همزمان با اعلام خبر بازداشت چند نفر دیگر در ارتباط با حملات گروه «جیشالعدل» در چابهار و راسک که روز پنجشنبه رخ داد، یک نماینده مجلس خواستار پاسخگویی مسئولان درباره این حملات شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، احمدرضا پورخاقان، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، روز جمعه، ۱۷ فروردین، اعلام کرد که چند نفر به دلیل «پشتیبانی» از حملات در چابهار و راسک بازداشت شدهاند و برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده است.
آقای پورخاقان درباره تعداد این بازداشتشدگان و هویت و جزئیات دستگیری آنها توضیح نداد.
در درگیری چندین ساعته بین نیروهای انتظامی و نظامی جمهوری اسلامی و اعضای گروه جیشالعدل در سطح دو شهر در استان سیستان و بلوچستان در روز پنجشنبه، ۱۶ فروردین، دستکم ۱۱ نفر از نیروهای حکومتی و حداقل ۱۸ نفر از افراد این گروه کشته شدند.
جیشالعدل ادعا کرده است که آمار کشتهشدگان از طرف مقابل بسیار بیشتر از آمار رسمی است که مقامات جمهوری اسلامی اعلام کردهاند.
روابط عمومی قرارگاه امنیتی جنوب شرق نیروی زمینی سپاه اعلام کرده بود که این گروه بهطور همزمان به پنج نقطه از اماکن عمومی و پایگاههای نظامی و انتظامی در دو شهر چابهار و راسک حمله کردهاند.
«جیشالعدل» یک گروه سنیمذهب است که نام آن نخستین بار حدود ۱۴ سال پیش مطرح شد. زمانی که عبدالمالک ریگی در سال ۱۳۸۹ اعدام شد، گروه «جندالله» هم بهتدریج تضعیف شد و بسیاری از اعضای این گروه هم بازداشت شدند و در نهایت گروه جدیدی به نام جیشالعدل سر برآورد و افراد باقیماندهٔ جندالله هم به این گروه پیوستند.
جیشالعدل که از سوی ایران، پاکستان و ایالات متحده آمریکا به عنوان گروه «تروریستی» اعلام شده، تاکنون بارها عملیاتهای گستردهای را در سیستان و بلوچستان اجرا کرده است.
درباره آخرین وضعیت حادثهدیدگان در حمله روز پنجشنبه رئیس دانشکده علوم پزشکی چابهار گفته است که دستکم ۴۴ مجروح و مصدوم به بیمارستان منتقل، دو نفر در بخشهای ویژه بستری و ۲۹ نفر مرخص شدهاند.
محمود عباسزاده مشکینی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، در واکنش به حملات روز گذشته به خبرگزاری ایلنا گفت که با شروع کار مجلس در روز یکشنبه، ۱۹ فروردین، این موضوع در دستور کار این کمیسیون قرار خواهد گرفت.
این نماینده مجلس «پناه» دادن به این گروهها توسط پاکستان و همچنین «مدیریت داخلی» را از مهمترین ابعاد حملات اخیر در استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد و گفت: «مسئولین داخل کشور و مربوطه باید پاسخگو باشند.»
آقای عباسزاده به نام و عنوان این مسئولان اشاره نکرد.
مقامهای جمهوری اسلامی سالهاست که ادعا میکنند برای تأمین امنیت مردم در داخل به کشورها و گروههای خارجی در منطقه کمک میکنند؛ با این حال هرگز توضیح ندادهاند که اتفاقاتی همچون حمله جیشالعدل که در چند سال گذشته بارها تکرار شده چگونه رخ میدهد.
محمود عباسزاده روز جمعه در ادامه با تأکید بر «بحث جدیتر و قاطعانهتر با پاکستان» گفت: «گاهی اوقات نگرانی از دادن هزینههای بزرگ باعث میشود ما کاری که باید به وقتش انجام دهیم نمیدهیم.»
این عضو کمیسیون امنیت ملی درباره این «هزینهها» هم توضیح نداد.
اواخر دیماه سال گذشته حمله موشکی سپاه پاسداران به مواضع گروه جیشالعدل در داخل خاک پاکستان روابط دو کشور را بحرانی کرد و اسلامآباد حمله تلافیجویانهای به داخل ایران انجام داد. اما دو کشور اعلام کردند از این تنش عبور کردهاند.