اعضای خانواده نرگس محمدی، زندانی سیاسی و برنده جایزه نوبل صلح، از ضرب و شتم زنان زندانی سیاسی در بند زندان زندان اوین در پی اعتراض آنان به اعدام رضا رسایی خبر دادند.
در بیانیه خانواده خانم محمدی که روز پنجشنبه، ۱۸ مرداد، منتشر شد، آمده است: «اعتراضِ زندانیان به اعدامِ رضا رسایی منجر به حمله نیروهای امنیت زندان و نهادهای امنیتی مستقر در اوین و حضورِ گسترده نیروهای یگان نظامی زندان میشود.»
این بیانیه میافزاید: «در این حین دستور ضرب و شتم و حمله به زنان داده میشود و تعدادی از زنان که در صفِ مقابلِ نیروهای امنیتی ایستاده بودند، به شدت مورد ضرب و شتم قرار میگیرند. درگیری تا جایی پیش میرود که تعدادی از زندانیان آسیب جسمی میبینند و تعدادی نیز دچار حملهی عصبی میشوند.»
زنان زندانی سیاسی در زندان اوین تهران طی ماههای اخیر کارزاری را برای مقابله با اعدام در ایران آغاز کردهاند که «سهشنبههای نه به اعدام» نام گرفته است.
این کارزار روز سهشنبه ۱۶ مرداد با اعدام رضا رسایی، علیرغم وجود ابهامات در پرونده وی، همراه شد. فعالان سیاسی شامگاه سهشنبه گزارش دادهاند که به دنبال اعتراض زندان زندانی اوین تهران، نیروهای امنیتی به آنها هجوم بردهاند و تلفنهای این بند نیز قطع شده است.
رضا (غلامرضا) رسایی ۳۴ ساله و پیرو آیین یارسان به اتهام «مباشرت در قتل نادر بیرامی، رئیس اطلاعات سپاه پاسداران شهرستان صحنه»، از سوی شعبه دوم دادگاه کیفری کرمانشاه به اعدام محکوم شده بود، حکمی که در دیوان عالی کشور نیز تایید شد.
این در حالی است که برخی وکلا و کنشگران حقوق بشر به موارد متعددی ازابهامات حقوقی موجود در پرونده رضا رسایی، از جمله «استناد به اعتراف اجباری متهمان پرونده علیه یکدیگر»، «نادیدهانگاری عامدانه شهادت شماری از متهمان به نفع رضا رسایی» و «عدم توجه به نظر کارشناسی پزشکی قانونی» اشاره کرده بودند.
به گفته خانواده نرگس محمدی، این زندانی سیاسی نیز پس از چند ضربه مشتی که از سوی مردان نهادهای نظامی و امنیتی به قفسه سینه او وارد میشود، دچار حمله تنفسی و درد در ناحیه سینه میشود و در حیاطِ زندان روی زمین میافتد.
در بیانیه خانواده محمدی آمده است: «در شرایط امنیتی ایجاد شده هیچ اقدامی برای انتقال او به بهداریِ زندان یا بیمارستان انجام نمیدهند. پزشکِ زندان وارد بند میشود و نرگس اعلام میکند، در اعتراض به ضرب و شتم شکایت خواهد کرد.»
طبق این اطلاعات، خانم محمدی به بیمارستان منتقل نشده و تنها یک بار به بهداری زندان و یک بار به بهداری داخلِ بند مراجعه کرده و در زندان است.
اعضای خانواده او ابراز نگرانی کردند که «مأموران امنیتی و عوامل زندان با آگاهی کامل از وضعیتِ گرفتگی و استنتِ رگِ قلب، با وارد کردن ضربه به سینه او به دنبال اتفاق ناگواری بوده باشند.»
پیشتر تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح و زندانی سیاسی، از قطع شدن تلفن زندان اوین خبر داده بود که بر اساس بیانیه جدید، تلفن خانم محمدی از هشتم آذرماه قطع است و خواهر و برادرش در ایران هیچ گفتوگو و ملاقاتی با او نداشتهاند.
آذرماه سال گذشته، نرگس محمدی، فعال زندانی حقوق بشر، در واکنش به اعدام میلاد زهرهوند، از بازداشتشدگان اعتراضات سال گذشته، از مردم ایران خواست صدای «دادخواهان»، «افراد زیر حکم اعدام و معترض به تداوم اعدامها» باشند.