امانوئل ماکرون رئیس‌جمهوری فرانسه، روز یکشنبه ۲۶ مِه (۶ خرداد)، برای یک سفر رسمی سه روزه وارد پایتخت آلمان شد. این نخستین سفر رسمی ریاست جمهوری فرانسه طی ۲۴ سال گذشته به آلمان محسوب می‌شود. بنا به نوشتۀ خبرگزاری رویترز، آلمان و فرانسه دو قدرت بزرگ اروپایی قصد دارند تا وحدت خود را در آستانه انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا نشان دهند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه در سفر سه‌روزۀ خود به آلمان، پس از برلین پایتخت این کشور، به شهر درسدن در شرق و سپس مونستر در غرب آلمان خواهد رفت.

سفر امانوئل ماکرون به آلمان که نخستین سفر ریاست جمهوری فرانسه به این کشور طی ۲۴ سال گذشته محسوب می‌شود، در حالی انجام شده است که اتحادیه اروپا با چالش‌های اساسی زیادی از جنگ اوکراین گرفته تا انتخاب احتمالی دونالد ترامپ به عنوان رئيس جمهور جدید آمریکا، روبرو است.

رهبران فرانسه و آلمان  قرار است که در جریان این دیدار، پیرامون بهبود روابط میان آلمان و فرانسه که روند سیاستگذاری اتحادیه اروپا را هدایت می‌کند، گفتگو کنند.

بنا به نوشتۀ خبرگزاری رویترز، امانوئل ماکرون و اولاف شولتس که در اواخر سال ۲۰۲۱ به عنوان صدراعظم آلمان انتخاب شد، بر سر موضوعات مختلفی همچون دفاع و انرژی هسته‌ای، با یکدیگر اختلاف نظر داشته‌اند.

خبرگزاری رویترز به نقل از یان ورنرت کارشناس مسائل سیاسی در خصوص روابط آلمان و فرانسه در موسسه ژاک دلور در برلین، نوشته است: «تنش‌هایی در روابط آلمان و فرانسه وجود دارد اما بخشی از آن به این دلیل است که دو کشور به موضوعات چالش‌برانگیزی پرداخته‌اند». یان ورنرت در ادامه افزود که با این‌حال «آلمان و فرانسه در مورد نیاز به گسترش اتحادیه اروپا به سمت شرق، به اتفاق نظر رسیده‌اند.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، مجتبی رحمان مدیر بخش اروپا در اندیشکده گروه اوراسیا، با اشاره به شکاف‌های اساسی میان فرانسه و آلمان در مواجهه با پرسش‌های کلیدی بر سر اتحادیه اروپا، تأکید کرد: «دیدار امانوئل ماکرون با اولاف شولتس، تلاشی در بالاترین سطح سیاسی برای نشان دادن کارایی روابط آلمان و فرانسه است».

بر اساس این گزارش، از جمله شکاف‌های کلیدی بین فرانسه و آلمان، می توان به حوزۀ دفاعی اروپا اشاره کرد به ویژه اگر دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود زیرا کارشناسان دفاعی او را نسبت به رقیب دموکراتش جو بایدن، متحدی پیش‌بینی ناپذیر برای اروپا تلقی می‌کنند.

بنا به نوشتۀ خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا در اوایل سال جاری، تأکید کرد که اگر سرمایه‌گذاری‌های نظامی کشورهای اروپایی در ناتو کم باشد، نه‌تنها در برابر حمله احتمالی روسیه از اعضای ناتو محافظت نخواهد کرد بلکه مسکو را به انجام هر اقدامی که می‌خواهد تشویق خواهد کرد.

به گزارش رویترز، فرانسه که از تسلیحات هسته‌ای برخوردار است، تاکید می‌کند که اروپا در مسائل دفاعی باید به خودش متکی باشد و از تصمیم آلمان مبنی بر خرید تجهیزات دفاعی عمدتا آمریکایی انتقاد کرده است اما آلمان می‌گوید که هیچ جایگزین معتبری برای چتر نظامی ایالات متحده موجود نیست و اروپا برای آنکه منتظر یک صنعت دفاعی داخلی جهت آمادگی در مقابل تهدیدهایی مانند خصومت روسیه باشد، زمانی ندارد.

بنا به نوشتۀ این خبرگزاری، رهبران آلمان و فرانسه در مواجهه با خطر نمایش قدرتمند راست افراطی در انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا در ماه ژوئن، تلاش خواهند کرد تا به زمینه مشترکی در دستور کار اتحادیه اروپا برای پنج سال آینده برسند.