در ادامه تجمعات اعتراضی در ترکیه، مرال دانیش بشتاش، سخنگوی مشترک کنگره دموکراتیک خلقها، با اشاره به ادامه حصر عبدالله اوجالان، آزادی او را راهحل مشکلات ترکیه دانست و تاکید کرد که هرگونه حمله به کردستان سوریه، مانعی در مسیر دموکراتیزاسیون کشور است.
پس از فراخوان روشنفکران در استانبول برای برقراری صلح، تجمع «راهپیمایی دموکراتیک برای حل مسئله و آزادی» که در ۱۶ دسامبر توسط پلتفرم نهادهای دموکراتیک در آمد (دیاربکر) آغاز شده بود، پس از عبور از شهرهای آمد، ریحا (اورفا)، دیلوک (آنتپ)، آدانا و مرسین، به آنکارا رسید. در این راهپیمایی، روسای مشترک حزب مناطق دموکراتیک، چیدم قلیچگون اوچار و کسکین بایندیر، همراه با نمایندگان احزاب دیگر و فعالان جامعه مدنی حضور داشتند. با رسیدن راهپیمایان به در چانکایای پارلمان و جلوگیری از اعلام بیانیه، تجمعکنندگان مجبور شدند در مقابل پارلمان ترکیه بیانیه خود را قرائت کنند.
مرال دانیش بشتاش در سخنان خود به قتل دو خبرنگار به نامهای ناظم داشتان و جهان بیلگین توسط پهپادهای مسلح اشاره کرد. وی با ابراز تاسف از هدف قرار دادن عمدی خبرنگاران، تاکید کرد که چنین اقداماتی ضربهای جدی به آزادی اطلاعات و آگاهی عمومی است. بشتاش با احترام از تمامی خبرنگارانی که جان خود را در راه حقیقت از دست دادهاند یاد کرد و نقش رسانههای مستقل در روشنسازی واقعیتها برای جامعه را بسیار حیاتی دانست.
در ادامه سخنان خود، بشتاش تاکید کرد که پیامها و اهداف این راهپیمایی باید به گوش تمامی ۸۵ میلیون نفر مردم ترکیه برسد. وی افزود: «عبدالله اوجالان، یک کنشگر سیاسی است که همواره برای دموکراتیزه کردن ترکیه تلاش کرده است و ادامه حصر او به معنای نادیده گرفتن این تلاشهاست.» او حصر اوجالان را عاملی برای تاخیر در حل مسائل و ممانعت از پیشرفت دموکراسی در ترکیه دانست.
بشتاش با اشاره به مدل حکومتی کردستان سوریه، آن را نمونهای از راهحلهای مردمی در جهان امروز خواند. وی تاکید کرد که حملات به کردستان سوریه نه تنها به مردم این منطقه آسیب میزند، بلکه موانع جدیدی برای حل بحرانهای ترکیه ایجاد میکند.
سیاستمدار کُرد در پایان، خطاب به دولت ترکیه گفت: «با حملات پهپادها و کشتار شهروندان نمیتوان مسائل را حل کرد. زمان آن رسیده که در مسیر صلح و دموکراسی گام برداریم. هر ساعت از ادامه حصر عبدالله اوجالان، به معنای از دست دادن فرصتها برای همه ماست. از دولت میخواهیم که درهای زندان امرالی را باز کند و این راهحل را در اولویت قرار دهد.»
کردپرس،