بازرس ارشد زندانها در بریتانیا میگوید یک بازداشتگاه پناهجویان در غرب لندن «بدترین» شرایط را در کشور داشته و وضعیت آن به اندازهای هولناک بوده که نگرانیها در این مورد به وزارت کشور اعلام شده است.
یک گزارش نشان میدهد که این مرکز در نزدیکی فرودگاه بین المللی هیترو «پر هرج و مرج»، «واقعاً هولناک» بوده است و زندانیان را در معرض «خطر قریبالوقوع آسیب» قرار میداده است.
چارلی تیلور از سازمان دیدهبان زندانها، این مرکز پر ازدحام را «فرسوده» توصیف کرده و گفته بود که مصرف مواد مخدر و بروز خشونت در آن «گسترده» بوده است. او اشاره کرد که در ماه مارس امسال با جیمز کلورلی، وزیر کشوردر دولت ریشی سوناک تماس گرفته بود، اما آقای کلورلی و وزارتخانه او پاسخی ندادند.
وزارت کشور بریتانیا گفته است میزان تخصیص نیروی انسانی از زمان بازرسی افزایش یافته است.
شرکتی که این مرکز را مدیریت میکند گفته است که به خاطر بسته شدن بعضی از قسمتهای مرکز به خاطر تعمیرات، تعداد افراد ساکن در بخشهای دیگر تحت تأثیر قرار گرفته است.
«وارد نشوید»
یافتههای گزارشی مبنی بر اینکه وضعیت در این مراکز از زمان بازرسی قبلی بدتر شده است باعث ارسال نامه بازرس ارشد به آقای کلورلی شده بود.
شمار تعرضات دو برابر شده بود، چند مورد تلاش جدی برای خودکشی وجود داشت و تعداد افراد هر سلول دو برابر ظرفیتشان بود.
این بازرس همچنین به این نتیجه رسیده بود که اگر بازداشتشدگان حاضر به استفاده از سلولهای شلوغ مشترک نمی شدند مجبور میشدند تا زمان تن دادنشان به این امر، در واحد جداسازی زندانی باشند.
این دیدهبان هشدار داده است که کارکنان عمدتاً داخل دفترهایی با علامت «وارد نشوید» بر در حضور داشتند.
آقای تیلور گفت: «میزان هرج و مرجی که در مرکز هیترو دیدهایم حقیقتاً تکاندهنده بود و باعث نگرانی عمیق ما شد که عدهای از کسانی که در آنجا نگهداری میشوند در معرض صدمه حتمی بودند».
«هیچ کس نباید در چنین مرکزی نگهداری شود مگر اینکه قرار باشد به سرعت از کشور خارج شوند، حدود ۶۰ درصد از بازداشت شدگان از این مرکز آزاد شدهاند و فقط یک سوم آنها از کشور اخراج شدهاند که این سؤال را پیش میآورد که چرا این میزان از پول مالیاتدهندگان صرف نگهداری و حبس آنها در درجه اول شده است.»
آقای تیلور در تاریخ ۱۲ مارس پس از بازرسی ماه فوریه به آقای کلورلی وزیر کشور وقت از دولت محافظهکار نامهای نوشته بود.
او میگوید «به مشکلات زیادی دراین مرکز اشاره کرده بود» ولی «هیچ پاسخی دریافت نکرد.»
آقای تیلور افزود که مدیر جدید این مرکز «فهم خوبی» از بسیاری از چالشهای پیش روی این مرکز داشت و «شروع به پیشرفتهای خوبی» کرده بود ولی او «نیازمند حمایت قوی و مستمر در تمام سطوح برای موفقیت است».
کولباسیا هاوسو پناهندهای که از شکنجه در آفریقا گریخته است و حالا برای خیریه «رهایی از شکنجه» کار میکند میگوید که وقتی اولین بار در سال ۲۰۰۵ به بریتانیا رسید او را در این مرکز نگه داشته بودند.
او میگوید «خیلی خوب میداند که بازداشت چقدر میتواند به شدت ویرانگر باشد» و از دولت کارگر که قدرت را در دست گرفته درخواست کرد که «یک سیستم عادلانه پناهندگی ایجاد کنند که به کرامت انسانی و حاکمیت قانون احترام بگذارد».
بنا به این گزارش، شرکت اداره کننده این مرکز با کمبود نیروی کار مواجه است.
یافتههای این گزارش میگوید «یک فرایند مناقصه شلخته» که وزارت کشور آن را انجام داده بود نشانداده است که مدیران «هیچ تصوری نداشتهاند که آیا در چند ماه آینده قرار است این مرکز را همچنان اداره کنند یا نه».
عدم قطعیت قراردادها از سال گذشته یکی از مشکلاتی بوده است که باعث شده «استخدام کارکنان ارشد دایمی که ممکن بوده واقعاً فقط چند هفته در منصبشان بمانند غیرممکن شود».
شرکت اداره کننده این مرکز اذعان کرده است که هنگام انجام بازرسیها شرایط زندگی و معیارهای مراقبت «بسیار پایینتر از سطحی بوده است که در این مرکز انتظارش را داشتهاند».
این گزارش میگوید که بسته شدن بعضی از بخشها به خاطر تعمیرات بر میزان اسکان اثر گذاشته است و میافزاید که: «برنامهریزی شده که این کار تا ماه اوت تمام شود و پس از آن بخش دومی (که شرایط آن به طور خاص موضوع انتقاد بازرس بوده است) نیز برای تعمیرات بسته شود.»
این شرکت گفته توزیع جمعیتی این مرکز تغییر کرده بود وبیش از نیمی از ساکنان در آن زمان از بازداشت پلیس یا از زندان از راه میرسیدند که منجر به افزایش رفتارها و حوادث اختلالآمیز میشد.
اما این شرکت میگوید که «یک الگوی تازه استخدام» منجر به «بهبود ملموس» در تعامل کارمندان و حفظ آنها شده است.
وزارت کشور بریتانیا گفته است: «رعایت کرامت و احترام افراد در جریان بازداشتها و اخراجها حیاتی است.»
«از زمان انجام بازرسی تعداد مأموران بازداشت و کارکنان اختصاصی رفاهی در مرکز افزایش یافته است.»
بی بی سی