باوجود هشدارها مبنی بر ضرورت ایمن‌سازی اماکن عمومی ناامن در ایران، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، می‌گوید بودجه کافی برای «بیمارستان‌های ناامن» زیر نظر این دانشگاه وجود ندارد.

حسین قناعتی، روز سه‌شنبه، ۲۲ اسفندماه، با بیان اینکه «حدود ۱۰هزار میلیارد تومان برای ایمن‌سازی ساختمان‌های علوم پزشکی تهران اعتبار لازم است»، به خبرگزاری ایلنا گفت: «چنین پولی را دانشگاه ندارد.»

او در ادامه گفت:‌ «ما نمی‌توانیم پنج‌ هزار تخت تهران را تعطیل کنیم. اگر بیمارستان‌هایمان را تعطیل کنیم، سلامت تهران مختل می‌شود.»

حسین قناعتی با اشاره عمر بیمارستان‌های مهم تهران مانند بیمارستان خمینی که ۹۰ سال پیش ساخته شده یا بیمارستان سینا که ۱۰۰ سال پیشینه دارد، گفت که این بیمارستان‌ها «دراستانداردهای زمان خودشان ساخته شده‌اند» و «حد نصاب ایمنی روز را ندارند».

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در حالی از «ناامن» بودن بیمارستان‌های قدیمی در تهران سخن می‌گوید که به گفتهٔ مقامات برخی از بیمارستان‌های تازه‌ساخت پایتخت نیز از ایمنی کافی برخوردار نیستند.

رئیس کل دادگستری استان تهران خردادماه امسال تأیید کرد که ساختمان «کلینیک هزار تختخوابی مهدی» در شرایط و وضعیت ناایمن قرار دارد.

این در حالی بود که کلینیک مهدی از سوی رسانه‌های نزدیک به حکومت ایران به‌ عنوان «بزرگ‌ترین و مجهزترین طرح حوزه سلامت تاریخ کشور» معرفی می‌شد و با حضور ابراهیم رئیسی روز ۱۷ اسفند سال گذشته، همزمان با تولد دوازدهمین امام شیعیان در تهران افتتاح شد.

مسئله عدم رسیدگی به ساختمان‌های ناایمن در پایتخت از سال‌ها پیش مطرح است و پس از حادثهٔ آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو تاکنون چند فهرست از بناهای ناایمن و در خطرِ تهران تهیه شده که هم بر سر انتشار آن‌ها و هم جزئیات آن‌ها بحث‌وجدل کم نبوده است.

به گفتهٔ مدیر بحران منطقه شش شهرداری تهران، «۴۰ بیمارستان این منطقه به خاطر ناایمن بودن وضعیت ساختمان‌ها تاکنون سه بار اخطار ایمنی دریافت کرده‌اند».

یکی از آخرین بیمارستان‌هایی که در این منطقه از تهران دچار مشکل شد، هتل بیمارستان گاندی در خیابان گاندیِ تهران بود که شامگاه پنج‌شنبه، پنجم بهمن‌ماه، دچار آتش‌سوزی شدید شد.

مدیران شهرداری و آتش‌نشانی پس از این حادثه اعلام کردند که مدیریت این بیمارستان دست‌کم سه بار اخطار ایمنی دریافت کرده، اما در این زمینه اقدامی نکرده است.