بە اطلاع میرساند که ششمین پلنوم کمیته مرکزی کومه‌له، منتخب کنگره هیجدهم، در روزهای شنبه و یکشنبه ٢٤ و ٢٥ آذرماه ۱۴۰۳ خورشیدی برابر با ١٤ و ١٥ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی، با شرکت اعضاء کمیته مرکزی کومه‌له و حضور اعضای کمیته مرکزی حزب کمونیست ایران، اعضاء کمیته خارج از کشور حزب و جمعی از کادرهای حزبی برگزار گردید.
پلنوم با سرود انترناسیونال و یک دقیقه سکوت به یاد جانباختگان راه آزادی و سوسیالیسم، کار خود را آغاز کرد. دستور جلسات این پلنوم عبارت بودند از:
گزارش سیاسی و تشکیلاتی کمیته رهبری به پلنوم، رسیدگی به قرارها و پیشنهادهای رسیده، تقسیم کار درونی و سازماندهی ارگانهای مرکزی کومه‌له.
گزارش سیاسی شامل نگاهی به مهمترین تحولات منطقه، روندهای اصلی در اوضاع سیاسی ایران، اوضاع سیاسی کردستان، اولویتهای این دوره فعالیت سیاسی و تشکیلاتی کومەلە بود.
گزارش سیاسی بر سه تحول اساسی که هر کدام به نوبه خود یکی از محورهای شکست استراتژیک و هویتی جمهوری اسلامی را نمایندگی می‌کنند، متمرکز بود:
اول: شکست سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی. سقوط دیکتاتوری بشار اسد در سوریه که رژیم جمهوری اسلامی برای سرپا نگه‌داشتن آن، هزاران نفر را به کشتن داده بود و ده‌ها میلیارد دلار از ثروت مردم ایران را صرف آن کرده بود، شکست حزب الله در لبنان به عنوان گل سر سبد نیروهای طرفدار جمهوری اسلامی که خط مقدم جبهه رژیم ایران در مقابله با اسرائیل را بوجود آورده بود، بزرگترین شکست سیاست خارجی در طول حاکمیت رژیم اسلامی بە حساب می‌آید.
دوم: انفعال تمام در مقابل جنایت‌های دولت نژادپرست اسرائیل بر علیه مردم فلسطین در غزه، تمکین به مذاکره و سازش با ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا کە هنوز کرسی ریاست در آن کشور را بر عهدە نگرفتە است، تحت فشارهای ویرانگر اقتصادی که بر جمهوری اسلامی تحمیل شده است، در حالی است کە همین چند ماه پیش به عنوان قاتل قاسم سلیمانی برای سر او جائزه تعیین کرده بود.
سوم: شکست در مقابل زنان آزادپوش در تحمیل پوشش اجباری. لایحه حجاب اجباری در حالی به قانون تبدیل شده است که دولت پزشکیان رسماً اعلام کرده است که قادر به اجرای آن نیست و برای بازنگری مجدد بە شورای امنیت ملی ارسال شدە است. بعلاوه این قانون در خیابان‌ها و امکان عمومی علیرغم خشونت ماموران رژیم، آشکارا به ورق پاره‌ای تبدیل شده است و پایمال می شود.
پلنوم، این شکست‌ها را در عین حال به عنوان شکست شخص ولی فقیه و سپاە پاسداران بعنوان ابزار سرکوب دست ایشان ارزیابی کرد، که پافشاری بر هرکدام از آنها را به هویت ایدئولوژیک و سیاسی خود تبدیل کرده بود. پلنوم نتایج عملی عقب‌نشینی جمهوری اسلامی در هرکدام از این محورها در جزئیات و به تفصیل مورد بررسی قرار داد و به این نتیجه رسید که جمهوری اسلامی در یکی از شدید‌ترین و مرگبارترین دوره‌های حیات خود قرار گرفته است. در همین رابطه احتمالات سیاسی آتی و سناریوهای مختلف در تحولات سیاسی و اجتماعی منطقە و ایران، مورد بحث قرار گرفتند و بر ضرورت آمادگی کومه‌له در صورت تحقق هر کدام از این سناریوها تأکید شد و راهکارهای مشخصی در دستور کار تشکیلات کومه‌له در کردستان قرار داده شد.
