«شورای دموکراتیک سوریه» بر میانجیگری واشنگتن و پاریس در برابر بسیج آنکارا تکیه دارد. یکی از مقامات مشاور شورا اعلام کرد نیروهای دموکراتیک سوریه پس از تثبیت مناطق تحت کنترل خود، در ارتش سوریه ادغام خواهند شد.
برخلاف بسیج ترکیه و تهدیدات علیه شبهنظامیان کرد، ریاض دیرار، رئیس دفتر مشورتی شورای نیروهای دموکراتیک سوریه، در مصاحبهای با الشرق الأوسط اظهار داشت اسکات بولز، فرستاده آمریکایی، و همتای فرانسوی او، فابریس دپلشانز، در تلاشند تا مانع بروز جنگ از سوی ترکیه شوند. او افزود: «ما واقعاً در پی دستیابی به ثبات هستیم. ترکیه و جناحهای آن، مانند گروههای فجرالحریه، تهدید کردهاند با کردها و نیروهای دموکراتیک سوریه درگیر خواهند شد.»
این مقام برجسته با اشاره به شهر عین العرب در حومه شرقی استان حلب، معتقد است بهترین راه برای صلح با ترکیه، خلع سلاح در مناطق مورد تهدید و برگزاری گفتگوهای مستقیم سیاسی است. دیرار افزود: «ترکیه نباید هیچ بهانهای برای حمله به کوبانی، نماد آزادی و مقاومت، داشته باشد. آنها میخواهند اراده ما را بشکنند و با تحریک گروهها به جنگ، مانند آنچه در منبج انجام دادند، آن را غارت کنند.»
ترکیه مدتهاست که توسط گروههای «فجر آزادی» وفادار به خود شهر عین العرب «کوبانی» تهدید میکند. پس از حمله گسترده داعش برای کنترل کوبانی در ۲ ژوئیه ۲۰۱۴، همکاری مبارزان کرد با ائتلاف بینالمللی به رهبری ایالات متحده برای مبارزه با داعش آغاز شد. داعش پس از نبردهای خشونتآمیز شش ماهه شکست خورد.
دیرار تأیید کرد میانجیهای آمریکایی و فرانسوی در حال تلاش برای خنثی کردن جنگ هستند. هدف اصلی شورای دموکراتیک نیروهای سوریه، رسیدن به ثبات و سپس رفتن به دمشق برای مذاکره با هیات تحریر شام و دستیابی به تفاهمی برای مدیریت مشترک سوریه است. او خاطرنشان کرد ترکیه از طریق حضور و تغییرات جمعیتی در مناطق شمالی، قصد دارد سهمی در سوریه داشته باشد تا بتواند کنترل خود را بر این کشور مجدداً مدیریت کند.
پس از چندین دهه حاشیهنشینی، نفوذ کردهای سوریه به تدریج در شمال سوریه افزایش یافت، به ویژه پس از خروج نیروهای رژیم سوریه از مناطق خود در پایان سال ۲۰۱۲. آنها توانستند ادارات خودمختار، نیروهای نظامی و امنیتی و مؤسسات عمومی مانند احیای زبان و میراث فرهنگی خود را ایجاد کنند و مدارس به زبان کردی را باز کنند. با این حال، مبارزان کرد از زمان آغاز عملیات «بازدارندگی از تجاوز» در ۸ دسامبر، شهرهای بزرگ را از دست دادهاند. گروههای «طلوع آزادی» وفادار به ترکیه، شهر تل رفعت و روستاهای منطقه الشهبه و شهر منبج در حومه شرقی حلب را تصرف کرده و به سمت شهر کوبانی پیشروی میکنند.
رئیس دفتر مشورتی شورای دموکراتیک سوریه گفت ترکیه تنها کشوری است که از این تغییرات سریع در سوریه بهرهمند شده، افزود: اگر آنکارا روابط خوبی با کشورهای همسایهاش برقرار کند، قادر خواهد بود بهطور آزادانهتری در منطقه فعالیت کند. اما ترکیه با تحریک جناحهای مختلف سوریه که با آنها درگیر است، در شرایطی که جامعه بینالمللی توجه کافی به اوضاع سوریه ندارد، قصد بهره برادری از فرصت ها را دارد.
این مقام کرد معتقد است آمریکا از سیاست تشدیدکننده و خصمانه ترکیه در قبال کردهای سوریه ناراضی است. او میگوید: «سیگنالهای ویژهای از سوی آمریکا مبنی بر محکومیت و غیرقابل قبول بودن این اقدام وجود دارد، اما اردوغان این کار را انجام داده است. او افزود که دولت خودمختار با شاخه سیاسی خود «SDC» هیئتی را برای برقراری ارتباط با دولت جدید در دمشق تشکیل داده است.
دیرار گفت: «ما میتوانیم از طریق مذاکره و یکپارچهسازی سوریه و مشارکت همه مردم سوریه در مرحله انتقالی و دولت بعدی به نتیجه برسیم. جنگ در مناطق ما و تهدیدات فزاینده ترکیه باید متوقف شود. هیئت ما برای رفتن به دمشق آماده خواهد بود.»
وی در پایان سخنان خود بر آمادگی اداره خودمختار برای مشارکت در دولت آینده سوریه و در فعالیتهای مرحله انتقالی تاکید کرد و افزود: «نیروهای دموکراتیک سوریه پس از آن بخشی از ارتش سوریه خواهند بود. وقتی ارتش ملی تشکیل شود، ما بخشی از آن خواهیم بود.»