یکی از فعالین بادینان اقلیم کردستان درباره اتهام ارتباط با کنسولگری های آلمان و آمریکا در اربیل، اعلام کرد که دیدارهای وی و دیگر فعالین بادینان با نمایندگان این کشورها و سازمان ملل در اقلیم کاملا آشکار و در چارچوب قوانین اقلیم، صورت گرفتە است.
به گزارش سایت خبری آوینه، پس از اینکه دادگاه تجدید نظر اقلیم کردستان، حکم دادگاه بدوی درباره پرونده 5 تن از فعالین و روزنامه نگاران منطقه بادینان را مبنی بر شس سال زندان، تائید و اعلام کرد یکی از جرائم این افراد ارتباط کنسولگری های آلمان و آمریکا در اقلیم و دریافت پول از آن ها است، آیهان سعید یکی از فعالین بادینان که به جاسوسی متهم شده، توضیحاتی را در این مورد برای افکار عمومی منتشر کرد.
وی با اشاره به اینکه دادگاه تجدید نظر و نیروهای امنیتی تحت نفوذ حزب دمکرات و مسرور بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان(عضو ارشد حزب دمکرات) این اتهام را به فعالین بادینان وارد کرده اند، آورده که در ابتدا به آن ها اتهام جاسوسی برای ایران و سپس جاسوسی برای این کنسولگری ها زده شده است.
همچنین اشاره کرده که آیهان سعید در سال 2016 به همراه شیروان شیروانی یکی دیگر از این محکومین و سه روزنامه نگار دیگر، با مایک هایهورن سرکنسول آلمان در هتل ریکسوس دهوک درباره وضعیت آزادی بیان و حقوق بشر در اقلیم دیدار کرده و سپس با خانواده ودات دهوکی از روزنامه نگاران ترور شده دهوک دیدار کرده و رسانه ها نیز این دیدارها را پوشش داده اند و هیچ اقدام غیرقانونی نیز طی دیدار انجام نشده است.
وی اعلام کرده که در ماه ژانویه 2019 نزی با خانواه افرادی که در اعتراض به حملات ترکیه به اقلیم و آتش زدن پایگاه نظامی ترکیه در منطقه شیلادزی استان دهوک دستگیر شده بودند؛ دیدار کرده و در این مورد با کنسولگری آمریکا در اقلیم نیز دیدار کرده و آنان نیز فقط در چارچوب کار دیپلماتیک خود از دمکراسی و حقوق بشر در اقلیم حمایت کرده اند و هیچ اقدام و یا سخنی که ناقض قوانین اقلیم باشد؛ صورت نگرفته است.
آیهان سعید با اشاره به اینکه مدت نه ماه است در سلیمانیه به سر می برد، اشاره کرده که دادگاه 2 اربیل در جلسه رسیدگی به پرونده این فعالین، وی را نیز مورد اتهام قرار داده و همچنین متهم فراری خوانده و وکلای پرونده و سازمان آمریکایی (CPT) اعلام کرده اند که وی نیز به همراه شیروان شیروانی، گودار زیباری، شوان سعید، هاریوان عیسی و ایاس کرم به جاسوسی برای کنسولگری های آمریکا و آلمان متهم شده است.
وی خاطر نشان ساخته که یکی از اتهامات وی برگزاری دیداری میان خانواده زندانیان بادینان با نمایندگان سازمان ملل در اقلیم است که نیروهای امنیتی 37 تن از این خانواده ها را در مقابل دفتر سازمان ملل در اربیل دستگیر کرده اند و تاکید کرده که دیدار با نمایندگان سازمان ملل در هیچ کجای دنیا جرم محسوب نمی شود.
در ادامه این اطلاعیه آمده که چندین دیدار میان این فعالین و کنسولگری های آلمان و آمریکا و دیگر کشورها و همچنین نمایندگان سازمان ملل در اقلیم، درباره وضعیت حقوق بشر در اقلیم، زندانیان و آزادی ها و برخی مورد دیگر انجام شده که هیچ یک از آن ها غیرقانونی پنهانی نبوده و خود این فعالین تصایر دیدارها را منتشر کرده اند تاکید کرده که این دیدارها ادامه می یابند.
وی به کمک های آلمان و آمریکا به اقلیم و نیروهای پیشمرگ در جنگ با داعش اشاره کرده و آورده که این کشورها اقلیم را از خطر داعش حفظ کرده اند و با این حال اکنون در پروندە این افراد و اتهام جاسوسی نام این کشور ها آوردە شدە و حزب دمکرات کردستان (پارتی) به این کشورها اتهام بی اساس وارد ساخته است.
آیهان سعید ضمن تاکید بر بی گناهی فعالین و روزنامه نگاران بادینان، محکوم کردن آنان به مجازات زندان را تلاشی برای سرکوب رعاڤب مردم این منطقه و جلوگیری از اعتراضات آنان علیه حزب دمکرات دانسته و آورده که حزب دمکرات این مناطق را مرکز نفوذ و قدرت خود می داند، اما با چنین اقداماتی وجهه خود و جایگاه اقلیم را تخریب کرده و باید همه طرف ها با این سرکوب و اقدامات مقابله کنند، زیرا این اقدامات موجب بی اعتمادی مردم به قانون می شود.