تحولات سوریه و بازتاب‌های منطقه‌ای آن، یکی دیگر از محورهای گزارش سیاسی به پلنوم را تشکیل می‌داد. در این رابطه بویژه بر خطراتی که جنبش “روژآوا” و دست آوردهای آنرا هم از جانب دولت جدید در سوریه و هم از جانب دولت ترکیه تهدید می‌کند، تاکید شد و پشتیبانی از این جنبش در مقابل خطراتی که آنرا تهدید می‌کند، از وظایف کومه‌له در این دوره قرار داده شد.
پلنوم همچنین مجدداً بر زیان‌بار بودن پشت بستن به دخالت‌های دولتهای خارجی برای تغییر رژیم و تأمین حق تعیین سرنوشت ملت کرد و اتکاء خلل‌ناپذیر ما بر مبارزات کارگران، زنان آزاده و دیگرمردم حق‌طلب در ایران و در کردستان تأکید نمود.
اهمیت جنبش‌های اعتراضی و مطالباتی، اهمیت فعالیتهای مدنی و اجتماعی، اهمیت تقویت جبهه‌های مختلف خیزش «زن، زندگی، آزادی» تقویت جوهر چپ و سوسیالیستی این خیزش، خطوط کلی سیاست و راەکارهای فعالین کومه‌له در این رابطه، از جمله نکات عمده دیگر گزارش کمیته رهبری کومه‌له به پلنوم بود.
در زمینه سازمان‌یابی حزبی گزارش بر لزوم بازبینی سیاست سازماندهی ما و انطباق خلاقانه آن با شرایط جدید، تأکید نمود. در این زمینه گفته شد که استقلال شبکه‌های فعالین که به شکل پیچیده‌ای در هم تنیده شده‌اند، باید به رسمیت شناخته شود. کادر پروری در درون این شبکه‌ها از طریق وسائل ارتباط جمعی آنجام بگیرد.
در مورد سازمان‌یابی توده‌ای، گزارش پلنوم تأکید نمود که طی سال‌ها علیرغم وجود دیکتاتوری و سرکوب، تشکلهای توده‌ای در کردستان در اشکال متنوعی ظهور کرده‌اند.
در ادامه این روند از ایجاد هر تشکلی که نیروی جمعی را در جهت تحقق اهداف روا و انسانی و تأمین نیازهای برحق مردم به کار بیاندازد، باید استقبال کرد. قرار بر این شد که هردو مورد سیاست سازماندهی حزبی و علنی خطوط این سیاست‌ها طی سمیناری تدقیق و به دستور العمل‌های مشخص تبدیل شود.
در رابطه با سیاست همکاری با احزاب و نیروهای سیاسی فعال در کردستان، پلنوم بار دیگر خطوط کلی این سیاست را که در کنگره ۱۸ کومه‌له به صورت قطعنامه جامعی به تصویب رسیده است، مورد تأکید قرار داد. در همین رابطه وظایف معینی در جهت پیشبرد عملی این سیاست، در دستور کار کمیته رهبری کومه‌له قرار گرفت.
آخرین بخش گزارش در زمینه اولویتهای ما در این دوره، تأکید بر تامین ملزومات عملی ادامه کاری کومه‌له در اقلیم کردستان بود. در این زمینه بار دیگر بر لزوم تجدید نظر رهبری “اتحادیه میهنی کردستان” که بخشی از “حکومت اقلیم کردستان” را تشکیل می‌دهد، در مورد انتقال مکانهای استقرار تا کنونی نیروهای سیاسی به مکان دیگری که نه ضروری و نه مطلوب است، تأکید نمود.
شرکت فعال رفقای شرکت کننده در پلنوم، بحث‌های این گزارش را تدقیق و غنی‌تر ساخت و خطوط کلی آنرا به عنوان خط‌مشی سیاسی ما در دوره پیش رو مورد تائید قرار داد. جوانب مختلف این گزارش به تدریج از طریق رسانه‌های کومەله تشریح خواهند شد.
در مبحث گزارش تشکیلاتی ، جنبه‌های مختلف فعالیتهای تشکیلاتی کومه‌له، بویژە فعالیت در محیط کار و زندگی تودەهای مردم در دل انقلاب “زن ، زندگی ، آزادی” مورد بحث و بررسی و توجە ویژە قرار گرفتند. در پایان کار پلنوم، ارگانهای مرکزی کومه‌له سازماندهی شدند و جایگاه هر کدام از رفقا
در آنها مشخص گردید.

کمیته مرکزی کومه‌له
(سازمان کردستان حزب کمونیست ایران)

۲۵ آذر ماه ۱۴۰۳
۱۵ دسامبر ۲۰۲۴