به گفته این رهبر اهل سنت در زاهدان، خانوادههای نزدیک به یکصد جانباخته و همچنین کسانی که در جریان جمعه خونین زاهدان به شدت زخمی شدند، دست یا پای خود را از دست دادند یا فلج و قطع نخاع شدهاند، تنها به دنبال اجرای قانون اسلام درباره عاملان کشتار هستند.
او همچنین از «فشار» بر قاضیهای این پرونده خبر داده و گفته بود که به همین دلیل امیدی وجود ندارد که آنها رأیی را صادر کنند که خواسته مردم است.
فداحسین مالکی، یکی از دو نماینده زاهدان، نیز روز پنجم مهر سال جاری در یک مصاحبه ویدئویی فاش کرد که برخی مقامهای حکومتی از تهران طی یک سال گذشته، مانع تشکیل «هیئت تحقیق» درباره کشتار «جمعه خونین زاهدان» شدهاند.
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در نمازجمعه روز ۱۷ شهریورسال جاری، نیز در سخنانی درباره دادگاه جمعه خونین زاهدان بار دیگر با اشاره به علی خامنهای گفت: «از رهبری گرفته تا سایر مسئولان میدانند که در اینجا کار ناحقی صورت گرفته است. وقتی کار ناحقی اتفاق افتاده، شما باید عدالت را اجرا میکردید.»
به گفته آقای عبدالحمید« انتظار میرفت که بالاترین شخص مملکت این جنایت را محکوم کند.»
کمپین فعالین بلوچ پیشتر گزارش داده بود که دادگاه جمعه خونین زاهدان در دو جلسه در اواخر بهمن ۱۴۰۲ برگزار شد اما ریاست دادگاه بدون شنیدن اظهارات خانوادههای کشتهشدگان از آنها خواسته بود تا با گرفتن دیه رضایت دهند، اما آنها با این کار مخالفت کرده بودند.
منابع رسمی حکومت جمهوری اسلامی هنوز اطلاعاتی درباره این دادگاه منتشر نکردهاند.