وریشه مرادی، فعال سیاسی کُرد که هجدهم آبان ماه از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد، با دستور نهادهای امنیتی و مسئولان زندان اوین از حق دسترسی به خدمات درمانی محروم شده است.
شبکه حقوق بشر کردستان اعلام کرد در حالی این زندانی سیاسی که به دلیل ۲۰ روز اعتصاب غذا دچارمشکلات گوارشی شده است، اما از زمان صدور حکم اعدام از دریافت خدمات درمانی محروم مانده است.
براساس اعلام این شبکه قرار بود خانم مرادی در روزهای گذشته با پرداخت هزینه شخصی به یکی از مراکز درمانی خارج از زندان منتقل شود، اما پس از صدور حکم اعدام، مسئولان زندان اعلام کردند که خروج او از زندان ممنوع شده است.
وریشه مرادی مرداد ماه سال گذشته از سوی نیروهای امنیتی در حومه سنندج بازداشت شد و در دی ماه همان سال پس از اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد.
پس از آن در خرداد ماه سال جاری در نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی، قاضی ابوالقاسم صلواتی وی را به اتهاماتی چون عضویت در یکی از گروههای اوززیسیون نظامی و همچنین بغی به اعدام محکوم کرد.
این درحالی است که جلسه بعدی رسیدگی به اتهامات وی در مرداد ماه به دلیل عدم حضور خانم مردادی برگزار نشد.
همچنین جلسه بعدی نیز چهارشنبه هفتم شهریور به دلیل عدم حضور نماینده دادستان و قاضی عموزاد به عنوان مستشار لغو شد.
پس از آن جلسه دیگری در مهرماه گذشته برای وی برگزار شد. هرچند براساس گزارشهای منتشرشده قاضی صلواتی در اقدامی که نقض حقوق متهمین ارزیابی میشود، به هیچ یک از وکلای مرادی، اجازه دفاع از موکل خود را نداد.
طبق این گزارش، مرادی نیز با دستور قاضی صلواتی به صورت شفاهی اجازه دفاع پیدا نکرد و دفاعیات خود را به صورت کتبی به دادگاه ارایه کرد.
این زندانی سیاسی در مرداد امسال متن دفاعیه خود را همراه با نامهای خطاب به افکار عمومی نوشت و از مردم خواست او و فعالیتهایش را مطابق عدالت اجتماعی قضاوت کنند.
او در بخشی از این نامه با بیان اینکه «داعش سرمان را میبرید و جمهوری اسلامی، سرمان را به دار میکشد»، نوشت: «هیچ دانش سیاسی-حقوقی توان حل این پارادوکس را ندارد. پس بیدار باشیم.»
گفتنی است وریشه مرادی اخیرا در یک پرونده قضائی مشترک با چهار زندانی دیگر که در زندان علیه آنها گشوده شده توسط دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران به شش ماه حبس تعزیری محکوم شد.
اتهام وی درگیری با مامور و تمرد ذکر شده است.
این پرونده پس از اعتراض زندانیان بند زنان اوین و در پی اطلاع از اجرای حکم اعدام رضا رسایی و درگیری گارد زندان با آنها صورت گرفت.
همچنین وی از نوزده مهرماه گذشته در اعتراض به اعدامها و در حمایت از کمپین سهشنبههای نه به اعدام، اعتصاب غذا را آغاز کرد و روز هشتم آبان پس از درخواستهای فعالان مدنی به اعتصاب خود پایان داد.
از سوی دیگر پخشان عزیزی، زندانی سیاسی کُرد دیگری است که مرداد ماه امسال با حکم قاضی ایمان افشاری به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد.
در روزهای گذشته نیز خبر صدور حکم اعدام برای چهار زندانی کُرد به اتهام جاسوسی منتشر شد. این درحالی است که طی یک سال گذشته هفت زندانی کُرد به همین اتهام اعدام شدهاند.
رادیو فرانسه