لاهور شیخ جنگی، رئیس جبهۀ خلق اقلیم کردستان، در بیانیه‌ای تأکید کرد که آیندۀ کُردها در سوریه به اتخاذ سیاستی واقع‌گرایانه و تمرکز بر همبستگی ملی وابسته است. او از حزب دمکرات کردستان و پ.ک.ک خواست در مسیر وحدت و عقلانیت گام بردارند و اختلافات ایدئولوژیک را به مانعی بر سر راه تجربۀ ملی کُردها تبدیل نکنند. شیخ جنگی همچنین پشتیبانی از دستاوردهای کُردهای سوریه را وظیفه‌ای تاریخی و ملی دانست.

در پیامی که روز شنبه 7 دسامبر 2024 منتشر کرد، لاهور شیخ جنگی، رئیس جبهۀ خلق، تأکید کرد که وضعیت سوریه تأثیر مستقیمی بر مردم کردستان دارد و از نظر جغرافیایی نیز امنیت منطقه به کشورهای همسایه، به‌ویژه عراق، گره خورده است.

وی اظهار داشت: “آنچه برای ما به عنوان ملت کرد اهمیت دارد، تجربه‌ای ارزشمند و الهام‌بخش برادران ما در کردستان سوریە است، که اکنون به‌دلیل وضعیت سوریه در معرض چالش‌های جدیدی قرار گرفته‌اند.”

لاهور شیخ جنگی حمایت از کردهای کردستان سوریە را به‌عنوان “مبارزه‌ای ملی” قلمداد کرد و تأکید داشت: “ما باید با روحیه‌ای ملی و فراگیر تلاش کنیم تا تجربه کردها در ڕۆژئاوا حفظ شود و پیشرفت کند و مانع از تضعیف آن شویم.”

رئیس جبهۀ خلق همچنین تصریح کرد که “تفاوتی بسیار بزرگ” میان “حمایت و همبستگی” با “سلطه‌جویی و تحمیل نظرات” وجود دارد و بر این باور است که “ما باید به همان اندازه که از برادرانمان در سوریه حمایت می‌کنیم، از تحمیل هرگونه برنامه سیاسی یا ایدئولوژیکی پرهیز کنیم.”

وی با اشاره به پ.ک.ک گفت: “مهم است که حزب کارگران کردستان این واقعیت را درک کند که دستیابی به مشروعیت برای مسئله کردها در کردستان سوریە و آینده سوریه مستلزم سیاستی واقع‌بینانه است. آنها باید به این موضوع عمیقاً پی ببرند و تفاوت‌های خود با دیگر طرف‌ها را به چالش مشترک تجربه کردهای «ڕۆژئاوا» تبدیل نکنند.”

در رابطه با حمایت از کردهای سوریە که آن را وظیفه‌ای می‌داند، لاهور شیخ جنگی پیامی به حزب دمکرات کردستان ارسال کرد: “ما همگی در قبال وضعیت سوریه و تغییرات بزرگ و مهمی که رخ می‌دهد مسئول هستیم. در این چارچوب، مسئولیت حزب دمکرات کردستان به‌عنوان نیرویی هم مرز با کردستان سوریە، بسیار بزرگ است و باید با روحیه‌ای ملی و فراگیر بر مشکلات حزبی غلبه کند.”

نیروهای دموکراتیک سوریه اکنون کنترل تقریباً 40 درصد از مناطق کردستان سوریه را در دست دارند که شامل دو استان حسکه، بخشی از رقه، و مناطق وسیعی از دیرالزور، به‌همراه دو محله کردنشین حلب است.

لاهور شیخ جنگی درباره سیاست آینده کردها در سوریه تأکید کرد: “کردها باید با رویکردی ملی و اندیشه‌ای فراتر از ایدئولوژی و احزاب (هر حزبی)، در میدان تغییرات سوریه حاضر شوند و این فرصت تاریخی را از دست ندهند، چراکه تاریخ همواره فرصت‌های طلایی را تنها یک بار پیش‌رو می‌گذارد.”