به دنبال انتشار فایل مصاحبه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه، اعلام کرد علاوه بر وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه نیز وارد این پرونده شده است. همزمان نمایندگان مجلس نیز امروز به تحقیق و تفحص از مرکز بررسی های استرتژیک ریاست جمهوری رای دادند.

سخنگوی قوه قضاییه در تازه ترین نشست خبری خود گفت: “تیم‌های تخصصی از ناحیه مرجع قضایی و ضابطین متشکل از وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه تشکیل شده است. تقسیم کار خوبی انجام شده بخشی امور به وزارت اطلاعات و بخشی به سازمان اطلاعات سپاه محول شده”.

این خبر در حالی اعلام می‌شود که پیشتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران مسئولیت رسیدگی به این “سرقت” با وزارت اطلاعات است. به گفته آقای روحانی “یک سرقت انجام گرفته” و وزارت اطلاعات باید “تمام توان” خود را به کار بگیرد که بفهمد این فایل صوتی چگونه “سرقت” شده است.

امروز همچنین غلامحسین اسماعیلی گفت “جمعی از کسانی که در این فرایند نقش داشتند دستور ممنوع‌الخروجی آنها صادر شده است”.

به گفته این مقام قضایی “قریب ۲۰ نفر احضار شدند”.

خبر تشکیل پرونده‌ای در دادسرا رابطه با انتشار فایل صوتی آقای ظریف از همان نخستین روزهای پس از پخش این مصاحبه از شبکه‌های خارج کشور منتشر شده بود.

اخیرا یک فایل صوتی منتشر شد که در آن وزیر خارجه ایران در مصاحبه با سعید لیلاز اقتصاددان نزدیک به دولت از کارشکنی روسیه در مذاکرات برجام و همچنین تقابل دستگاه دیپلماسی با تصمیمات نظامی و به ویژه نقش قاسم سلیمانی می‌پردازد. آقای ظریف در این فایل به پشت پرده بسیاری از وقایع مرتبط با سیاست خارجی ایران می‌پردازد و از اینکه دیپلماسی در ایران هزینه میدان جنگ شده، انتقاد می‌کند.

رای مجلس به تحقیق و تفحص از مرکز بررسی های استرتژیک ریاست جمهوری

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، امروز با تحقیق و تفحص از عملکرد مرکز بررسی های استرتژیک ریاست جمهوری موافقت کردند.

مصاحبه آقای ظریف و شمار دیگری از مقام های دولتی از سوی این مرکز و در قالب پروژه تاریخ شفاهی هشت سال دولت حسن روحانی انجام شده است.

بر اساس گزارش ها محورهای تحقیق و تفحص عبارت است از “علت انتشار اطلاعات سری و محرمانه کشور که مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری مسئولیت نگهداری آن را داشته است”، “میزان اهتمام مسئولین مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری در عدم استفاده از نیروهای دارای سوء سابقه امنیتی”، “نحوه انطباق محتوای مصاحبه شفاهی مقامات دولتی مصاحبه شونده با واقعیتهای تاریخی” و نحوه نگهداری مصاحبه‌ ضبط شده مسئولین”.

پیشتر حسام الدین آشنا به دنبال افشای فایل صوتی آقای ظریف از ریاست این مرکز کناره گیری کرده بود.