وبسایت پولیتیکو به نقل از چهار مقام آمریکایی که از تصمیمات دولت جو بایدن «مطلعند،» نوشته در صورت عملی شدن حمله ارتش اسرائیل به رفح در جنوب باریکه غزه، رئیس‌جمهور آمریکا کمک نظامی به اسرائیل را «مشروط» خواهد کرد.

این وبسایت آمریکایی نوشته صراحت جو بایدن در برداشتن چنین گامی، نشان تشدید تنش در روابط او با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل است که تلاش‌های آرام دولت بایدن برای مهار جنگ بین ارتش اسرائیل با گروه افراطی حماس را رد کرده است.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان گروهی تروریستی معرفی می‌شود.

در شرایطی که آقای بایدن هنوز تصمیم به محدود کردن انتقال تسلیحات به اسرائیل نگرفته، مقاماتی که به شرط ناشناس ماندن با پولیتیکو گفت‌وگو کردند، اظهار داشتند که رئیس‌جمهور آمریکا «قطعاً» به چنین احتمالی فکر کرده و اگر اسرائیل عملیات جدیدی را آغاز کند که غیرنظامیان فلسطینی را با مخاطرات بیشتر روبه‌رو کند، ممکن است چنین تصمیمی را عملی کند.

واشینگتن پست نیز این هفته نوشته بود دولت بایدن منع استفاده اسرائیل از سلاح آمریکایی در صورت حمله به رفح را بررسی می‌کند.

جو بایدن در روزهای اخیر به شبکه تلویزیونی ام‌اس‌ان‌بی‌سی گفت تلفات گسترده غیرنظامیان برای او «خط قرمز» است و نمی‌خواهد شاهد کشته شدن ۳۰ هزار فلسطینی دیگر باشد.

شمار کلی تلفات در غزه این هفته از ۳۱ هزار نفر هم فراتر رفت. اسرائیل تأکید دارد که دست‌کم ۱۳ هزار نفر آن‌ها اعضای حماس بوده‌اند.

با این حال، آقای بایدن گفت به ارسال تسلیحات به اسرائیل، به‌ ویژه برای سامانه دفاع ضد راکتی گنبد آهنین در برابر راکت‌های حماس ادامه خواهد داد تا از جان غیرنظامیان اسرائیلی محافظت شود.

پس از اظهارات آقای بایدن در خصوص «خط قرمز» در ارتباط با حمله احتمالی اسرائیل به رفح، بنیامین نتانیاهو در گفت‌وگویی با پولیتیکو گفت خط قرمز اسرائیل این است که حمله ۱۵ مهر حماس به اسرائیل دیگر هرگز تکرار نشود و اسرائیل قطعاً به رفح خواهد رفت تا آخرین گردان‌های حماس را منهدم کند.

نتانیاهو استدلال کرده که رویکرد او مورد حمایت اکثریت مردم اسرائیل است و در مقام رهبری اسرائیل تصمیماتی را که برای منافع اسرائیل اهمیت دارد، اتخاذ خواهد کرد.

نخست‌وزیر اسرائیل در مصاحبه‌های دو روز اخیر خود با رسانه‌های آمریکا از جو بایدن و ایستادگی دولت واشینگتن در کنار اسرائیل قدردانی کرده و تلویحاً خواهان آن شد که اختلافات دو کشور پشت درهای بسته مطرح شود نه علنی تا از لطمه زدن به اتحاد دیرینه اسرائیل و آمریکا در انظار دیگران جلوگیری شود.

مقامات اسرائیلی به پولیتیکو و شبکه سی‌ان‌ان گفته‌اند حمله اسرائیل به رفح «قریب‌الوقوع» نیست و «حتی اگر بنیامین نتانیاهو فرمان آن را به ارتش بدهد، این عملیات سریعاً آغاز نخواهد شد و باید مقدمات آن مانند تخلیه غیرنظامیان انجام شود».

نشست شورای امنیت برای بررسی گزارش «تجاوز و خشونت جنسی» در روز حمله حماس به اسرائیل

وزیر خارجه اسرائیل در نشست شورای امنیت که برای بررسی گزارش تهیه شده از سوی سازمان ملل در خصوص تجاوز و خشونت جنسی اعضای حماس با زنان اسرائیلی در روز حمله این گروه افراطی به اسرائیل خواهان تشدید فشار بر حماس شد تا گروگان‌های اسرائیلی که هنوز در دست حماس هستند، آزاد شوند.

ییسرائل کاتس همراه با هیئتی از خانواده‌های گروگان‌ها و شماری از زنان گروگان پیشین که در معامله سه ماه پیش آزاد شدند، در نشست شورای امنیت در شامگاه دوشنبه ۲۱ اسفند شرکت کرده بود.

گزارش تهیه شده از سوی هیئت اعزامی سازمان ملل به اسرائیل تأکید کرده که تجاوز جنسی در حمله حماس به اسرائیل به زنان «قابل باور» است، در «چند محل» رخ داده و در برخی موارد «تجاوز دسته‌جمعی» بوده است.

وزیر خارجه اسرائیل به شورای امنیت گفت که «ما از شما می‌خواهیم جنایات خشونت جنسی را که این وحشی‌ها به نام دین اسلام مرتکب شدند، محکوم کنید.»

آقای کاتس اعمال حماس با مردم اسرائیل را «بدتر از اقدامات تروریستی القاعده، داعش و سایر سازمان‌های تروریستی» در دنیا توصیف کرد و خواهان محکومیت تجاوز جنسی بر اساس شواهد و مستندات موجود شد.

به گزارش رویترز، ریاض منصور، سفیر تشکیلات فلسطینی در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت، اسرائیل را متهم کرد که «آوارگی اجباری مردم فلسطین را از طریق غیرقابل سکونت کردن غزه» دنبال کرده است.

خانواده اعراب اسرائیلی که مردان مسلمان آن‌ها نیز هنوز گروگان حماس در غزه هستند، در حاشیه نشست شورای امنیت، به سفیر تشکیلات فلسطینی گفتند چگونه از حماس حمایت می‌کند در حالی که مردان مسلمان را به گروگان گرفته است.

جنگ اسرائیل با حماس که آمریکا و اتحادیه اروپا نیز آن را تروریستی می‌دانند، با ورود به روز یکصد و پنجاه و هشتم خود در روز ۲۲ اسفند، هنوز با چشم‌اندازی برای پایان روبه‌رو نیست.

بنیامین نتانیاهو دوشنبه شب با تکرار تلاش برای دستیابی به «پیروزی مطلق» کشورش در جنگ و پذیرش تلویحی مسئولیت کشتن صالح العاروری، مهره چهارم در رهبری حماس، گفت مرگ مرده‌های متحرک شماره سه، دو و یک نیز «در راه است».