منابع عراقی از شلیک پنج موشک از زمار عراق به سمت پایگاه آمریکا در حسکه سوریه خبر دادند. کتائب حزبالله عراق مسئولیت حمله به نیروهای آمریکایی را برعهده گرفت و در پیامی هشدار داده است “آنچه اتفاق افتاده آغاز کار است”.
خبرگزاری رویترز صبح روز دوشنبه ۳ اردیبهشت (۲۲ آوریل) به نقل از منابع امنیتی عراق گزارش داد پنج موشک از زمار، شهر مرزی عراق به سمت پایگاه آمریکایی در حسکه سوریه شلیک شده است.
یک مقام آمریکایی گفته است حمله موشکی کتائب حزبالله ناموفق بوده و به هیچ یک از نیروهای آمریکایی آسیبی نرسیده است.
منابع عراقی به رویترز گفتند “موشکانداز در پشت وانتی بوده است که در زمار، واقع در مرز عراق سوریه پارک شده بود”.
در خبرها همچنین آمده است که این وانت به دلیل انفجار راکتهای عملنکرده آتش گرفته و همزمان با این حادثه هواپیماهای جنگی نیز بر فراز زمار بودند.
در همین رابطه خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران هم به نقل از “المیادین” شبکه خبری حزبالله لبنان گزارش داد “نیروهای دموکراتیک سوریه” در نزدیکی میدان نفتی “العمر” در روستای خضراء دیرالزور شرقی مورد هدف قرار گرفتهاند.
گروه شبهنظامی کتائب حزبالله عراق مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران مسئولیت حمله به پایگاه آمریکا در سوریه را برعهده گرفت. این نخستین حمله این گروه بعد از متوقف کردن حملات خود به نیروهای آمریکایی در منطقه از اواسط بهمن ۱۴۰۲ به این طرف است.
کتائب حزبالله در آنزمان اطلاع داده بود که تمامی عملیاتهای نظامی خود علیه نیروهای ایالات متحده را متوقف کرده است. حال این گروه در بیانیهای اعلام کرده است که مصمم به از سرگیری حملات به نیروهای آمریکایی در این کشور است.
کتائب حزبالله گفته است سفر محمد شیاع السودانی نخستوزیر عراق به واشنگتن باعث پیشرفت اندکی در مذاکرات درباره خروج نیروهای آمریکایی شده است.
این گروه شبهنظامی در بیانیه خود با اشاره به حمله موشکی خود به پایگاه نظامی آمریکا در سوریه هشدار داده است که “آنچه اتفاق افتاده، تازه آغاز کار است”.
جمهوری اسلامی ایران و کتائب حزبالله خواهان خروج آمریکا از عراق هستند.
از زمان آغاز نبردهای غزه نیز شبهنظامیان وابسته به ایران در عراق و سوریه مسئولیت دهها حمله را بر عهده گرفتهاند که عمدتا پایگاههای مورد استفاده نیروهای آمریکایی را هدف قرار دادهاند.
در حال حاضر حدود ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی در عراق مستقر هستند. شمار سربازان و نظامیان آمریکایی مستقر در سوریه بر ۹۰۰ نفر بالغ میشود.
خروج نیروهای آمریکایی از عراق میتواند برای ایران یک خلاء مثبت را ایجاد کند.
ناظران میگویند که هدف اصلی واشنگتن با حضور نیروهایش در منطقه، محدود کردن نفوذ جمهوری اسلامی ایران است.